[SEO News]Update nou de la google - Trebuie citit

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
In mare pe puncte ce a spus google ieri la Pubcon legat de SEO. Le stiti si la majoritatea am repetat de multe ori importanta lor.

1. Canonical meta tag neaparat setat si sa apara pe toate paginile
2. Nu exista o limita oficiala la numarul de caractere pentru meta descriptions.


Aici veste buna dar si rea pentru ca nu ofera mai multe detalii. Vestea buna este ca pot folosi cate caractere vrei pentru a ajuta pe google sa inteleaga despre ce este vorba in pagina. Vestea rea este ca nu specifica daca meta descriptions o facem pentru google sau user si spuna asta ca uneori descrierea pentru a da bine in google nu da bine si la citire pentru user. De asta unele pluginuri seo folosesc meta descriptions special pentru social media si una pentru google pentru ca atunci cand dai share pe facebook sau alta retea userul sa inteleaga despre ce este vorba.

3. Structured Data (“Rich Snippets”) (https://www.google.com/webmasters/tools/structured-data?hl=ro&siteUrl=https://sitetau.com) este neaparat si daca este valid, facut bine iti poate creste traficul intre 300 si 500%. https://www.google.com/webmasters/tools/data-highlighter?hl=ro&siteUrl=https://sitetau.com

Desi problema este veche multe pluginuri de SEO inca nu au implementat acest lucru. Un plugin care ajuta cu asta dar nu total este acesta https://www.roforum.net/threads/seo-rank-math-plugin-in-premiera-pe-roforum.6632/

4. Viteza de incarcare este foarte importanta.
Un element importanta aici care da scor rau la load oricat ai optimiza thema este http request si theme care sunt noi si se lauda ca sunt super optimizate au 50-100 http request unde google spune clar ca trebuie mentinuta aceasta valoare sub 20. Deci cu cat este mai mica aceasta valoare cu atat mai bine, un scor mai bun.


5. Mobile-friendliness este important daca vrei sa urci in rank pe mobile device si desigur ca site-ul sa fie responsive. Poti avea si subdomeniu separat pentru mobil insa nu conteaza cum este facut (asa cum spun unii), tot ce conteaza este sa fie Mobile-friendliness si responsive.

6. Sitemap ajuta ca google sa indexeze paginile tale dar nu este obligatorie pentru ca acest lucru sa se intample. Insa aici face o nota foarte importanta legat de link-urile interioare care sunt foarte importante (Proper internal linking is crucial.). Daca vrei ca link-urile, site-ul sa fie indexat mai bine atunci acorda atentie la cum faci schema la link interioare.
Adica ca faci un articol sa pui link catre alte articole interioare si sa folosesti exact keyword sau relevant si toate link interior incluse sa fie relevante cu continutul la articol.
Despre acest lucru am vorbit foarte mult si am spus cat de important este pentru o indexare mai buna.


7. Evita pe cat posibil orice popup sau code care impiedica userul sa vada contintul bine. Aici multi dintre voi aveti probleme grave.

8. Evita pe cat posibil sa folosesti orice tip de javascripts daca nu este absolut necesar. O problema poti vedea aici https://www.roforum.net/threads/hack-wordpress-recomand-sa-verificati-site-urile.6753/ care te poate declasa imediat pentru javascript sau chestii ascunse in sursa.

Ce parere aveti?
Ceva ati putea adauga?
Cat respecta site-ul vostru din aceste reguli?


Sa ne aducem aminte ce postam acum cateva zile legat de acelasi subiect.
https://www.roforum.net/threads/recomandare-google-mentine-site-simplu.6665/
 
Ultima editare:
Update:

1. Forma la url
bad: /google-se-duce-la-mare
bun: /google-pleaca-mare
Cu cat este mai simplu cu atat mai bine. Nu folositi elemente speciale in url la articol gen #, ? @ , at inteles ideea.


2. Migreaza pe https
Chiar daca nu exista o pozitie oficiala pe tema asta, https aduce un boost la rank


3. Sa te asiguri ca toate link-urile din sitemap sunt cu “<a>” cu “href” pentru a stii google ca este hiperlink.
4. Meta data inca conteaza foarte mult. Titlul si descrierea trebuie sa contina cuvinte relevante cu articolul. Chiar daca faci o descriere mai mare (mai sus am spus ca nu conteaza marimea) ai grija ca prima proprozitie sa fie in directa legatura cu titlul si continutul.


5. lazy-loading este foarte bun in multe cazuri pentru speed score dar nu te ajuta la indexare. Orice din sursa care este cu lazy-loading nu va fi vazut de google pentru ca acesta nu da scroll pentru a apare.

6. Cum scrii continutul?
- sa aiba sens
- paragrafe scurte
- folositi tag citat, bold, italic cand este nevoie pentru a intelege mai bine despre ce este vorba userul
- stilul sa fie personal si nu unul pur informativ, automatic


7. Nu folosi multe ads pe pagina. Nu exista o regula in privinta asta dar e bine cat mai putine sau asezate si optimizate in asa fel in cat sa nu deranjeze userul cand citeste informatia. Sub nici o forma nu folosi Interstitials ads.
Am scris aici https://www.roforum.net/threads/optimizare-reclame-pe-site.3948/ un articol pe tema asta. Recomand sa-l cititi.


8. Viteza de incarcare - speed score
- fiecare tool de verificare are algoritmi diferiti, viteza, locatie. Faci o medie per total si incerci sa implementezi. Niciodata nu vei avea acelasi scor pe toate.
- un speed score bun nu inseamna ca experienta utilizatorului este una buna. Incerca sa te orientezi mai mult pe experienta utilizatorului prima data si apoi pe un speed score bun. Daca le poti imbina pe amundoua atunci esti super. Personal ma iau dupa viteza de incarcare la mine si la cativa amici din locatii diferite si speed test google sau alte sisteme le fac uneori pur si simplu informativ. Asta nu inseamna ca trebui sa faci ca mine si trebuie retinut ca fiecare site, nisa au prioritati diferite.


9. Sursa
Cat mai mult plain text, html si cat mai putin orice alt timp de code pentru a face citirea mai usor botilor de la google si alte motoare de cautare.
https://developers.google.com/search/docs/guides/dynamic-rendering
Incearca pe cat posibil ca orice code din site sa fie incarcat la final, dupa continut. Informatia din primul load conteaza foarte mult si poate face diferenta dintre un rank bun sau unul slab.


10. Continut
Nu scrie sute, mii de articole daca nu sunt importante si stii sigur ca nu vor fi indexate sau le faci petru a fi acolo la gramada.
Scrie doar articole care vrei sa fie indexate, lasa junk deoparte si totul va fi bine.
 
Ultima editare:
Ms de articol. Il voi verifica amanuntit.
Tagul citat e nul ptr google. Ceo de la google a spus va algoritmul nu face dif intre citat si scris normal si nu ia in considerare citatul in nico un mod.
 
Tagul citat e nul ptr google
Ai înțeles gresit cred la ce m-am referit eu.
Ma refeream la formatul textului care sa fie cat usor de citit si inteles.
Asta se refera la experiența utilizatorului in special pe partea de mobil.
 
Ai înțeles gresit cred la ce m-am referit eu.
Ma refeream la formatul textului care sa fie cat usor de citit si inteles.
Asta se refera la experiența utilizatorului in special pe partea de mobil.

Stiu ce ai spus, dar din punct de vedere seo/algoritm, quote/citat este ignorat. Este vazut ca text simplu de algoritmul google. Iar bold, italic, etc, sunt vazute si sesizate, de algoritm cand vede/citeste/scaneaza textul. Era doar o adaugare la articol, pentru cei interesati. Citisem despre asta pe moz zilele trecute.
 
Din ultima mea experienta in care am ridicat un site la 150 unice pe zi doar punand cateva backlink-uri pe site-uri mari cu DA SI PA peste 30 ! Va pot spune ca acum am incercat aceias chestie cu alte 10 de domenii si fara rezultat... :( Ce metode de a ridica un site mai stiti ? sau in ce mod trebuiesc puse backlink-urile ?

Eu foloseam acelas titlu pe toate backlink-urile :(

Daca ma poate ajuta cineva ofera la schimb backlink-uri, eventual vand pentru cine e interesat !
 
Un mic update:

Continut:
Trebuie sa recunosc ca si eu fac aceasta greseala mereu si se cunoaste diferenta. Continutul de la articol pe langa textul bine scris si aranjat (asa cum am spus mai sus) trebuie sa contina si elemente media (poze, video) relevante cu textul din articol si desigur link externe ( in special catre site-uri cu autoritate dar nu trebuie abuzat )care sunt relevante pentru textul scris.
Problema la articole cu mult continut media poate duce la un load mai mare sau chiar bloca pagina uneori, in special daca userul foloseste modele de browser sau device mai vechi.
Recomand sa citit si:
Ce folositi pentru optimizarea imaginilor ?
Tutorial - Metoda simpla prin poti ranka in google si reduce load la site
Tutorial - SEO - Optimizare pentru motoare de căutare
Deci concluzia este ca pe langa cele 700 cuvinte sa includeti neaparat imagini, video si nu doar una. :D

Backlink:
Este si va ramane un element importantat pentru rankare dar ca putere intre backlink si continut bine scris, ultimul mereu va avea de castigat si are o valoare mai mare, cel putin in viziunea lu google. El considera ca de ai un articol bun acesta va avea backlink automat.
Backlink doar pe pagini relevante si la nivel de pagina, nu la nivel de root domain, wide, comentarii, etc.
Citeam ieri cum cineva a pierdut foarte mult trafic din cauza la un comentariu pe un site cu autoritate. Cum comentariu lui a stat cateva ore in sidebar la sectiunea Comentarii i-a generat cam 5000 backlink, lucru care a dus la declasare.
Comentariul a fost facut manual si valid pentru continutul la articol, greseala lui a fost ca pus link catre site-ul lui.

Social media:
Multi nu prea dam importanta insa acum cu cat un articol primeste mai multe share pe retelele sociale cu atat google il vede mai bine. Conform lui si chiar in viziunea noastra daca un articol are multe share, atunci este importanta si e normal sa-l ridice in rank.
Acest plugin v-ar putea ajuta:
https://www.roforum.net/threads/plugin-auto-share-pe-9-retele-sociale.6768/
 
Loading...
Back
Sus