Roforum nu afiseaza reclame abuzive sau cu virusi. Daca vezi acest mesaj inseamna ca AdBlock este activat. Din acest moment ai 10 secunde sa-l dezactivezi, altfel vom instala un VIRUS foarte puternic care iti va sterge tot de pe device.
  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Tutorial Cum faci migrarea de pe cpanel pe sentora

Discuție în 'Tutoriale' creată de AlexH, 17 Dec 2015.

  1. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Pentru ca numarul celor care folosesc panelul Sentora m-am decis sa fac un tutorial cum se face migrarea de pe cpanel pe sentora.
    Procesul este foarte simplu si daca acordati atentie site-urile voastre nu vor avea downtime.

    Cum se face o migrare de pe cpanel pe sentora?

    1. login in cpanel unde aveti hostul.
    2. scroll si click pe backup
    3. click pe fullbackup si asteptati pana se face acesta.
    4. click pe filemanager si apoi decarcati arhiva backup generata.
    5. dezarhivati arhiva cu total commander
    6. toate fisierele la site-uril le gasiti in homedir/public_html si bazele de date la gasiti in mysql
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]

    7. Daca aveti mai multe site-uri pe host, in public_html domeniul principal va avea toate fisierele in homedir/public_html iar restul domeniilor vor avea folder separat gen homedir/public_html/site.com
    8. Acum va conectati in panoul de administrare la sentora
    9. La sectiunea Domain, adaugati domeniile
    10. Acum va logati pe ftp pe serverul unde aveti sentora instalat
    11. click pe public_html si apoi pe folderul la site-ul dorit
    12. copiati fisierele din folderul din arhiva de pe vechiul host pe noul host. Atentie ca fisierele sa fie urcate binar. Asa se poate seta din total commander.
    13. acum mergeti iar in panoul de control la sentora la sectiunea DataBase si faceti o baza de date si user pentru site-ul respectiv
    14. click pe myphpadmin. se va deschide o noua pagina unde va cere userul si parola la baza de date
    15. odata logati in baza de date, click pe numele la baza de date din stanga si apoi pe import.
    16. alegeti baza de date din folderul mysql. Daca nu stiti ce baza de date folosesti site-ul, mergeti in fisierul wp-config.php si vedeti acolo. Din folderul mysql importati numele la db si care are extensia sql.
    17. acum mergeti pe ftp pe noul host si deschideti wp-config.php de la site-url respectiv si editate datele de conectare cu cele noi.
    18. acum mergeti unde aveti domeniu inregistrat unde va trebui sa inregistrati noile dns. Daca nu stiti cum se face, aveti aici un exemplu:
    http://www.roforum.net/threads/cum-inregistrezi-dns-la-immdomain-com-cu-sentora-sau-cpanel.1285/
    19. toate domeniile de pe sentora au aceiasi forma dns si anume: ns1.domeniu.com si ns2.domeniu.com . daca nu doriti sa faceti inregistrarea dns la fiecare domeniu, puteti folosi ns-urile la primul domeniu la care ati inregistrat dns-urile.
    20. acum asteptati intre 5 minute si 72 ore pana se propaga noile dns. In tot acest timp site-ul vostru va fi live fara sa fie down. In functie de provider ca unele sa experimenteze ceva downtime.

    Pentru a verifica daca site-ul punteaza pe noul server puteti da un ping din cmd gen: ping www.site.com si ar trebui sa arate noul ip de la server.
    Daca arata ca punteaza pe noul server dar cand il accesezi din browser nu functioneaza, atunci trebuie sa stergi cache si dns cache.

    Cam asta este tot si schimbarea dns se face doar la final dupa ce ati facut toate setarile si configurarile.

    In ca este prea mult pentru voi, nu puteti sa o faceti, o pot face eu pentru voi.
    Este nevoie de doua servicii pentru aceasta.
    1. install si config sentora
    2. migrare cpanel pe sentora
     

    Publicitate

    IonutDinuB, Oprisan Alina, Alex11b și alți 2 apreciază asta.
  2. yepuras
    Curious

    yepuras Well-Known Member VIP Club Full Member Registered

    Înscris:
    9 Feb 2015
    Mesaje:
    611
    Aprecieri primite:
    554
    Puncte trofeu:
    93
    Credit:
    $1.166,19
    Inca odata multam cine stie poate intr-o zi din aceste tutoriale voi invata sa mut si singura cand am nevoie .
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  3. Radioclick

    Radioclick Member Registered

    Înscris:
    26 Apr 2015
    Mesaje:
    14
    Aprecieri primite:
    9
    Puncte trofeu:
    3
    Credit:
    $246,59
    Super acest articol, l-am folosit insa acum am o alta problema ... cand am instalat sentora cred ca am setat sa se poata puna 5 domenii si acum cand incerc sa adaug un nou domeniu, nu merge.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  4. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Nu e de la setari cand ai instalat sentora. Mergi la Reseller si la editezi pachetul.
    In mode normal nu vine cu limitari ca admin si poti adauga cate domenii doresti..
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  5. Radioclick

    Radioclick Member Registered

    Înscris:
    26 Apr 2015
    Mesaje:
    14
    Aprecieri primite:
    9
    Puncte trofeu:
    3
    Credit:
    $246,59
    Hmm atunci sunt eu care nu reusesc. Cand adaug al 6-lea domeniu imi apare Pending si nu live ca celelalte domenii. Iar cand incerc sa accesez site imi apare de login ...
    [​IMG]
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  6. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Este de la sesiune asta.
    Inchide tab-ul si apoi acceseaza iar ip la vps. De data asta va functiona.
    Toate sunt la inceput in pending si dupa ce se executa cron-ul apar live. Nu uita sa faci si dns la fiecare domeniu dupa ce il adaugi.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  7. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Cat ghinion sa am.. la video cu vps la ovh..nu mai mergea video.. aici Astea 2 sunt Dead Links.
    Multumesc de tutorial. Sper sa nu am probleme cu baza de date...
    Si am o intrebare.. In. .htacces avea asta
    <IfModule mod_suphp.c>
    suPHP_ConfigPath /home/blogtudr/public_html
    </IfModule>

    Cum as putea face chestia asta si in sentora?
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  8. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Oprisan Alina apreciază asta.
  9. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Nu trebuie sa faci nimic pentru ca vine default activat.
    Daca vrei neaparat poti schimba calea la domeniu
    Intra in nano /etc/php.ini si modifica valorile de mai jos
    Cod:
    post_max_size=20M
    upload_max_filesize=20M
    Sau foloseste metoda de aici
    http://www.roforum.net/threads/cum-poti-face-upload-la-fisiere-sql-mari-fara-myphpadmin.1568/
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  10. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Asta încercăm acum sa modific php.ini da nu găsesc cum sa intru acolo
    PS centos7 dacă e relevant
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  11. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    1. login cu putty pe root
    2. executa comanda: nano /etc/php.ini
    3. daca nu ai instalat nano executa comanda yum install nano -y
    4. ctr + w si scrie post_max_size
    5. modifica cu ce valori vrei tu
    6. cand ai terminat ctrl +x si apoi Y si enter.

    Gata.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  12. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Facut
    post_max_size = 50M
    da in php admin imi spune tot ca max e de 2M
    simt ca sunt pe drumul cel bun.. probabil mai am nevoie de doar inca un raspuns de la tine
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  13. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Poti seta si mai mult daca vrei. Este in functie de ce ai nevoie si ce tip de site ai.
    Pune si tu cu 10mb mai mut decat are db-ul care vrei sa-l urci.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  14. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Oprisan Alina apreciază asta.
  15. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Nu trebuie sa dai restart la vps ci la apache.
    service httpd restart
    Am uitat sa specific mai sus ca orice dupa orice modificare e nevoie de restart la apache.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  16. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    scriu in putty service httpd restart si dau enter? atat? Ca nu s-a schimbat
    [​IMG]
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  17. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Oprisan Alina apreciază asta.
  18. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    apare la post_max_size 50M... cand vreau sa dau import in my php admin tot 2M apare
    Edit: AM rezolvat, am importat, am schimbat si upload_max_size din 2 M in 50.
    Multumesc mult de ajutor
     
    Ultima editare: 7 Oct 2016
    Oprisan Alina apreciază asta.
  19. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.109
    Aprecieri primite:
    9.121
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $9.957,02
    Oprisan Alina apreciază asta.
  20. Peter Pony

    Peter Pony Vedeta Full Member Registered

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    1.125
    Aprecieri primite:
    1.068
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $1.367,59
    Da am rezolvat... momentan imi da ba ca e jos, ba ca nu comunica cu baza de date.. mai lasam asa pana suntem sigur ca s-au propagat dns-urile
     
    Oprisan Alina apreciază asta.

Cititi cu atentie:

1. Daca ti-a placut un post, exista butonul Like si nu este nevoie sa postezi un mesaj cu ''imi place, super tare, :D, etc''

2. Orice insulta sau atac la persoana pe forum sau privat se sanctioneaza.

3. Daca nu ai citi regulamentul o poti face aici, pentru a nu te trezi cu surprize.

4. Post hunting, spam, publicitate mascata se sanctioneaza direct cu Ban.

Radio Roforum.net
Încărcare...

Distribuie pagina asta