Tutorial Metoda SEO noua de Promovare folosita de marile companii

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Acum ceva timp am descoperit o metoda SEO de promovare folosita de marile companii. Asa ca m-am pus pe cautat sa vad daca este doar un test sau este folosita peste tot.

Am intrat pe diverese site-uri si click pe reclamele care credeam ca folosesc aceiasi metoda. Nu a fost munca usoara pentru ca nu mereu afiseaza si trebuie sa vizitezi multe site-uri, click pe multe reclame si trebuie sa vizitezi unele site-uri dintr-o nisa anume pentru ca unele reclame sa fie afisate.

Metoda are legatura cu alte topicuri postate de mine pe roforum si le gasiti la final acestui topic.
Cu aceasta metoda se impusca doua Rate in acelasi timp.

Cum functioneaza?

1. Firma X cumpara sau face reclama pe adword, facebook, sau alte retele de publicitate.
2. In loc de link direct catre site sau produs, pune link catre termenul de cautare pe google, bing, youtube sau alte motoare de cautare.
3. Userul da click pe reclame, ajunge pe motorul de cautare unde in general da click unul din primele 3 link.
4. Ajunge pe site unde citeste stirea sau face o comanda.

Cam asta e in mare.

Acum o sa spuneti ca este prea complicat si plina de riscuri si chiar ai dreptate dar daca o faci bine, poti avea rezultate super mari. Cu aceasta metoda in loc sa platesti 1000 euro pentru o campanie de a urca in google sau alte motoare de cautare, o poti face cu doar 100 euro campanie de publicitate si rezultate mult mai mari.

Voi incerca sa explic si poate cate un exemplu pentru a intelege mai bine.

Pasii prin care poti si tu Face la fel.
Daca te apuci sa faci asa ceva, recomand campaniile locale pe anumite zone si nu wide.

1. trebuie sa te asiguri ca site tau este primul sau cel putin in prima pagina in google pe termenul ales de tine.
2. Incepi campania pe google adword, facebook sau alta retea de publicitate
3. selecteaza zona galati si nu toata romania
4. copy link din google, bing, youtube, etc, si pune ca url de destinatie
5. pentru a reduce riscul poti adauga in Banner sau text numele la site/domeniu pentru a ghida userul sa dea click pe link tau.

Sa spunem ca sa devii puternic pe keywordul Tamplarie Aluminiu Galati, pe zona Galati. Iti faci o pagina de prezentare unde o optimizezi pentru acest keyword.
Userul X vede reclama, intra si da click pe link tau. Goole vazand ca multa lume din locatii diferite cauta acel termen si da click pe site tau, crede ca este interesant si important, asa ca-l va mentine pe prima pagina sau chiar prima pozitie.

Sa cumperi cautari de la persoane diferite este destul de scump si nu are mereu acelasi rezultat. Cu o campanie de 100 euro lunar, asta in functie de domeniu de activitate, iti poti mentine o pozitie buna si genera conversie buna.

Un alt lucru de stiu este sa nu va concentrati pe keyword foarte populare ci cele care au pana in 500 cautari pe luna pe zona care va intereseaza. In acest fel scade riscul ca userul sa mearga pe alt site, costurile sunt mai mici si siguranta ca vei ramane pe prima pozitie.

Cum am dat exemplu mai sus cu Tamplarie Aluminiu. Daca firma mea si activitatea mea este in Galati, nu are rost sa fac publicitate pe toata Romania, pentru as avea costuri foarte mari si daca cineva din Timisoara este interesat de asta, intra pe site meu, dar pentru ca sunt foarte departe, nu executa o comanda.

Asa ca imi fac reclama la nivel local si chiar daca sunt 200 cautari pe luna, nu va alarmati. Din cele 200 aveti mai multe sanse sa aveti o conversie de peste 45% decat pe general unde ar fi sub 1% si costuri mai mari.
Daca produsul tau costa 25 euro, din cei 200 primesti 90 comenzi, investitie de 100 euro in publicitate iti aduce un profit de 2290 euro.

Este doar un exemplu si trebuie tratat ca atare.

Din ce am vazut este folosit mai mult bing si youtube pe aceasta metoda. este folosit si google dar pentru ca concurenta este destul de mare, costurile sunt foarte mari si oricand altcineva iti poate lua locul in google.

Nu stiu cat ati inteles din ce am scris. Am inercat sa explic cat pot de bine, daca nu ati inteles, intrebati mai jos si voi incerca s ava raspund.

Link pe aceiasi nisa si recomand sa le cititi.
http://www.roforum.net/threads/audit-seo-ce-este-si-cum-se-face.828/
http://www.roforum.net/threads/cum-sa-ajungi-pe-prima-pagina-in-intreaga-lume.1097/
http://www.roforum.net/threads/seo-cum-ajungi-pe-prima-pagina-google.1158/
http://www.roforum.net/threads/seo-2015-cum-poti-ajunge-si-mentine-pe-prima-pagina-in-google.1445/
http://www.roforum.net/threads/studiu-de-caz-modalitate-de-a-ranka-un-keyword.1805/
http://www.roforum.net/threads/lectie-de-seo-in-6-minute.1883/
http://www.roforum.net/threads/noul...entru-a-ranka-pe-prima-pagina-in-google.1804/
http://www.roforum.net/threads/studiu-de-caz-optimizare-site.229/
 
Atunci cand vrei promovare trebuie sa si promovezi pentru a avea de castigat. Ce mi-a placut din toate e faza cand ai zis de promovarea Zonala. E adevarat ca printr-o promovare Zonala ai mai mult de castigat decat sa faci pe tara. Ca nu a veni ala din Constanta pana in Baia Mare sa cumpere 2 saci de ciment si un glet. Acesta este un exemplu.
E foarte important sa te axezi pe zona ta prima data si daca merge te extinzi.

" 2. In loc de link direct catre site sau produs, pune link catre termenul de cautare pe google, bing, youtubesau alte motoare de cautare. "
Asta chiar nu o stiam si stiu eu ca o sa-mi prinda bine pe viitor.
 
Pot sa spun ca aceasta metoda am practicat-o chiar eu acum 3 luni pe facebook.
Cand faceam spam faceam cu linkul dupa google care redictiona pe site.
Nu am practicat mult timp asta.
 
cu linkul dupa google care redictiona pe site
Am uitat sa specific asta in topic. Se practica si asta dar poate avea si revers sa spun asa. Google da un link unic care contine token iar daca mai multe persoane acceseaza repetat acel link din locatii diferite, poate baga site-ul in lista de spam.
De asta e recomandat ca acel link sa fie schimbat periodic.

Este script/metoda online care iti da link exact pe ce keyword vrei tu si fara sa fii sanctionat de google, dar nu am reusit sa-l gasesc sau sa-l decodific.
 
Loading...
Back
Sus