Ultimul update la windows 10

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Dupa ultimul update la windows 10 calculatorul se misca parca mai bine in comparatie cu perioada dinainte de update. Este doar la mine sau asa este si al voi?
Lansare program este mai rapida, la fel si pornirea, plus rularea programelor mai ales cand sunt multe deschise parca este mai buna.
Nu este ceva super extra dar se simte cat de cat.
 
E un tutorial pe net care rezolva problema asta, nu stiu daca vorbim de acelasi lucru dar si la mine se misca foarte greu la inceput si folosea un numar exagerat de RAM pentru nimic
Uite aici:
 
Eu l-am lasat sa isi aloce singur cata memorie virtuala doreste, dar se poate seta custom daca se doreste.
Pentru hard normal recomand sa setati maxim valoarea ram fizica care o aveti. Exemplu: Ram 8Gb fizic, atunci setam alti 8Gb ram virual
Pentru ssd se poate seta dublu sau triplu de ram virtual: Exemplu: Ram 8gb fizic, atunci setam 16/24Gb ram virtual
La hard normal conteaza si viteza de scriere/citire. Se poate verifica ce valoare are si daca se mentine jos, atunci puteti mari valoarea la ram virtual.
 
Pentru ssd se poate seta dublu sau triplu de ram virtual: Exemplu: Ram 8gb fizic, atunci setam 16/24Gb ram virtual
Cand ai SSD este recomandat sa DEZACTIVEZI ram virtual. RAM virtual sa foloseasca doar memoria de tip HDD, sa nu foloseasca memoria SSD pentru ca ii scurteaza durata de viata.
Sursa: https://cristianls.ro/cum-poti-creste-durata-de-viata-a-ssd-ului/
durata de viață a SSD-urilor este numărată în cantitatea scrierilor realizate pe acesta
Dacă pe sistem nu se rulează programe și/sau jocuri cu un consum exagerat de memorie RAM și dacă în calculator au fost instalați mai mult de 8 GB de memorie RAM, Memoria Virtuală poate fi dezactivată. În caz contrar, vă recomand să mutați Memoria Virtuală pe HDD.
Deci daca aveti nevoie de memorie ram virtuala si folositi ssd dezactivati memoria virtuala pentru ssd si activati doar pentru hdd.

Legat de subiect: Am windows 10 si pe pc la munca, si pe laptop personal (cu ssd pe ambele). Merge foarte bine oricum. De la ultimele updateuri nu am observat o imbunatatire de performanta, dar merge oricum foarte bine.
Windows 10 e super tare.
Recent am lucrat si pe un Mac mini la munca si experienta pe care am avut-o cam lasa de dorit avand in vedere pretul si calitatea. Dar... asta nu-i o noutate cand vine vorba de Apple (parerea mea).
 
Ultima editare:
Cand ai SSD este recomandat sa DEZACTIVEZI ram virtual
Nu spun ca nu este adevarat ceea ce spui, dar la ce iti cumperi un ssd daca nu il folosesti la maxim pentru a optimiza performanta. Este cum ai cumpara un ferari dar il tii in garaj pentru ca e scumpa benzina sau de frica ca`l botesti. :D

Pentru cei care folosesc programe cu resurse multe citirea/scrierea/livrarea rapida a informatiei conteaza foarte mult. De asta recomand RAM virtual pe ssd mai mare decat pe hdd normal. Pentru stocare date se intelege ca trebuie folosit un hard normal pentru ca este mai ieftin.

Nu mai spun sa te uiti la film UHD.

Acum fiecare face setarile care le doreste pe propriul sistem. :D

Eu pe serverul acesta folosesc ssd, peste 2 ani live, rulare non stop, stream video, ram virtual de 25GB si multe altele.
Merge fara probleme.
 
De mentionat: Memoria ram virtuala se foloseste doar atunci cand memoria ram reala este folosita 100% (sau aproape de 100%).
Daca ti se intampla foarte des sa folosesti 100% ram, ok, foloseste ram virtual pe ssd.
La mine cel putin asa ceva se intampla foarte rar. ;)
 
Loading...
Back
Sus