Update Google Iulie 2018

crystygye

Well-Known Member
Registered
Full Member
Nu stiu daca ati citit online, dar Google va lansa un update in algoritmii lor care va modifica rank la siteuri dupa viteza si optimizarea lor.
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ A lansat o noua versiune.

Cum initial era o unealta sa ne ajute sa facem site mai rapid, necontand in ochii google ce scor rezulta; google va lua in calcul la rank scorul.
Ei au spus in special ca daca la testul de mobile esti rosu la viteza si optimizare, cel mai probabil utilizatorii mobile nu vor gasi nici un link catre site tau pe telefoane. Ca o penalizare.

Iar cum anul 2018 a inceput numai cu penalizari, update chrome care blocheaza si penalizeaza tot, etc. Se pare ca rankul pe vers de mobile are loc oarecum de acum.
Initial aveam 50-50 desktop mobile, iar fix de luni aveam 2% mobile si era tableta mai mult decat mobile toata ziua. Dupa ce am optimizat 80% good si viteza este aproape good, traficul pe mobile a revenit la 30-45%.

REVENIND: acum cateva zile s-a facut update chrome de la 64 la versiune 65. Care include fix niste tools care ajuta sa vezi ce merge prost si cum sa optimizezi site pentru viteza. Coincidenta?

We encourage developers to think broadly about how performance affects a user’s experience of their page and to consider a variety of user experience metrics. Although there is no tool that directly indicates whether a page is affected by this new ranking factor, here are some resources that can be used to evaluate a page’s performance.

  • Chrome User Experience Report, a public dataset of key user experience metrics for popular destinations on the web, as experienced by Chrome users under real-world conditions
  • Lighthouse, an automated tool and a part of Chrome Developer Tools for auditing the quality (performance, accessibility, and more) of web pages
  • PageSpeed Insights, a tool that indicates how well a page performs on the Chrome UX Report and suggests performance optimizations

Mai multe informatii puteti gasii pe google cautand update google july mobile. Eu sunt de parere din mai multe informatii ca deja incepe rank usor usor sa se modifice din martie conform si la page insight tools. Deci v-as recomanda sa optimizati de acum.

La fel cum v-am spus de update-ul chrome ce ne va bloca reclamele, iar majoritatea ziceau ca sunt nebun, iar apoi multi nu stiau ce sa faca ca i-au blocat....VA RECOMAND sa ma ascultati si sa va optimizati cat se poate de bine varianta mobile si desktop, sa fiti macar average (portocaliu) in testul insight tools.
Update-ul va fi 100% sigur aplicat iar rank va primii modificari majore conform testului. DECI nu exista lasa ca fac mai tarziu. Fa mai devreme!

Si bineinteles, puteti adauga noi informatii daca apar aici, ca toata lumea sa fie la curent cu ce vrea Google sa mai faca.
Numai bine tuturor,
 
Continuare la ce spune @crystygye . Daca aveti cumva un magazin online realizat in prestashop si faceti testul de viteza al Google, sunt sanse mari sa va dea - 503 server response . Faceti o simpla modificare la setari. Preferinte - > Geolocatie - > Geolocalizare dupa adresa IP - > Nu. Sper sa ajute pe cineva, desi e cam offtopic
 
Daca ce spui tu este adevarat, atunci foarte multe site-uri vor avea probleme mari si chiar vor disparea din index. Ma refer daca tine cont foarte mult de scorul la viteza te incarcare de pe link postat de tine.
Un site de al meu se incarca super fast pe mobil, dar cand testez pe google imi arata un scor de 48, iar la optimizare 95. Am testat si site-uri populare care scot un scor asemanator, sau chiar spune la scor viteza unavailable si optimizare sub 70.
Din cate stiu ce conteaza foarte mult este optimizarea pe mobil, adica totul sa fie bine definite, ca userul sa nu dea click din greseala pe altceva si chestii de gen.
Va recomand sa faceti acelasi test cu site vostru si apoi siteuri populare si veti vedea ca rezultatele sunt super naspa. Chiar daca folosesti AMP de la google tot nu iti ofera un scor bun, dar cand accesezi tu site-ul pe mobil merge super ok.
Este posibil ca aceasta miscare sa fi pentru a obliga oarecum userii sa foloseasca AMP pentru a putea fi mai usor manipulat continutul.
Personal ma bazez pe experienta userului si daca acesta spune ca se incarca bine, atunci nici nu bag in seama aceste teste de speed, etc.
 
Update va fi in special pentru mobile. Vor face o schimbare majora referitor la mobile in 2018, la fel cum fac cu updateurile chrome.
Va fi ca o penalizare, dar doar pe mobile. Nu vei mai gasii linkuri pe mobil catre site, dar pe desktop vei gasii.

Dezavantajul la AMP este ca nu poti folosi reclame de tip pop, etc. Sa stii ca cu jetpack mobile + fastest cache cu optiunile de optimizare toate + cateva tweekuri htaccess,etc , scoti optimizarea de 80% pe ambele vers mobile&desktop. Cu vitezele record e mai greu, dar totusi un average ar trebui realizat usor.

Link catre stirea oficiala:
https://webmasters.googleblog.com/2018/01/using-page-speed-in-mobile-search.html

Although speed has been used in ranking for some time, that signal was focused on desktop searches. Today we’re announcing that starting in July 2018, page speed will be a ranking factor for mobile searches.
The “Speed Update,” as we’re calling it, will only affect pages that deliver the slowest experience to users and will only affect a small percentage of queries.
 
ei la siteurile lor nu au scoruri bune si au pretenti sa penalizeze pe altii?

image.png
https://s14.postimg.org/55jmj9f29/image.png
 
Am stat toata dimineata si am facut optimizari, de la 13/100 (desktop) am ajuns la:

Speed: Average - 1.4s FCP / 2.2s DCL
Optimization: Good - 89 / 100
 
Speed: Average - 1.4s FCP / 2.2s DCL
Optimization: Good - 89 / 100
Rezultat bun.
Ne poti spune ce masuri ai luat pentru a ajunge la acest scor?
Daca se poate punctat pentru a intelege lumea mai bine.
 
1. Puteti folosi Hyper Cache pentru optimizare si nu cosuma la fel de mult ca wp super cache.
2. Scoateti toate pluginurile inutile si teme inactive de pe site.
3. Odata pe luna folositi WP-DBManager pe optimizare
4. Din cand in cand mai puteti folosi EWWW Image Optimizer pentru a optimiza imaginile.
5. Tot din cand in cand puteti folosi Optimize Database after Deleting Revisions pentru a sterge reviziile vechi ale postarilor.
Sper sa va fie de ajutor.
 
Nu stiu ce fel de update au facut cei de la google dar va spun ca 8 site-uri au scazut de la 10k la 5 vizite pe zi. Nu am nici un mesaj in webmaster si nu imi dau seama din ce cauza paote fi . In PageSpeed Tools Insights am rezultate bune. Toate sunt pe verde. Nu am nici o explicatie . Sunt total dezamagit.
 
Mobil:
Optimization
Good
94 / 100

Desktop:
Optimization
Good
97 / 100

Problema consta mai mult in js-ul celor de la adsense, acum asta este. Wordpress, w3 total cache si fast velocity (desigur setarile sunt facute in asa fel incat sa functioneze in parametrii normali).
 
si la mine citeva siteuri porno au cazut in jos. un site de la 700 vizite a cazut la 100.
se intimplase ceva ciudat acuma niste zile, le crestea traficul zi de zi, aproape se triplase in citeva zile, dupa aia ZBANG! peste noapte a scazut rau de tot. mult mai rau decit erau inainte. dupa ce ca nu au avut trafic cine stie ce, acuma au cazut si mai rau.
 
MOBIL

Statistici privind pagina
PSI estimează că pagina necesită 0 schimburi suplimentare client-server pentru a încărca resursele care blochează afișarea și 1,3 MB ca să se afișeze complet. Pagina mediană necesită 4 schimburi client-server și 1,2 MB. Mai puține rezultate de schimburi client-server și de byți pentru paginile cu încărcare mai rapidă.

DESKTOP

Sugestii privind optimizarea
Reduceți durata de răspuns a serverului

În testul nostru, serverul dvs. a răspuns în 0,42 secunde. Există mai mulți factori care pot încetini timpul de răspuns al serverului. Citiți recomandările noastre pentru a afla cum puteți să monitorizați și să măsurați punctele pentru care serverul alocă cel mai mult timp.

Host de la xserver shared
Ce pot face sa rezolv chestiile astea 2 ?
 
Loading...
Back
Sus