Rotld anunta tranzitia la o noua politica de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile .ro

Să clarificăm 2 lucruri. ROTLD NU A VÂNDUT DOMENII PE VIAȚĂ. Pe site-ul rotld scria clar ”PERIOADA NEDETERMINATĂ” ceea ce e diferit de PE VIAȚĂ. Știu că sunteți frustrați dar mie mi se pare ok mișcarea. SĂ cumpărați și domenii .com pe viață și apoi vorbim
Nu a vandut ROTLD bravo au vandut reseleri,pai sa se inteleaga atunci ei intre ei sa nu arda clientul,bravo ROTLD mai baga inca una si in 2019 ca si asa romanul tace.Eu nu am domeni ro dar nu e corect...scuza-ti scrisul e de la oboseala,zi faina.
 
Problema aici e ca a venit MUCEA reseller si a tradus el ”PE VIATA” ca sa atraga lumea.(MARKETING) Suna bine,nu? Cumpara domeniu pe viata la numai 40 euro sau Cumpara domeniu pe perioada nedeterminata la numai 40 de euro...clar varianta 1.

Daca @FilmeFast tu ai luat de la reseller si scria pe viata, atunci da-i in judecata
 
Dupa cum am spus mai sus am vrut sa iau de la ROTLD insa era mai scump insa nu mai stiu acum daca scria pe perioada nedeterminata sau PE VIATA insa clar de la reseler cand am luat tot acum vreo 10 ani scria PE VIATA. Iar pe de alta parte perioada nedeterminata este cam cu dute vino.
Deci este clar ca am fost prostiti pe fata de reseler de rotld insa am fost prostiti.

Este clar ca daca dai in judecata pe cei care au metionat acest lucru PE VIATA ca sunt reseler sau rotld vom castiga.
Din pacate suma este prea mica pentru a da curs acestui lucru ( a da in judecata)

M-a deranjat lucrul ca lumea nu se gandeste la cei pagubiti ( prostiti) si m-a deranjat l ca lumea tot spue : hai sa intram in nomalitate hai sa respectam si sa ne conformam legilor europene
Pai stai asa noi avem nivelul de trai ca in Franta , Germania , Irlanda?
Si iarasi revin la o dilema care nu imi da pace :
ce treaba am eu cu intelegerea dintre x si y daca eu am facut intelegere cu Z
 
Parerea mea personala este: din pacate legea e clara, iar ROTLD "scapa" de orice problema prin termenii si conditiile lor care probabil 1% au citit inainte sa cumpere la ei domeniu.
Poate vina o au ceilalalti care au vandut domenii de la ROTLD si nu au afisat aceeasi termeni si conditii care le au ROTLD. Dar probabil au si ei termeni si conditii asemanatoare.

Personal n-am cumparat prin ROTLD si nici nu voi cumpara vreodata.
Iar ideea cu plata anuala mie mi se pare buna. Multe domenii pe viata cumparate nu au 1 zi online sau nu vor avea. Platesti anual daca folosesti, daca nu renunti.
Idea este ca asa trebuia facut de la inceput, nu acum dupa ani de vanzari in felul ala.

Ideal ar fi ca cei care au cumparat "nedeterminat", "pe viata" sa pastreze in felul ala, iar de acum incolo cei care cumpara sa se oblige noi reguli.
Dar traim in Romania...
 
Parerea mea personala este: din pacate legea e clara, iar ROTLD "scapa" de orice problema prin termenii si conditiile lor care probabil 1% au citit inainte sa cumpere la ei domeniu.
Poate vina o au ceilalalti care au vandut domenii de la ROTLD si nu au afisat aceeasi termeni si conditii care le au ROTLD. Dar probabil au si ei termeni si conditii asemanatoare.
Nu stiu cat de clara este legea pentru ei sau pentru cei care au vandut PE VIATA. Din pacate nu am factura la indemana insa din ce imi mai amintesc inclusiv pe factura care mi-au trimis-o prin posta ( la cerere) de cei de la hostvision scria pe viata in paranteza.
Acum 10 ani nu prea era cu bifari de accept termeni si conditii era ceva mai primitiv . Insa este ceva foarte clar si anume toti cei care au cumparat atunci erau ferm convinsi ca au luat domeniu PENTRU TODEAUNA.
Ideal ar fi ca cei care au cumparat "nedeterminat", "pe viata" sa pastreze in felul ala, iar de acum incolo cei care cumpara sa se oblige noi reguli.
Dar traim in Romania...
Foarte frumos ai grait aici
Asa ca sa intram IN NORMALITATE. De ce ? Pentru ca asa s-a discutat si asa A FOST INTELEGEREA
Daca ar fi bunavointa din partea lor ar putea face o campanie a domeniilor nefolosite si eventual sa le trimita o cerere de vanzare a domeniilor nefolosite sau poate altceva . Ca ma gandesc ca sunt ceva minti luminate pe acolo .
Nu pur si simplu sa le confiste domeniile celor care le-au cumparat PE VIATA.
Ei pentru ce iau salariile acolo :?? TREBUIE SA II INVAT EU ?
Stiti ce ar trebui facut ? Toti cei care aveti domenii sa facem o organizatie , sa lasam sa fie cumparate domeniile si sa ii dam in judecata fie ei rotld sau reseleri partasi .
ASTA ASA SA SE INVETE MINTE
DOAR ASA SE POATE SCHIMBA CEVA
Nu sa plecam capul si sa ne stergem pe fata de injosirea pe care ne-au dat-o si sa plecam inchitind in sec inca si inca o data minciuna lor.
 
Deci hai ca sa va spun un lucru :
Ca tot vorbim de Legi europene . Eu am avut ocazia sa intalnesc firme din uniunea europeana sau non UE, in care in momentul care servicul platit dar nefolosit din diverse motive acele firmele si-au facut datoria MORALA si mi-au trimis banii inapoi (am primit suma trimisa INTACTA )
Deci asta ar trebui sa faca : indiferent ca a fost prin transfer bancar sau alte metote , OAMENII TREBUIE SA PRIMEASCA BANII INAPOI daca nu mai reinoiesc domeniile PENTRU CA ASA ESTE IN EUROPA
Dar ce fac romanii in general : Nu iau atitudine din contra pleaca capul si INGHIT sau daca nu sunt in cauza SE BUCURA DE RAUL ALTUIA
 
Ati deviat discutia rau de tot si multi nu stiti despre ce este vorba, sorry daca cineva se simte atacat. Voi incerca sa ofer cateva explicatii care sper eu sa va ajute sa intelegeti.
1. cel care dicteaza in domenii web este ICANN si nu fiecare register in parte sau detinator de extensie.
2. oricine poate face o extensie care trebuie ATENTIE sa IMPUNA si sa RESPECTE STANDARDELE ICANN
3. aceste standarde sunt modificate tot timpul si fiecare register, proprietar de extensie trebuie sa faca modificarile in timp sau imediat ce legile interne se modifica pentru a putea aduce schimbarile impuse de ICANN
4. asa cum RIPE este tatal la toate ip-urile din lume si singurul care decide cum si cum vinde sau ce conditii.
5. termenul PE VIATA este definit in legile din romania la mai multe domenii. In general acest termen inseamna 25 de ani, dar poate fi si 30, vezi cazul detinutilor care sunt inchisi PE VIATA. Pe nisa asigurari la fel este pe 30 de ani sau o varsta cuprinsa intre 5 si 75 de ani. Cine nu crede poate verifica legile in vigoare.
6. orice domeniu are nevoie de mentenanta, e nevoie de foarte multe servere si lan foarte bun pentru update in timp real la dns si altele. Pe un server normal se poate pune aproximativ 30k domenii, care desigur ca consuma curent, net si altele. Acum sa va ganditi la milioane de domenii inregistrare, cate servere e nevoie pentru a le mentine.
7. nu faceti diferenta intre un register sau proprietar de extensie privat si unul de stat, asa cum este rotld, care trebuie sa se supuna la toate normele aduse, modificate de catre guvernul trecut, actual, viitor.
8. rotld pentru a fluidiza si oferi acces la mai multe domenii a adaugat mai multe extensii, tocmai din cauza a celor mlioane de domenii care sunt blocate si neutilizate. Cazul meu care detin 12 domenii .ro si nu le folosesc, unele dintre ele foarte bune si la cautare.
9. e nevoie de perioada de 1 an valabilitate pentru un domeniu. Daca a mers proiectul, atunci il continui si platesti cei 12 euro, daca nu, atunci il lasi sa expire.
10. daca un domeniu .ro a fost folosit la chesti spam si alte lucruri de gen, cand expira si apoi inregistrat iar se face un fel de Clean cache unde majoritatea serviciilor online sterg vechile sanctiuni, un lucru bun pentru toata lumea.
11. in contractul http://rotld.ro/registration-agreement/ nu spune nimic de termenul PE VIATA. Ca ai fost dus in eroare de agentii economici, sau e mai usor de spus PERIOADA NEDETERMINATA e cu totul altceva.
12. pentru orice serviciu sau produs achizitionat online sunteti de acord cu TOS, care 99.9% nu-l cititi si daca aveti probleme totul se rezuma la acel document. Sunt foarte rare cazurile cand primestima refund 100% la un produs sau serviciu, pentru ca exista costuri care nu tine de vanzator.
13. a se intelege un alt lucru care este foarte simplu: TU INCHIRIEZI dreptul de folosinta la domeniu X pe extensia Y si nu esti proprietar 100% pentru ca se aplica aceleasi reguli de Inchiriere ca in orice alt serviciu/nisa. Daca vrei sa iti mentii acele domenii, atunci trebuie sa platesti suma de 12 euro pe an si gata, daca nu altcineva le va folosi. Nu a spus nimeni nimic cand verisign, detinatorul la extensiile .com, .net, .org a ridicat preturi de 5 ori in ultimele 12 luni.
14. fiecare serviciu de inregistrare domenii are propriul regulament care fie il accepti si continui inregitrare, fie renunti.

Acestea sunt doar cateva puncte si sper sa intelegeti.
Toata aceasta ura si instigare nu isi are rostul pentru lucru absolut normal. Stiu ca multi aveti domenii pe care nu doriti sa le pierdeti, nu le folositi dar nici altcineva sa nu le poata folosi.
Nu vad ce rost are chestii anti guvern, europa, alte tari, sisteme, etc.
 
eu tot nu inteleg cat va costa pana la urma inregistrarea unui nou domeniu, 12euro+taxa de 6 platite ambele la inregistrare?
 
eu tot nu inteleg cat va costa pana la urma inregistrarea unui nou domeniu
Desi a fost explicat in primul topic mai explic odata:
1. pentru userul normal inregistrare unui domeniu .ro este de 12 euro + tva
2. pentru firme sau cei care cumpara domenii angro pretul este de 6 euro + tva



O adaugare cum este la alti registeri.
In uk extensia .co.uk este cea default care in cativa ani va inceta sa exista, pentru ca trec pe extensia .uk. Conform regulilor din UK, cine detine numedomeniu.co.uk ii revine si numedomeniu,uk si invers. Se poate la fel considera o blocare de domnii, dar acestea sunt regulile. Deci tu nu poti inregistra numedomeniu.uk daca Eu il am inregistrat pe cel numedomeniu.co.uk.
Pana acum ceva vreme domeniile co.uk si uk se inregistrau pe o perioada minima de 2 ani, dar care in timp sa schimbat si acum este minim 1 an.
 
Ultima editare:
5. termenul PE VIATA este definit in legile din romania la mai multe domenii. In general acest termen inseamna 25 de ani, dar poate fi si 30, vezi cazul detinutilor care sunt inchisi PE VIATA. Pe nisa asigurari la fel este pe 30 de ani sau o varsta cuprinsa intre 5 si 75 de ani. Cine nu crede poate verifica legile in vigoare.
Pai si tot nu se pupa Eu am domenii care au vechime 10 ani si mi-l confisca acum , deci pierd 15 ani.
Chiar daca tu m-ai luat cu birocratia INTELEGEREA A FOST ALTA
Asa cum ai spus tu ca PE VIATA inseamna 23-30 ani ei mi-l confisca dupa 10
Sorry eu insa nu INGHIT galusca
Acum 10 ani nu mi s-a relatat birocratia data de tine cu toate ca era acelasi sistem.
Iti spun eu care este treaba:
romanii in special ROTLD si resselerii au vrut sa fie mai cu mot si au aplicat acesta metota PE VIATA sau ( PERIOADA NEDETERMINATA) pentru a face mai multi cash iar noi fraierii am luat.
Iar acum dupa 10 ani vin cu birocratia : stai asa ca sunt costuri etc
dar atunci nu erau costuri ?
In mod normal ar trebui sa le dea banii inapoi sau cel putin sa le tina 25 de ani nu vii "tu" si schimbi tu legile cum vrei
Eu te urmaresc pe tine si greseala ta este ca tu te cam impotmolesti in date si explicatii detaliate ( birocratii)
crezi ca pe cineva il intereseaza cat ii ia patronului taxe samd pe om il intereseaza cat ia in mana
daca tu cand ai vandut domeniul ai spus PE VIATA si trebuie sa recunosti ca si tu ai mentionat mai sus acest cuvant cand ai spus ca ai cumparat . Astia vin acum dupa 10 ani si spun ca stai asa ca sunt costuri mari samd . Eu unul poate daca nu avea acesta optiune PE VIATA poate nu mai cumparam insa nu are rost sa discutam pe acesta varianta. Am fost prostiti si noi romanii INGHITEM pentru ei stiu ca INGHITEM de aceea si-au permis sa vanda PE VIATA ( PERIOADA NEDETERMINATA) cand in toata lumea se vindeau pe an sau pe 10 ani.
Iar tu acum vii si spui cu texte si legi ca STAI ASA CA AU DREPTATE
Ei s-au bucurat si a fost o strategie de a face mai multi bani si noi acuma trebuie sa plecam capul cum de altfel IL PLECAM MEREU si ne mai miram de ce suntem o tara a lui Papura Voda
 
@FilmeFast se pare ca intelegi doar ce vrei tu si din tot textul de mai sus, unde am explicat, ai luat doar un punct care iti vine usor, iar restul ignori.
Domeniile care le detii nu le pierzi si vor fi valabile in aceiasi bani pentru inca 5 ani, deci conform acestei reguli, suma platita de tine per domeniu acopera cheltuielile pentru urmatorii 5 ani, iar ceilalti 10 ani in care ai detinut domeniul a fost gratis.
Asa cum ai spus tu ca PE VIATA inseamna 23-30 ani ei mi-l confisca dupa 10
Poate nu intelegi notiunea de a confisca, aici te pot ajuta eu. Vezi link de mai jos:
https://dexonline.ro/definitie/confiscare
Asa ca putina atentie inainte sa folosesti cuvinte care nu le stii definitia bine.
crezi ca pe cineva il intereseaza cat ii ia patronului taxe samd pe om il intereseaza cat ia in mana
Aici voiam sa iti raspund altceva dar nu are legatura cu topicul.
Iar tu acum vii si spui cu texte si legi ca STAI ASA CA AU DREPTATE
Nu vin eu ci asa este, iar fiecare dintre noi trebuie sa le respectam chiar daca uneori nu ne convine.
Stii care este secretul succesului?
ADAPTAREA LA SITUATIE.
 
@FilmeFast se pare ca intelegi doar ce vrei tu si din tot textul de mai sus, unde am explicat, ai luat doar un punct care iti vine usor, iar restul ignori.
Domeniile care le detii nu le pierzi si vor fi valabile in aceiasi bani pentru inca 5 ani, deci conform acestei reguli, suma platita de tine per domeniu acopera cheltuielile pentru urmatorii 5 ani, iar ceilalti 10 ani in care ai detinut domeniul a fost gratis.
Nu stiu cat este de adevarat ceea ce spui, eu mi-am verificat domeniile pe linkul de mai sus si imi expira domeniile anul acesta si au doar 10 ani.
Inca odata o sa ma repet : eu nu inghit GALUSCA birocratica, faptul ca o accept este altceva pentru ca asa cum spui mai jos ma adaptez situatiei si nu am ce face, ca nu o sa ma apuc sa ii dau in judecata pentru cativa euro.
Insa tu ai luat din context doar ce ai vrut tu mai exact ce ti-a convenit, tot ce ti-am spus eu vizavi de faptul ca in romania s-au vandut PE VIATA sau pe perioada nedeterminata nu ai spus nimic.
Nu este cazul sa discutam acum despre DEX sau altceva : mie unul imi expira domeniile anul acesta si au trecut doar 10 ani. Deci?
Si o sa ma repet o sa ma conformez, ca nu am alta alternativa insa ma deranjeaza faptul ca atunci cand s-au vandut domeniile scria PE VIATA.
Si am sa iti dau un exemplu si cred ca voi iesi din aceasta discutie:
Acum ceva timp era o oferta de 13 euro pe server la ONE PROVIDER DA? Eu am luat si poate mai multi oameni au profitat de acesta oferta . Un server bun la un pret de 3 ori mai mic . Nu stiu de ce este atat de ieftin e problema lor pe care si-au asumat-o. Daca eu am luat pe un an si astia vin si imi spun dupa 2 luni ca in afara de 130 euro pe care i-am platit va trebui sa platesc lunar incepand din acesta luna tu crezi ca mie mi-ar conveni?
Tie ti-ar conveni ?
Ar veni cu dovezi birocratice ca s-a scumpit curentul sau alte motive. Pe mine tu crezi ca ma intereseaza ? Eu am platit pe un an atat stiu. Stiu ca este ieftin 13 euro insa nu ma intereseeaza costurile tale, tu ai impus acest pret de 13 euro.
Insa stii ce ar face ei, ti-ar plati banii inapoi sau cel putin diferenta si ar porni de la 0 cu 20 euro sau alta suma.
@FilmeFast ADAPTAREA LA SITUATIE.
Ei, mai sunt momente in viata cand trebuie sa spui STOP sau doar sa te prefaci ca te adaptezi situatiei
 
Ultima editare:
Nu stiu cat este de adevarat ceea ce spui eu mi-am verificat domeniile pe linkul de mai sus si imi expira domeniile anul acesta si au doar 10 ani.
Pai atunci ce rost au raspunsurile tale daca nu citesti si verifici, te informezi inainte de a posta.
mie unul imi expira domeniile anul acesta si au trecut doar 10 ani Deci?
Discurile stricate in general sunt aruncate si doar uneori din melaconlie le mentinem dar tot se strage praful pe el.
Este ultimul raspuns care ti-l ofer pentru ca indiferent ce ar spune cineva, tu repeti acelasi lucru, ba chiar ai recunoscut ca nu citesti si nu te informezi.

Voie buna.
 
Ultima editare:
Si eu stiam ca domeniile sunt pe viata, asa circula informatia pe forumuri acum 5-10 ani. Dar se pare ca erau pe perioada nedeterminata. E bine ce s-a intamplat, nu putea functiona asa la nesfarsit. E ca si cum cu un autobuz s-ar circula pe viata dintr-o suma de 100 ron pe care o platesti la inceput. La un momentdat banii pt. combustibil si salariile soferilor s-ar termina, ca sa nu mai vorbim de reinoirea autobuzului ...

Domenii.ro cu plata pe luna nu cred ca au existat niciodata, doar pe an. Si asta cred ca era facuta doar de alte firme/site-uri care au stiut sa profite la vreme aia, nu de RoTLD. Stiam ca in vremea aia erau firme care inregistrau domeniile pe numele lor, mari hoti erau ... Dar mai erau si firme serioase. Eu de exemplu am inregistrat un domeniu.ro la o firma, nu direct la RoTLD si am verificat acum, chiar daca nu mai folosesc domeniul si apare pe numele meu ...

P.S. Dar totusi, m-am gandit la chestia asta inca de la inceputul anului cand a aparut informatia cu expirarea domeniilor. Credeti ca am putea profita de asta si achizitiona ceva domenii bune ? Domenii care sa aiba valoare mult mai mare chiar din ziua achizitionarii, daca sunt lasate sa expire ? :)
 
Sunt unele domenii foarte bune blocate in sistem. Sa luam exemplu la wordpress.ro care l-am intrebat acum 3 ani parca daca vinde si mi-a spus ca doreste 25000€. Cand am spus ca Este prea mult, acesta mi-a raspuns: oricum nu imi cere de mancare.
Acum cu Plata anuala multe domenii vor deveni Libere.
Si da, voloarea acestuia poate fi mult Mai mare decat la data de cumparare.
 
Este legala detinerea de mai multe domenii .ro si vinderea lor catre alte persoane, pe parcursul timpului?

Adica este prevazut ceva in mod expres, pro sau contra acestei idei?
 
Loading...
Back
Sus