Viteza de incarcare site wordpress .

yepuras

Vedeta
Registered
Full Member
Dupa cum spune si titlul nu sunt multumita de viteza de incarcare a unui site care il am pe wordpress fiind de 9.04 secunde .
Ce ar trebui si ce as putea face ca sa cobor undeva la un cinci secunde ?
Am gasit undeva pe un site aceste setari si astept sa-mi spuneti daca sunt bune sau nu ?

1)Serverul:
Da exact, serverul va poate ajuta foarte mult la viteza de incarcare si nu trebuie neglijat. Un server de hosting solicitat va avea sigur consecinte rele asupra site-ului tau.
Daca vizitatorii tai sunt din Romania recomandam gazduire in Romania.
Luam un exemplu unde serverul se afla in America. Numai pentru face interogarea si a primi un raspuns pentru un vizitator din Romania dureaza in jur de 0.5 secunde poate chiar si mai mult in unele cazuri.

2)mod_deflate
Apache vine cu un modul foarte inteligent numit Deflate. Acesta face o compresie a continutuli dvs (CSS, JAVASCRIPT, HTML) inainte de a trimite codul catre utilizator cu ajutorul unor algoritmi specializati.
Pentru a activa acest mod trebuie sa discutati cu providerul de hosting pentru a vedea daca este instalat pe server.
Serverele noastre deja au acest modul instalat. Mai departe daca aveti confirmarea acestui modul si sunteti fericitul utilizator al unei interfete cPanel puteti activa compresia foarte simplu la “Optimize Website” cu o bifa pe “Compress all content”. Utilizatorii avansati pot specifica la MIME_TYPE doar ceea ce doresc.
Acest mod mai poate fi activat si din htaccess pentru fiecare website in parte.


<ifModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/xml text/css text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript application/javascript application/x-javascript application/json
</ifModule>

3)Utilizati memoria cache a browser-ului
Multe din elementele unui website, de obicei care se schimba rar, pot fi stocate in memoria cache a browserului prin stabilirea unei date de expirare. Nu are rost sa punem utilizatorul sa descarce aceleasi date la fiecare vizita.
Aceasta se poate realiza din nou cu ajutorul htaccess prin inserarea urmatorului cod:


ExpiresActive On
ExpiresDefault A0

# 1 YEAR - doesn't change often
<FilesMatch "\.(flv|ico|pdf|avi|mov|ppt|doc|mp3|wmv|wav)$">
ExpiresDefault A29030400
</FilesMatch>

# 1 WEEK - possible to be changed, unlikely
<FilesMatch "\.(jpg|jpeg|png|gif|swf|js|css)$">
ExpiresDefault A604800
</FilesMatch>

# 3 HOUR - core content, changes quickly
<FilesMatch "\.(txt|xml)$">
ExpiresDefault A10800
</FilesMatch>

Pentru fisierele avi, mov etc care sunt probabil sa se schimbe foarte rar, au un timp de expirare de 1 an, pe de alta parte fisierele css, js, imagini expira numai dupa 1 saptamana. In cele din urma am considerat fisierele txt , xml (RSS de ex) se vor schimba la un inteval de doar 3 ore.

4)Optimizare imagini
De cele mai multe ori imaginile pot fi compresate, si aici nu ne referim doar la pozele urcate ci si la png-urile foarte mici care alcatuiesc site-ul. Acestea pot fi compresate cu mai mult de 50 % fara a reduce rezolutia sau calitatea vizibil.
Exista suficiente tool-uri pentru a realiza acest lucru. Ex: tinyPNG sau irfanview pentru JPG.

5)Optimizare CSS, JS
Ca si in cazul imaginilor aceste fisiere pot fi reduse.
Stiai ca fiecare spatiu si rand nou ocupa loc?
Tot ce trebuie sa facem este sa punem tot codul pe o singura linie fara spatii. Bineinteles nu vom face manual acest lucru, exista destule utilitare online. Ex YUI compressor. Nu uitati sa selectati tipul fisierului urcat.

6)Incarca javascript la sfarsit
Codul javascript incarcat in header-ul paginii impiedica incarcarea acesteia rapid. In cele mai multe cazuri acest cod nu este necesar in rendarea site-ului la inceput, il putem introduce in footer, deci browser-ul nu trebuie sa astepte descarcarea codului js pentru a incepe afisarea paginii.

7)Script-urile de socializare
Includerea diverselor scripturi de socializare poate ingreuna incarcarea deoarece este o sursa externa pe care browserul din nou trebuie sa o descarce. Poate cu totii ati observat ca pagina inca se mai incarca dar continutul este afisat complet. Din experienta API twitter raspunde cel mai greu, urmat de facebook si g+.
Eu incurajez folosirea g+ desi nu este reconscut de catre google in avea o influenta in SEO, pot spune din experineta ca g+ are cel mai mare impact fata de restul retelelor de socializare.
 
sunt bune. in special la viteza de incarcare a site-ului vei vedea o diferenta daca te muti pe ssd (presupunand ca esti pe hdd acum)

pentru optimizare imagini recomand wp smush. il folosesc si e foarte bun.

Pentru utilizarea memoriei cache a browserului chiar nu stiam chestia pe care ai scris-o multumesc :D
 
Sincer nu sunt ale mele ideile de mai sus , eu le-am gasit intr-un articol pe un site si desi multi veneau cu replici de multumesc am zis sa intreb si aici asa ca multumim celui care a facut articolul .
 
Acestea sunt setari pe parte de server si site.
Am mai discutat acest subiect in alt topic.

Factorul care influenteaza cel mai mult viteza unui site, sunt sursele externer.
Fie ca sunt poze, front, fisiere css sau javascript si in special reclemele, acestea pot ingreuna cu pana la 80% viteza de incarcare a unui site.

Pentru a rezolva aceste problee si ca end user sa nu experiementeze probleme la incarcarea paginii accesate, trebuie pusa regula de incarcare a elementelor pe site.
Fiecare seteaza ce se incarca primul. Sunt site-uri care incarca prima data reclama si la final se incarca continutul.
Vezi site - uril celor de la antena3, adevarul.ro, cancan, romaniatv, etc.

Aceasta prioritate se poate face doar de un coder care are cunostinte in domeniu. Sau daca te simti bazat poti cauta tutoriale pe net si sa le faci singur.
Multe teme wordpress, plugin, template, scripturi nu tin cont de aceste reguli. Cum aud la multi developeri ca setarile de optimizare SEO se taxeaza extra cand in zilele noastre ar trebuie sa vina default.

Faza cu hostul in USA dauneaza unui site cu trafic din Romania, in opinia mea este o prostie. Folosesc de ani buni host din afara romaniei si nu am avut probleme.
Nu sunt ca nu conteaza deloc, dar pentru un user si site normal nu se vede diferenta.
Daca chiar vrei sa folosesti cloudhosting si a livra informatia userului cat mai aproape de el se poate folosi cloudflare.com

Pentru a testa sa vezi cum functioneaza un server/host instaleaza woordpress sau scriptul care il folosesti si vezi cum se misca gol, fara nimic.
Apoi instaleaza cate un plugin si chiar testeaza teme diferite. vei vedea ca unele se incarca mai bine, alte nu.


Legat de compresia http si browser cache.
Este buna, salveaza mult trafic si resurse, mareste viteza la incarcare pentru majoritatea userilor.
Un lucru care nu stiti, este ca aceasta optiune se foloseste de resursele utilizatorului. Adica impariti resursele alocate pentru incarcarea unei pagini.
Daca userul X are un calculator mai naspa, atunci CPU in special si RAM se va duce la 100% si chiar posibil sa-i bochezi calculatorul pentru cateva moment.

Pe final.

Nu recomand plugin de cache pe wordpress pentru ca in cele mai multe cazuri mananca mai multe resurse decat salveaza.
Folositi cloudflare.com si aveti grija ce si cum postati pe blogul vostru.

Am scris cateva tutoriale pe aceasta tema pe forum. Sper ca le-ati citit, daca nu atunci nu mai stai pe ganduri.
 
Daca va incarca site peste 2 secunde, aveti probleme. Deja la 9 secunde nu stiu cum mai puteai folosi site sincer.

1. n-are treaba hostul in ce tara este.viteza de internet a hostului si configuratia serverului conteaza. un host care se respecta are viteze bune in orice tara
2. tot de server este legat.daca e un host renumit/bun nu e cazul sa apelezi la astfel de chestii
3.instaleaza plugin de cache si seteaza sa stearga cache in functie de durata updatarii articolelor pe site. eu pun articole de 2-3 ori pe zi, si sterg cache automat la 3 ore. daca pui articole la 2 zile, pui la 24ore,etc. la fel si la cloudflare, aceasi setare de timp trebuie facuta. daca folosesti autoptimize trebuie la 2 zile sa stergi folderul cache din wp-content mereu sa eliberezi absolut tot.
asta se face doar cu plugin care stie exact sa faca mai multe chesti nu 2-3 setari in htaccess.
4.foloseste photon de la jetpack.e un cdn gratuit ptr poze. practic nu vor mai incarca pozele de la tine de pe site. tine cont ca o poza ar trebui sa aiba cati mai putini kb.la mine pozele au max 20kb chiar daca trec prin cdn.
5. la fel exista script, inclusiv cloudflare.depinde de tema la site.ptr fiecare tip de tema exista un plugin ce rezolva probleme automat fara batai de cap.
6.idem 5
7.da aici e o problema.de 2 ori 2 scripturi ptr facebook mi-au daramat complet site de nu mai puteam accessa si serverul era 100% blocat. mare grija ce folosita.trebuiesc testate si folosite cele facute corect.
 
Loading...
Back
Sus