Intamplare Orange

GoldMember

Active Member
Registered
Full Member
Sa o iau cu inceputul, anul trecut prin Iunie, m-au sunat de la Orange daca nu vreau o tableta gratis cu 5 lei / 25 de luni. Am zis ca da, o tableta la 125 de lei nu e rau, dar nu am stat sa ascult ce tableta. In cateva zile imi vine tableta si era o porcarie de Alcatel, o mizerie si o rusine sa se numeasca tableta, cred ca au scos-o pe piata in 2012 ... mai exact Alcatel Pixi 4 .. in fine, ma uit pe contract si vad 55 de lei pe luna, ceea ce m-a facut instant sa ii sun si sa le spun sa nu-mi activeze nici un serviciu si ca doresc sa-l returnez. Omul mi-a zis ok, sa pastrez ce am primit si ca o sa vina curierul sa le ia. Trece o luna, in Iulie ii sun pe astia de la Orange si ii intreb cat mai astept sa vina curierul .. mi-a zis ca nu stie nici ea nimic exact, doar sa astept. Intr-adevar mi-a confirmat ca nu s-a aplicat nici o modificare la contract si ca nu trebuie sa platesc nimic.
A trecut jumatate de an de atunci si absolut nimic nou, se pare ca au uitat sau efectiv au renuntat sa mai piarda timpul si banii sa recupereze tableta de la mine. In fine ... azi dimineata cum eram pe tron, am reusit sa scap telefonul fix cu fata in jos, nu stiu cum am reusit ... s-a crapat oribil si am sangerat de cateva ori incercand sa lucrez cu el asa, astfel incat astazi il duc la garantie, ca am luat extra garantie pentru cazuri de genul asta. Intre timp imi aduc aminte de tableta. Zic hai ca o folosesc pe aia cat timp o sa am telefonul in service asa ca am deschis-o. Mentionez ca atunci cand am primit-o in Iunie anul trecut, am deschis-o 5 minute, am pornit Youtube sa vad cat de jalnic era... decis sa o returnez am dat si un factory reset doar asa ca sa fiu sigur ca nu mi-a retinut parola de la wifi sau mai stiu eu ce.
Pana acum tableta a stat in cutie, asa cum am primit-o, nu a avut acces la ea absolut nimeni. Cand o deschid azi, imi cere toate detaliile de la gmail, totul ok. Initial nu observ nimic nou, merg direct sa instalez redditul ... si asteptand dau pe home. Facebook si Messenger deja instalate... hmm .... Instagram deja instalat ... hmm ... nici macar nu folosesc instagram, nici macar nu am cont .... si apoi imi pica fața cand vad wallpaper o fetita de vreo 12 ani. Cumva am trecut cu vederea cand am deschis tableta. BAAAA o fetita de 12 ani frate ca si wallpaper ... si se pare ca a fost facuta cu tableta, calitatea e oribila (gen cand dai software zoom daca stiti cum arata pozele alea) dar la ce sa te astepti la o camera de 4Mp (cred) ... am cautat prin toate folderele sa vad daca nu cumva sunt pozele pe acolo si nimic. Nici prin setari nu am gasit nimic. Dar stai asa, AM DAT FACTORY RESET wtf ? In momentul asta nu stiu ce sa mai cred, dar clar pare ca tableta a apartinut altcuiva inainte, cu toate ca nu pare, are tipla pe ea, stickere, fara urme de zgarieturi ... In fine, e cam dubioasa treaba asta cu orange-ul in primul rand si amestecata si cu poza ... sunt curios ce credeti voi.
 
Se practica asta. Multi returneaza si orange le da mai departe la altii si nu e vorba doar de ei ci de toti.
Poate a sarit peste verificari la ea.
 
Iti imaginezi daca erai in America sau UK si iti descoperea poza sau cand o duceai inapoi ca baiat bun si te luau pe sus pentru pronografie infantila?

Faza cu Factory Reset o folosesc si eu la orice device cumparat, chiar si la laptop daca vine cu windows instalat, sterg eu tot si fac install nou. Insa daca are ceva nu va rezolva nimic pentru ca de cativa ani vin cu spyware pe componente, care nu poate fi eliminat.
Vezi cazurile levanto, HP, Intel, acesta avea backdor in CPU si putea folosi calculatorul tau chiar daca era inchis.

 
Tarziu raspunsul, dar sa nu exageram, daca eram in america sau uk si ma duceam cu aparatul si le aratam si le explicam cum spui tu ce se intampla ? Ma ridicau instant ? Inteleg unde vrei sa bati dar exagerezi, in lumea reala, lumea asculta si incearca sa inteleaga ce se intampla inainte sa ridice pistoalele. Doar in filme te aresteaza cum spui tu, si aia se numeste un "law suite withough evidence" unde ei de aresteaza si tu castigi cazul pentru ca te-au arestat degeaba ... deci si ei stiu asta si nu te vor aresta pentru nimic, vor intelege situatia ETC.
Ideea este ca de cand am deschis tableta si am observat toate detaliile i-am dat shut down si am lasa-o acolo linistita. Nu stiu cum sa procedez acum ... deja i-am dat un factory reset asta vara. Se pare ca nu a vrut sau ceva ... clar s-au sters cele 2 poze pe care le-am facut eu de proba cu mega carema de 4Mp, dar nu inteleg de ce mi s-a sters backgroundul. Intentionez sa ii dau inca un format poate poate scam de poza, dar in acelasi timp ma gandesc ca poate as pastra tableta asa si sa ma duc la ghiseu la politie. Sau poate sa o retunez, sau poate sa .. wtf ? Nici nu este a mea ... orange inca trebuie sa o ridice .... din Iunie ....
 
UPDATE: azi m-au sunat din nou cei de la orange, eram putin ocupat si nu prea avem chef de vorba, dar i-am lasat sa vorbeasca in timp ce eu eram in gandurile mele, pana cand l-am auzit pe operator sa-mi spuna daca nu vreau o tableta moca :))) l-am oprint instant si i-am zis NU. nu doresc sa aud ce capacitati are, abonamente, etc, pur si simplu NU VREAU NIMIC. Imediat ii spun povestea cu tableta pe care inca o am in posesie, operatorul ramane masca. Eu continuam sa ii povestesc, in acelasi timp mentionand cuvinte de genul "de rahat, cea mai proasta tableta din lume, o insulta pentru 2019, etc" dar nu i-am mentionat ce tableta am primit, doar povestea mea. Dupa ce am terminat de povestit, deja eram si eu putin iritat de ce se intamplase in trecut, si am zis "De curiozitate, tableta pe care incercati sa o promovati este cumva Pixi 4?" si el cu o voce pe jumatate zice "Da" :))) De la putin nervos pur si simplu m-a pufnit rasul, nu am incercat sa ma feresc, si cred ca a inteles si el asta, i-am zis cat se poate de direct ca nu mai vreau o a doua tableta la fel de retardata, el clar nu mai avea ce sa spuna, a incercat sa scoata cateva cuvinte dar nu prea i-au iesit. Culmea e ca deja am vorbit cu cativa operatori despre "problema" mea si nimeni nu vrea tableta inapoi :))) Inclusiv cu el ... cu toate ca am insistat ca nu vreau tableta .. meh pe viitor nu o sa o mai aduc in vorba pentru ca sincer pe contul meu nu apare nici un device, nici un abonament in plus, samd. Daca nici acum nu am reusit sa-i conving sa-mi ia tableta atunci sa fie sanatosi.
 
Loading...
Back
Sus