Politica și radicalizarea

Nidweb

Well-Known Member
Registered
Full Member
Nu știu cum naiba se face că politica radicalizeaza niște poziții. Discutii intre membrii aceleiasi familii, comunități, etc. Parca nicicand nu am fost mai divizati
 
Parca nicicand nu am fost mai divizati
Asta se intampla cand masele de oamenii isi pierd identitatea, radacinile, obiceiurile. Pe vremuri cand Cuvantul unei persoane era tot ce conta si o strangere de mana (In canada este chiar vazut ca un contrat legal inca :D) lumea era mai usor de influentat.
Apoi alta problema este lipsa totala de respec fata de cel din fata ta cu care ai o discutie. Chiar mai devreme am avut o discutie de gen cu cineva.
In viata mea am avut discutii mult mai taioase cu multa lume, pentru ca am o opinie legat de orice si stim cu totii ca cei ca mine sunt cam enervantii in cele mai multe cazuri, dar oricat de tare ne-am fi contrazis, poate certat daca pot spune asa, dupa ce am fumat o tigara, ne-am calmat si buni prietenii iar.
Pentru ca in general din astfel de discutii se invata si daca nu poti face fata, atunci.... e rau pentru tine cat si pentru cei din jurul tau.
Cineva a spus ceva de genul: Spune-mi ce te enerveaza cel mai tare, ce nu iti place si vei face orice vreau eu.
La situatia actuala nu cred ca vom reusi sa trecem peste, pentru ca in majoritatea cazurilor nici nu se vrea acest lucru.
 
Ne consideram o țară libera. Mie mi-a plăcut o vorba a lui Descartes - libertatea este puterea de a-ți alege lanturile.
 
Tot ceea ce se întâmplă în România dupa parerea mea este efectul de turmă. Pe site-urile de socializare se face foarte multă manipulare si spălare de creier pentru noile generații. Lumea ar trebui să înceapă să gândească inainte de a acționa. Si ca sa nu se înțeleagă greșit, nu tin cu nici-un partid.
 
Si ca sa nu se înțeleagă greșit, nu tin cu nici-un partid.
Vezi... tocmai asta este foarte ciudat si nu este ok in secolul nostru, in democratia in care spunem ca traim si o prea slavim. Sa iti fie frica, sa spui public cu voce tare cu ce partid esti sau ce formatiune apreciezi, iti place mi se parte foarte grav. A se intelege ca nu ma refer la cele spuse de tine.
Nici pe vream comunismului (l-am prins bine) nu era ca acum sa iti fie frica sa spui ceva in public. Insa pe partea cealalta nici in alta parte nu e mai roz, vezi exemplu angliei, unde daca spui ceva despre grasi, cei care stau pe ajutoare sociale, drogati, betivi, musulmani, iti taie lumea gatul pe strada.
 
Nu tin cu nici-un partid din urmatoarele motive:
-Toți fură, fac legi care să îi ajute tot pe ei;
-Unii tind sa ajute doar privatizații(firmele) si lasa pe cei angajați la stat in voia sorții;
-Toți promit si nu fac;
Un singur lucru imi doresc sa se fi intamplat doar din curiozitatea de a vedea ce rezultate putea avea o anumită persoana ca președinte deoarece era mai tânăr și avea o altă perspectiva(e vorba de Ponta). Nu tin cu PSD, PNL,Etc...

Și mai am ceva de adaugat chiar dacă nu cred ca are legatura cu acest subiect, cei care au venit din diaspora special pentru protest..au fost ei in tari mai "civilizate si mai dezvoltate decât România, acolo oamenii nu se duc împreună cu pruncii/copii lor la proteste exact pentru a evita accidentarea acestora...deci tind sa cred ca ei doar au slugit degeaba in acele țări si nu au înțeles nimic.(Nu atac pe nimeni care a plecat în alte țări la munca, am facut si eu lucrul asta dar am observat unele diferențe de la el...)
 
Ultima editare:
Loading...
Back
Sus