Trateaza bolile gingivale cu remedii naturale

Mirela

Staff
Administrative
Registered
Full Member
Bolile gingivale nu sunt doar o chestiune de disconfort oral, respiratie urat mirositoare si pierdere a dintilor, acestea putand afecta, de asemenea, alte parti ale corpului, inclusiv organele interne, cum ar fi pancreasul si inima. De pilda, un studiu de cercetare realizat recent de catre oamenii de stiinta de la Scoala Medicala Harvard au descoperit ca barbatii cu boli parodontale au un risc cu 61% mai mare de cancer pancreatic decat cei care nu au probleme medicale. In Belgia, cercetatorii de la Universitatea din Liege au raportat ca 91% din pacientii cu probleme cardiace care au participat la studiu au avut probleme severe sau moderate cu gingiile. Bolile gingivale, conform studiului, pot fi legate de un risc crescut de atac de cord si accident vascular cerebral, din cauza acumularii de placa ce poate sa umfle arterele. Nu degeaba medicii spun ca pentru a avea un corp sanatos este nevoie, in primul rand, de gingii sanatoase.

Simptomele bolilor gingivale

Daca ai una sau doua dintre urmatoarele simptome care sunt mai persistente decat ocazional, inseamna, probabil, ca te confrunti cu boli gingivale:

  • respiratie urat mirositoare;
  • sangerarea gingiilor;
  • gingii retrase;
  • pierderea dintilor sau dinti deplasati;
  • gingii imflamate;
  • abcese gingivale.
Trateaza bolile gingivale cu remedii naturale

In primul rand, daca nu ai mai fost la medicul dentist de mai bine de 6 luni, cel mai bine ar fi sa programezi o consultatie, pentru o verificare de specialitate a gingiilor si dintilor. Inainte de a trata bolile gingivale, este important sa ai dintii curatati in mod profesionist de catre un dentist, pentru eliminarea tartrului si placii bacteriene. Dupa aceea, poti incepe sa utilizezi acasa remedii naturale, pentru a-ti mentine gingiile si dintii in stare impecabila.

Remedii naturale din propria bucatarie, pentru tratarea bolilor gingivale:

  • Sarea de mare – Se dizolva un pic de sare de mare intr-o cana cu apa calda si se foloseste acest amestec pentru clatirea gurii dimineata si seara dupa periajul dintilor. Clatirea gurii cu sare de mare poate ajuta la reducerea inflamatiilor gingiilor si la eliminarea abceselor gingivale.
  • Bicarbonatul de sodiu – Bicarbonatul de sodiu nu poate ajuta direct la calmarea simptomelor bolilor gingivale. Ce se poate face, insa, este neutralizarea acizilor din gura si, in consecinta, reducerea riscului de dezvoltare a afectiunilor gingivale si cariilor dentare. Pentru utilizare, dizolva un pic de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa calda si foloseste acest amestec pentru a clati gura inainte sau dupa periaj.
Mierea – Mierea naturala are proprietati antibacteriene si antiseptice care nu pot fi distruse de enzimele din corpurile noastre, ceea ce inseamna ca nu vor fi defalcate inainte de a trata gingiile. Pur si simplu, freaca putina miere de gingii dupa periaj si apoi clateste-ti gura.
 
Mai bun decat miera este propolisul de albine, mie imi place sa-l mestec, ii cel mai puternic antibiotic natural, altii il dilueaza (tinctura).
 
Loading...
Back
Sus