Tutorial Reduce load-ul pe wordpress

Naruto9

VIP Club
Registered
Full Member
Web Designer
VIP Club
Wordpress folosește wp-cron.php precum un cron job ”virtual” pentru a efectua diferite task-uri automate precum publicarea posturilor programate, verificări de securitate și update pentru pluginuri și teme, trimiterea email-urilor și multe altele.

Standard(by default) Wordpress accesează wp-cron.php de fiecare dată când un vizitator intră pe site(acest lucru îl puteți găsi în loguri). Pe site-urile cu trafic mic nu se simte acest lucru, dar pe site-urile cu trafic mare sau dacă există spike-uri sau spam/bot verificarea acelor taskuri de fiecare dată duce la un consum ridicat de resurse - consum inutil din punctul meu de vedere.

Cum dezactivam wp-cron.php?
Deschidem fișierul wp-config.php iar sub linia
define('DB_COLLATE', '');
adaugam
define('DISABLE_WP_CRON', true);

În acest moment, wordpress nu mai accesează wp-cron.php la fiecare vizitator. Totuși nu recomand dezactivarea totală a acestuia dar se poate seta să ruleze printr-un cron job la fiecare 6/12 ore sau chiar 1 zi.
Cei care aveți CPANEL găsiți acolo opțiune de cronjob. Cei care nu aveți vă conectați pe server(eu folosesc putty). Apoi cu userul site-ului tastați crontab -e și adăugați următoarea linie

Eu am setat la 12 ore dar se setează în funcție de necesități ( 1 oră sau 10 min ) . Cu această metodă am reușit să scad load-ul de la 0.6--0.7 la 0.09--0.14

Have fun!
 
Loading...
Back
Sus