Roforum nu afiseaza reclame abuzive sau cu virusi. Daca vezi acest mesaj inseamna ca AdBlock este activat. Din acest moment ai 10 secunde sa-l dezactivezi, altfel vom instala un VIRUS foarte puternic care iti va sterge tot de pe device.
  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

VPS Digitalocean

Discuție în 'VPS Hosting' creată de crystygye, 1 Ian 2016.


Anunt

Roforum.net este sponsorizat de Alex11B.


  1. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Nu prea am cunostinte cu vps. Vreau totusi sa imi trec un site pe vps pentru resurse.
    Vreau sa stiu cum pot muta website-ul pe vps. Am vazut cum se face vps cu unbuntu + lamp direct din panel, cum il activezi, cum intri in el cu putty, cum pun domeniul pe host la sectiunea dns. In mare parte am inteles.

    Dar nu am vazut cum fac configurarea la lamp, dupa instalarea vpsului. Toti arata cum sa instalezi lamp manual, ce nu va fi cazul meu.
    Ma intereseaza partea de configurare la lamp.

    Mai exact:
    1. pentru cont ftp trebuie sa configurez ceva sau ma loghez doar cu domeniul proagat, root si parola?
    2. parola la phpmyadmin va fi cu cea de root sau va fi fara parola? daca phpmyadmin nu va avea parola cum ii pun?
    3. mysql username, privilegiile si data de baza pot sa le fac din phpmyadmin direct sau e alta metoda?
    4.in zona dns, unde adaug domeniul in vps, mai trebuie sa adaug alte "recorduri"? tinand cont ca voi trece apoi prin cloudflare? cloudflare le ia singur pe toate, iar digitalocean nu stiu daca preia tot.
    5. pentru site am nevoie de ftp, phpmyadmin si mysql user ca sa pot functiona. trebuiesc facute alte setari, updateuri sau alte modificari pe langa astea ca site-ul sa fie up si totul sa fie ok si pus la punct?

    Multumesc!
     

    Publicitate

  2. Andrei Telteu
    Nerdy

    Andrei Telteu Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    19 Mar 2015
    Mesaje:
    206
    Aprecieri primite:
    167
    Puncte trofeu:
    43
    Credit:
    $358,37
    LAMP inseamna Linux, Apache si PHP. Nu are ftp.
    Dar orice vps are SSH, ceea ce inseamna ca poti folosii SFTP. In filezilla selectezi SFTP si pui ipul vpsului, username root si parola care o ai la vps.
    Deci la punctul 1, foloseste SFTP cu username root si parola care o ai.

    Punctul 2, parola phpmyadmin. phpMyAdmin nu are o parola a lui, acolo trebuie sa te loghezi cu un username si o parola a unui cont mysql, de care ai mentionat la punctul 3. De obicei cand instalezi LAMP te poti loga cu username root si fara parola. Dar nu e o regula, nu cred ca o sa iti mearga.

    Punctul 3, nu stiu daca le poti face useri in phpmyadmin, de fapt nu stiu cum se face useri mysql pe vps.

    4. De obicei ai nevoie de un record A pentru .siteultau.ro care sa duca la ipul vpsului, apoi un record CNAME care sa duca de la www.siteultau.ro la .siteultau.ro.
    Pentru functionalitate de email ai nevoie de un record MX, dar trebuie sa ai configurat pe vps un pachet pentru email, e putin mai greu. Si cam atat.

    Eu iti recomand un panou de control. Nu ai experienta in linux deci o sa iti fie greu sa umblii pe vps. Un panou de control poate configura totul pentru tine, bine si rapid.
    Mie imi place si recomand VestaCP. Instaleaza si configureaza Apache in combinatie cu Nginx pentru performanta ridicata, baza de date MySQL si PostgreSQL daca ai nevoie, phpmyadmin, FTP, DNS (poti sa iti faci propriile nameservere daca asta vrei), ai functionalitate mail (cu roundcube), si iti configureaza si un firewall puternic care iti permite sa blochezi ipuri foarte usor.
    Ca sa nu mai vorbesc ca panoul asta iti permite sa gazduiesti mai multe siteuri, nu numai pentru tine pentru ca poti adauga si alti useri, stie sa faca si backup automat in fiecare zi la toate siteurile, chiar stie sa faca backup si sa il trimita pe alt host de-al tau prin ftp, face updateuri la softuri cand e nevoie, si arata si se misca foarte bine. Si e si gratis.

    Pentru instalare intri aici: http://vestacp.com/#advanced-install
    Selectezi:
    WEB: nginx + apache
    FTP: vsftp
    MAIL: exim + dovecot (fara antivirus si spamassasin ca astea consuma multe resurse)
    DNS: daca vrei sa iti configurezi propriile nameservere selecteaza "named", daca nu vrei nameservere si o sa folosesti cloudflare selecteaza "no"
    - restu lasi asa cum e.
    La hostname completezi cu ce vrei tu, cum sa se numeasca serveru, la email pui emailu tau, daca uiti parola de la panou o sa o poti reseta prin emailu asta, apoi la password scrii cu ce vrei sa te loghezi in panoul
    Click pe generate apoi iti genereaza o comanda de genul bash vst-install.sh ...
    Trebuie sa te conectezi la server prin SSH, apoi rulezi comanda "curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh", apoi comanda generata mai devreme, si totul se va instala automat si la final o sa iti afiseze linkul panoului de control, username si parola de login.

    Success ;)
     
    cip200 și AlexH apreciază asta.
  3. Naruto9
    No Mood

    Naruto9 Active Member Web Designer VIP Club Full Member Registered

    Înscris:
    11 Feb 2015
    Mesaje:
    486
    Aprecieri primite:
    556
    Puncte trofeu:
    93
    Credit:
    $931,87
    Mai simplu instalezi sentora. Dupa ce instalezi vps, instalezi si sentora si instaleaza el absolut tot, php, mysql, ftp :)
    E simplu si rapid si fara batai de cap! Gasesti care sutn pasii de instalare pe site-ul lro oficial sau poti da search pe youtube si gasesti :)
     
    cip200 apreciază asta.
  4. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Aici un tutorial cum faci migrarea dupa ce ai instalat sentora care consuma multe mai putine resurse ca vestacp.
    http://www.roforum.net/threads/cum-faci-migrarea-de-pe-cpanel-pe-sentora.1596/

    Daca esti fun cpanel si vrei sa ai tot in panel atunci poti alege vestacp.

    intra in putty si axecuta comanda care iti convine.

    1. apache si nginx
    Executa comanda asa cum este in consola. De retinut ca nginx are nevoie de unele setari extra pentru site-urile care ruleaza pe wordpress.
    Cod:
    bash vst-install.sh --nginx yes --apache yes --phpfpm no --vsftpd yes --proftpd no --exim yes --dovecot yes --spamassassin yes --clamav yes --named yes --iptables yes --fail2ban yes --mysql yes --postgresql no --remi yes --quota yes
    2. doar apache
    Cod:
    bash vst-install.sh --nginx no --apache yes --phpfpm no --vsftpd yes --proftpd no --exim yes --dovecot yes --spamassassin yes --clamav yes --named yes --iptables yes --fail2ban yes --mysql yes --postgresql no --remi yes --quota yes
     
  5. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Nu ma intereseaza cpanel-uri. Vreau doar sa pun un singur website, fara bataie de cap, toate resursele ptr el.
    Am nevoie de phpmyadmin ptr baza de date + user, si transfer/backup date. nu 30000 optiuni intr-un cpanel inutile ptr mine

    1. am inteles: ip,root,parola,port 22
    2. cand instalezi manual lamp, la instalarea phpmyadmin-ului iti cere o parola pentru logare in phpmyadmin. de aceea intrebam daca atunci cand instaleaza digitalocean tot singur, daca parola aia de la root, va fi si la phpmyadmin sau trebuie sa fac eu modificari separate?!
    3. se pare ca merge:

    vreau sa stiu daca se poate si pe digitalocean, ca in video, inainte sa fac achizitia.
    4.record a, il face automat digital ocean cand adaug domeniul in dns zone. ma interesa daca trebuie sa mai fac ceva in mod special pe langa ce face el automat
     
  6. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    1. depinde pe ce os ai facut instalarea. cand ai instaat mysql ti-a cerut sa setezi o parola root pentru serverul de mysql. In mod normal aia este care te loghezi. Daca nu ti-a cerut atunci este parola root.
    2. la phpmyadmin se poate loga cu user si parola la db.
    3. la fiecare domeniu adaugat ca trebui sa inregistrezi dns-urile la provider pentru a functiona.

    Recomandarea mea pentru ca ai cunostinte minime in domeniu si chiar dupa ce instalezi totul si adaugi domeniu iti va fi greu de administrat, este sa instalezi Centos 764bit + sentora si in cateva minute ai totul gata. Plus acesta consuma foarte putine resurse.
    Pret si resurse mai bune gasesti la ovh sau http://www.server4you.net/vps
     
    cnusi apreciază asta.
  7. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Ultima editare: 2 Ian 2016
  8. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Pana la urma am instalat lamp, am facut update, instalat phpmyadmin si gata. Cred ca in 5 minute am pus site online.
    Nu stiu ce era asa de dificil incat imi trebuia un panel.

    Singura buba este ca nu pot mari import la baza de date mai mare de 2mb la phpmyadmin. Am editat php.ini, dar tot 2mb arata, nu stiu ce ar putea sa aiba.
    Stie cineva ce as putea sa fac sau ce gresesc? Intre timp am facut zip si am urcat asa, dar totusi am alt site cu o baza de date mai mare la care sigur voi avea probleme.
     
  9. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    dupa ce editezi php.ini trebuie sa dai restart la apache.
    service httpd restart
     
  10. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    httpd: unrecognized service
    am folosit cu succes: sudo service apache2 restart
    Am dat si la tot dropletul reboot si tot degeaba.

    Dar tot 2 mega a ramas.
     
  11. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
  12. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Am editat php.ini cu filezilla din /etc/php5/apache2
    Si am salvat. Initial le-am facut cu consola iar cum am intrat in php.ini primele randuri apar asa:

    Cod:
    "max_execution_time" to 300
    "memory_limit" to 256M
    "post_max_size" to 64M
    "file_uploads" to On
    "upload_max_filesize" to 150M
     
  13. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Pentru a putea edita si salva php.ini ai nevoie de acces root.
    Cel mai bine din consola si apoi restart.

    yum install nano
    nano /etc/php.ini sau calea catre fisier.
    apoi dupa ce se deschide fisierul cauta prin comanda:
    ctrl + w post_max_size - faci asta pentru fiecare linie care vrei sa editezi
    ctrl +x pentru a iesi si te va intreba daca vrei sa salvezi. Acum tastezi Y si apoi enter
    service httpd restart - pentru a da restart la apache

    Locatia exacta la php.ini o poti gasi si prin comanda de mai jos.
    php -i | grep php.ini
     
  14. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Lucrasem la php.ini gresit din apache. L-am modificat si pe cel din /etc/php5/cli/php.ini , care l-am gasit cu comanda php -i
    Am dat restart droplet direct si daca iti vine sa crezi la fel este..nu e prima data cand modific limita. Am facut-o si pe windows. Inteleg despre ce este vorba dar tot nu merge.

    Pe calc meu, site imi da eroare de baza de date.dar modificarile sunt aduse deja. am intrat cu alt ip din strainatate si site merge. e posibil sa fie vreo treaba de cache,cookie la calc meu si de aceea sa nu vad modificarile in phpmyadmin? La site clar nu le vad deocamdata (mereu patesc asa cand mut site-uri cu calc personal).

    Automat cu mutarea am schimbat si ip-ul la site si va dura propagarea 24 de ore. Cred ca cel mai bine revin maine cu mesaj daca nu s-au rezolvat problemele.
    mersi!
     
    Ultima editare: 2 Ian 2016
  15. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Daca site-ul prin proxy iti functioneaza, atunci nu trebuie sa iti faci probleme.
    Cu ccleaner poti bifa dns cache si apoi excuta curatarea cu browserele inchise.
    Pentru a fi sigur ca au fost salvate modificarile, faci un fisier text.php si adaugi codul de mai jos. La accesare in browser site.com/test.php iti va arata setarile pe server.
    Cod:
    <?php
    
    // Show all information, defaults to INFO_ALL
    phpinfo();
    
    ?>
    Nu stiu ce modificari vrei sa vezi aici? Phpmyadmin este un program de administrat baze de date si nimic altceva.

    Mai poti da un restart la serverul db prin comanda service mysqld restart, sau un reboot total la vps.
    Era bine daca faceai cum ti-am recomandat mai sus sa instalezi centos + sentora.
     
  16. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    O sa instalez sentora, dar astept propagarea subdomeniului pentru panel. Revin dupa
     
  17. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    Pana la urma am instalat aplicatia wordpress si apoi in droplet am instalat phpmyadmin si cu asta basta. Am rezolvat si cu php.ini , era inca un fisier.

    Cum imi recomandati sa trec pe noul server site-ul ? legat de propagare dns? Nu vreau 48 de ore downtime sub nici o forma.
    Modific direct in cloudflare toate dns-urile cu noul ip si va fi mai rapid? Ma gandesc ca daca vps de la digitalocean e slab comparativ cu hostul buisness de acum, pierd inca 48 de ore sa il duc inapoi si am 4 zile de downtime. Adica ruinez toata munca.

    Ultima data cand am schimbat ip, a durat 24 de ore pe ceas pana s-a propagat peste tot in lume.
     
  18. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Parerea mea este ca tot te-ai complicat si nu inteleg de ce. Dar na... daca esti multumit, atunci e ok.
    Am explicat de mai multe ori aici cat si pe arena cum se face migrarea fara sa ai downtime.
    Unde ai domeniu inregistrat?
    Facusem undeva un tutorial pe aceasta tema. Este cea mai rapida si usoara metoda.
    Dar tot va trebui sa inregistrezi noul ip la registerul tau de domeniu.
     
  19. crystygye

    crystygye Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    30 Iun 2015
    Mesaje:
    458
    Aprecieri primite:
    293
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $19,75
    *m-am complicat ptr ca de cate ori instalez sentora si ii zic panel.domeniu.ro , imi instaleaza pe domeniu si nu pe panel.domeniu.ro
    *domeniu il am la ovinetwork
    *daca schimb ip la dns in cloudflare, ce trebuie sa mai fac la domeniu? ca la domeniu doar nameserverele le pot modifica, altceva nu.
     
  20. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Asta nu are treaba. Este pentru a accesa panelul, dar merge fara. Doar tastezi ip si te loghezi la admin. Daca asta era singura ta problema trebuia sa intrebi inainte de a face ceva.
    Orice panel instalat pe un server sau vps, se face pe forma ceva.domeniu.com . 'ceva' poti fi orice: s1, server, panel, etc.
    Pentru ca esti pe server privat, trebuie sa inregistrezi dns la registerul unde ai domeniul inregistrat.
    ns1.domeniu.com > ip la vps
    ns2.domeniu.com > ip la vps
    apoi aceste dns le treci domeniu.
    Am testat odata la cloudflare unde am modificat direct ip fara sa fac modificari la dns in panel la domeniu si a functionat. Faza este ca dns-urile erau deaja inregistrare pentru ca rula la o firma mare de hosting si nu pe vps sau dedicat.

    Testeaza prima oara asa si apoi vezi care e treaba.
     

Cititi cu atentie:

1. Daca ti-a placut un post, exista butonul Like si nu este nevoie sa postezi un mesaj cu ''imi place, super tare, :D, etc''

2. Orice insulta sau atac la persoana pe forum sau privat se sanctioneaza.

3. Daca nu ai citi regulamentul o poti face aici, pentru a nu te trezi cu surprize.

4. Post hunting, spam, publicitate mascata se sanctioneaza direct cu Ban.

Încărcare...
Similar Threads
  1. MasterLoki
    Răspunsuri:
    0
    Vizualizări:
    542

Distribuie pagina asta