SEO Expert - Interviu de angajare in grup

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Acum cateva luni a fost un interviu pentru postul SEO Expert la o firma din UK si care a fost tinut in grup si nu invidual cum se face in general.
In sala erau 25 candidati toti imbracati la 4 ace cu CV stufoase doar unul imbracat normal si fara CV in mana. Unul din criterii era sa ai studii superioare si cursuri de specializare + experianta.

Dupa 45 minute de asteptat intra in sala 4 persoane care fac parte din staff-ul firmei.
In sfarsit incepe interviul si la un moment dat cineva din staff spune ca sunt 24 CV dar sunt 25 persoane in sala si roaga cine nu a dat CV-ul sa`l preadea, la care cel in cauza spune ca nu detine unul. Normal ca raspunsul a fost ca nu poate participa la interviu fara CV, dar cel in cauza ii raspunde: NU am CV pentru ca nu am nevoie si nu pentru ca nu am ce scrie in el. La final daca intradevar sunteti in cautarea la ceea ce spuneti in descrierea la job, atunci aceste 110% al meu.

Va imaginati ca toti au ramas masca si chiar au inceput sa rada.

Au inceput sa curga intrebarile si fiecare raspundea ce stia si ce putea, iar '' Oaia neagra'' foarte rar intervenea. Dupa 30 minute de interviu cineva din staff incepe sa-i adreseze intrebari directe doar celui fara CV.

A: Ce facultate ai terminat?
I: Nu am terminat o facultate

A: Imi poti enumera 5 SEO Tools folosite in mediul online?
I: Nu pot pentru ca nu folosesc sau ce folosesc eu cu siguranta nu folositi dvs, dar daca vreti cu adevarat va pot enumera 5.

A: Ce experienta ai in domeniul SEO ?
I: Peste 15 ani

A: Aveti si ne puteti da un exemplu de site / uri care le-ati urcat personal?
I: Da. Aveti aici lista cu o parte din site-urile care le-am facut si urcat personal. In aceasta lista erau peste 100 site-uri si toate pe prima pagina in google.

A: In opinia dvs ce anume va face potrivit pentru acest job?
I: Pentru a nu ne lungi foarte mult va rog sa cautati pe google primele 3 keyword principale la site dvs si apoi sa imi spuneti ca anume gasiti pe prima pozitie.
Angajatorul face cautarile pe google unde gaseste un alt site pe prima pozitie si care este copie fidela la site companiei.

A: Cum puteti dovedi ca acest site va apartine si cand l-ati facut?
I: Va rog accesati site.com/interviu si veti gasi toate detaliile, iar site-ul l-am facut acum doua saptamani si dupa cum vedeti deja este pe prima pozitie la primele 3 keyword.

I: Care este bugetul dvs lunar pentru a mentine site-ul pe prima pozitie?
A: Avem suma X pentru acest lucru.
I: Atunci costul meu de a face clona si prima pozitie pe acel keyword comparativ cu bugetul dvs pot spune ca este Gratis.

A: Dece doriti acest job?
I: In primul rand nu vreau acest job pentru bani pentru ca in acest moment castig intre 6-10k£ pe luna din site-uri. Apoi as dori sa vad cum este pe domeniu SEO coorporate unde bugetele sunt foarte mari si al treilea motiv este ca o ambitie pentru ca multi mi-au recomandat sa incerc acest sector. La cunostintele si experienta care o am as produce cel putin de 10 ori mai mult cu munca mai putina, a nu se intelege ca sunt in cautarea unei munci usoare sau nu doresc sa muncesc.

Credeti ca tipul a primit jobul sau i-a fost aratata usa?
Daca este posibil specificati cateva argumente la raspuns.

Nu stiu cat de bine am expus intamplarea si sper ca ati inteles.
 
I-a fost aratata ușa 100%. Tipul, deși bun, este profund individualist. Lucru ce nu se accepta într-o corporație. Nu îl văd lucrând nici la o firmă mică. Lupul singuratic. Nu poate fi încadrat în sistemul unei firme, nu colaborează. Sa ai un CV este o chestie de respect față de interlocutori. Nu are nevoie de bani ? Atunci cum poate fi motivat? Ca angajator, te gândești, mâine asta mai are chef să vina la lucru? Unele raspunsuri mie personal îmi denota superficialitate.
 
Usa. In general, corporatiile sunt reticente. Daca vad oaia neagra, mai bine aleg din cei 24 ramasi decat sa riste cu el, mai ales unde a mai si raspuns ironic si putin de sus(asa am avut impresia) si sefii sunt obisnuiti sa fie pupati in "codul sursa". :p
 
Parerea mea este ca ori a primit un job dar care salariul nu l-a convins sa ramana in acest proiect ori ii s-a propus o colaborare :)
 
Tipul a fost peste toți de acolo, a făcut o demonstrație superbă. Degeaba aveau ăia CV bine pus la punct, dacă erau doar teorii. El a venit direct cu practica. Un om hotărât aș putea spune. Dacă aș fi fost eu CEO, chiar dacă a fost arogant și a sfidat regulile, tot l-aș fi angajat. Omu' e sigur pe el și abilitățile lui și a demonstrat-o. Te aganajezi la corporație să faci SEO nu să servești mostre de cașcaval în mega image. Du-te și în pantaloni scurți, dar fă-ți treaba. Foarte tare povestea, mulțumim că ai împărtășit-o cu noi, Alex.
 
Interviurile de la Google, Facebook sau alte companii cu ambiție nu sunt deloc simple și nici ordinare. La moment se caută acea scânteie care l-ar deosebi pe un candidat de mulțime. Deci o companie cu ambiție are nevoie și de angajați mai deosebiți care le-ar oferi chiar și cel mai mic avantaj în fața concurenților. Eu l-aș fi angajat pe acest tip. Nu în fiecare zi îți bat la ușă așa profesioniști.
 
Loading...
Back
Sus