Help Meniu saptamanal de mancare ,voi ce mancati in general?

schoolOFdj

Active Member
Registered
Full Member
Ma confront cu o mare problema din cauza timpului neorganizat am ajuns sa mananc numai porcarii,Nu ma refer cheltuitul banilor dar nu sunt multumit ce mananc sau poate mananc 2 zile la rand aceleas chestii ,fastfood iar o mare problema mai ales ca,am si un baietel care are 3 ani .

Asadar va cer ajutorul pentru niste sfaturi.


Zi de zi ma confrunt cu problema, pe care o au majoritatea persoanelor care gatesc... ce sa mai fac de mancare?

De astazi am decis sa fac fac un meniu general si sa il lipesc pe frigider.

Astazi voi incepe cu o ciorba de pui Legume .
Diseara aripi de pui cu o salata probabil inca nu am idei...
 
Cel mai bun sfat pe care il poti primi este sa mergi la un nutritionist. Conditia e sa gasesti unul bun, care sa iti inteleaga nevoile si sa adapteze programul dupa tine.
Eu am schimbat vreo 3 pana am gasit pe cineva "comapatibil".

Din punctul meu de vedere cam cele mai importante etape sunt:
- luarea mesei la ore regulate
- renuntarea sau daca nu poti sa renunti (cazul meu) reducerea consumului de paine
- inlocuirea carnii rosii (porc, vita etc) cu carnea alba (pui, peste etc)
- reducerea consumului de bauturi carbogazoase

Eu am inceput sa merg cam din primvara si sunt multumit de progresele facute.

Ps: este pe android o aplicate "lose wight in 30 days" in care sunt retete destul de apropiate de ceea ce consum eu in momentul actual. arunca un ochi peste ea si vezi cum ti se pare.
 
locuisc in londra ,nu e problem de inteles.

chestia cu nutrionistu este cam greoaie din cauza ca imi va da o gramada de chestii.iar timpul este pretios. nu pot manca regular .am activitate de noapte de circa 10 ani. nu doresc sa slabesc .vreau doar sa incerc sa mananc sanatos si gatit .Am unele zile cand vin acasa de dimineata ,fac un dus si salt masa .Ma uit pe internet 1,2,3ore pt activitatile zilnice .somn 4 ore max pana la 12:30 ma trezesc.Sotia pleaca la munca eu in park cu baietelul il obosesc 1,2 ore venim mancam .Ne jucam cum putem cu un ochi in pc altu la el .somn si munca din nou...5/7 cu program flexibil adica nu am zile fixe de liber ci este random .
 
chestia cu nutrionistu este cam greoaie
Nici eu nu recomand asta.
Roman in UK e cam naspa la mancare, pentru ca noi avem UN alt still de mancare. Ne place mancarea gatita pe cand la ei totul Este gata facut si doar incalzit la microwave. Chiar SE uita ciudat cand gatesti zilnic. Plus nu gasesti toate ingredientele pentru a face o mancare ca in Romania.
Eu in UK mananc cand imi aduc aminte si asta Este in intervalul 2-4am.
Problema cu " ce fac azi de mancare" o am si eu.
Cand nu stiu ce sa fac incep sa combin ce am in casa. Avantajul meu sa zic asa, Este CA imi place so stiu sa gates bine.
Uneori doar schimband garnitura da bine si Este ceva diferit.
Cum timpul vostru Este limitat CEA Mai buna solutie Este fast food si la final de saptamana gatit in casa.
Eu manc fast food doar daca sunt nevoit.
 
Cum adica iti va da o groaza de chestii? La ce te referi?

Un nutritionist nu e bun doar pt diete de slabit, ci si pt a te ajuta sa ai o alimentatie mai buna, sa duci un stil de viata mai sanatos.

La inceput si eu ziceam la fel.. cu ce ma poate ajuta etc etc.. dar m-am convins ca nu e bine sa ai idei preconcepute :)

Si programul meu era haotic, dar dupa vreo 2 luni in care imi puneam ceasul sa sune la orele la care trebuia sa mananc, acum mi a intrat in reflex. Nici nu mai trebuie sa ma uit la ceas sa stiu ca trebuie sa iau masa.

Cat despre retete.. e destul de simplu majoritatea nu necesita mai mult de 10-15 min pt a le pregati.

@AlexH 'bucataria romaneasca' e oricum foarte nesănătoasă pt ca e bazata in mare parte pe mâncăruri foarte grase. Iar in zilele noastre cum nu mai e nevoie de asa multa energie ( nu se mai face atat de mult efort fizic ) e cu atat mai rau.

Parerea mea e ca e mai mult o chestie de vointa. Obiceiurile alimentare se pot adapta si asta o faci mai usor cu un nutritionist pt ca iti poate introduce si elimina elemente din dieta in functie de stil de viata, activitati si cel mai important de preferintele tale.
Smecheria e sa faci trecerea treptat.

Ps: nutritionista mea e si foarte hot abia asteptam sa merg la ea :)) intre timp am si iesit de cateva ori :p
 
Personal atat stress imi Mai trebuie, sa am grija la ce ora mananc, Cate Mese pe zi am, etc, ca nu am destule pe zi. Cine poate sa o faca, insa eu sunt mai comod de felul meu.
Conform doctorilor am colesterolul 310 si nu am nici pe dracu.
Cine poate tine un program de gen, bravo lui, insa eu nu pot.
Mancarea romaneasca o fi rea dar r gustoasa. Cine spune altceva nu a testat si alte mancari din alte tari.
 
Personal atat stress imi Mai trebuie, sa am grija la ce ora mananc, Cate Mese pe zi am, etc, ca nu am destule pe zi. Cine poate sa o faca, insa eu sunt mai comod de felul meu.
Conform doctorilor am colesterolul 310 si nu am nici pe dracu.
Cine poate tine un program de gen, bravo lui, insa eu nu pot.
Mancarea romaneasca o fi rea dar r gustoasa. Cine spune altceva nu a testat si alte mancari din alte tari.

Tocmai asta e si ideea. La inceput e un
stres, dar cu timpul te obisnuiesti si devine un mod de viata.

Chestia e sa ajungi sa vorbesti cu cineva calificat si pasionat care sa iti explice pe intelesul tau anumite lucruri.. ce alimente iti fac rau, care nu, cum sa le combini etc

Faza e ca acum nu se simt chestiile astea asa ca le cam neglijam, dar stii cand le simtim? La bătrânețe. Si ca sa iti dau un exemplu concret uita-te cum arata la noi o persoana de 50 de ani vs. una de 50 de ani din vest.

Eu sunt speriat de moarte ca am o viata prea misto. Si vreau sa o prelungesc cat mai mult ;)
 
Eu ca fiind un om leneș și îmi place să fac cât mai mult în cel mai scurt timp. Îți recomand ce-mi fac eu în majoritatea timpului.
Îmi fac paste foarte multe:
1. Paste
- Paste cu brânză
- Paste cu sos de roșii, ciperci și ceapă
- Paste cu sos de roșii, ceapă, conopidă
Eu de obicei pun brânză rasă peste orice rețetă cu paste pentru că-s obsedat de brânză
Recent am început să-mi fac salate la muncă.
2. Salate
- Salată cu varză roșie/albă, roșii, castraveți, tofu/brânză, porumb fiert, eu mai pun și 1-2 ouă fierte, crutoane și se poate adăuga sos Cesar,Tzatziki,etc. care leagă un pic salata și îi dă un aspect cremos.
Poți schimba mai multe legume între ele ca să nu te plictisești, vezi ce preferințe ai și folosește-ți imaginația. Mănânci ceva sănătos, prepari rapid și ține foarte bine de foame.
3. Cartofi la cuptor
-Cartofi la cuptor și peste poți rade brânză și pune mirodenii(oregano, busuioc, curry) și spre final adaugi un ou.
- Eu fiind o ființă mai leneșă de fel, îmi iau cartofi Wedges gata pregătiți din Kaufland, e vreo 3.80 lei punga de 750 de grame și mănânc de două ori din ea. Cumperi niște hârtie de copt și pui pe tavă, ca să nu mai faci în ulei că poate-ți pică greu. Pui repede hârtia de copt pe tavă și pui cartofii, în 30 de minute sunt gata. Eu rad brânză cu 5 minute înainte să fie gata să se topească. Și poți face rapid o salata din roșii și castraveți cu varză și îți garantez că ai pace cel puțin 3-4 ore.
4. Sos de roșii cu ou
Asta nu știu exact cum se gătește, știu că maică-mea era maestru. Călești niște ceapă, apoi pui sos de roșii și adaugi un pic de făină să lege compoziția și apoi adaugi 4-5 ouă să se fiarbă în sosul respectiv. Și cam atât, mie unul îmi place la nebunie chestia asta.
5. Zacuscă
Ca zacusca nu-i nimic :)))
 
pastele imi plac doar cu aglio,olio pepperoncino,pasta, ulei de masline ,ardei iute bucati uscate,usturoi) alla carbonara(pancetta cubulete afumata ,ceapa,3oua omleta,parmegiano )ragu cu spaghete dar cu tagliatele din comert sau facute in casa),si bine inteles arabbiata(suparata) .pasta cu salmon .

Cartofi prajiti poate mananc o data max de doua ori pe luna si aia la fast food ca,imi este pofta ,in 4 luni am mancat de doua ori cred cartofi cu mujdei de usturoi .

Salatele imi plac cu ton pomorumb si ulei de masline classic nu extra vergin (asta ext vergin nu simt nici in gust ).mozzarella ,ardei rosu copt pe gratar sau ulei adaug ulei picant de masline .spanac fiert cu mozzarella , morcovi fierti frondele cu mujdei . salata oriental ,sunca presata cruda ,

Salamuri cele de vita uscate in special imi plac , salamuri de mistret , salam picant de porc ,mare problema cate o data mananc omleta din 12 14 oua...
in afara de randul cu salamuri fiecare in rest imi ia cel putin 30 minute minim , plus spalatul vaselor curat , ajung la 50 de minute ...rar de la turci iau salate grecesti varza rosie ,alva branza cuburi , rosi, castraveti ardei iute murat .asta in general cand cumpar peste .

Acum mai recent mi sa facut pofta de salata cu rosi branza de oaie si ulei de masline sau plus castraveti imi fac cate in castron mare doar de salata si nu mai mananc nimic ..cea ce nu este sanatos opinia mea.

in rest aripi de pui prajite , piept de pui le mananc ca un robot nu le mananc cu pofta mananc ,doar sa am stomacul plin ..
 
Păi stii retete, dar esti si pretențios
De ce nu gasesti un restaurant să-ți placă si să comanzi regulat, pot să-ți faca reduceri daca comanzi des de la ei. Daca alegi banii in loc de gatit, plătește. Nu te neglija.
 
Păi stii retete, dar esti si pretențios
De ce nu gasesti un restaurant să-ți placă si să comanzi regulat, pot să-ți faca reduceri daca comanzi des de la ei. Daca alegi banii in loc de gatit, plătește. Nu te neglija.
costa mult... imi place sa le fac eu din cauza ca sunt sigur ca este proaspat .am avut si varianta asta si se cam simte la buzunar ..mai ales ca sunt si fumator .Cum spunea colegul de sus sa dus la nutritionist pentru ca ,I este frica de moarte din cauza ca are o viata placuta si doreste sa o aiba mai lunga , asa ma uitam si eu astazi dimineata pe pachetul de tigari citind mesajul .. tigarile sunt tratate cu peste 60 de substante care provoaca cancerul ...Dar am si momente de genu si ma gandesc dece sa ma las de fumat duc o viata sanatoasa si pe urma ma loveste masina pe trotuar ,tot ajung la crematoriu pe urma :D.Nu sunt pretentios ,la fel mananc cu pofta si paine prajita cu unt , singura problema este ca nu mananc la ora fixa , mananc cand imi este pofta sau foame si mananc acelas lucru de 2 ori sau 3 . Ma refer nu am in program echilibrat sa am carbohidrati,proteine, poate astazi mananc doar carbo hidrati,maine doar salata , poimane doar proteine.
 
Încearcă să fumezi mai rar măcar. Și eu sunt fumător și doar ocazional o fac. De exemplu când conduc sau când ies la o băute. Fumez atâta cât mă simt ok și să nu fac exces.
 
@emilascovici cam din asta era format si meniul meu inainte. La care se mai adauga pizza aproape in fiecare zi, vreo 3-4 beri, gratar si mici la 2-3 zile, cartofi prajiti, shaorma la 2-3 zile, ciorba de vacuta sau burta tot la 2-3 zile si bineinteles 1-2 sticle de pepsi la 2 litrii pe zi.
La care se adauga mancatul la ore haotice.. adica in afara de pizza la 13.00 cand luam pauza la lucru.. restul mancam cand apucam, cand imi era foame sau cand aveam timp.

De gustos era foarte gustos totul, dar sanatos aproape deloc :)

Eu personal sunt constient ca nu o sa ajung sa am o viata 100% sanatoasa, dar pe cat posibil incer ca sa nu mai fac asa multe excese.
Daca tot vine vorba de retete, meniul meu arata cam asa:

8-9 dimineta la mic dejun:
- lapte cu fulgi de ovaz si ceva fructe uscate (curmale, caise, smochine, stafide)
- omleta/ochiuri din 2 oua cu rosie si castravete
- iaurt cu seminte (susan, chimen, dovleac etc)
- biscuiti cu branza si arderi/rosie/castraveti

13-14 pranz:
- carne alba la gratar (pui, peste, curcan) + salata sau dovlecei
- ciorba de pui/legume
- friptura cu legume la cuptor

18-19 cina:
- salata de ton, masline, morcov, ardei etc
- kefir + 1-2 fructe
- carne alba la gratar + salata
- supa crema de legume
- ciuperci cu legume
- salata couscous

Intre mese daca simt nevoie sa mai manac ceva, mananc din categoria alimentelor cu calorii negative. Cele mai la indemna sunt:
mere, citriciele (portoclae, madarine, grapefuit etc), caise, piersici, pepeni, morcovi, conopida, castravete, rosie, dovleac, ardei etc (gasiti lista pe net daca va inteseaza)

Astea sunt doar cateva exemeple, dar sunt o gramada de combinatii care se pot face. Totul tine de preferintele fiecaruia si de alimentele care va plac.
Mie mi-a intrat in reflex.. in timpul saptamanii rar cand cand nu respect orele si alimentele 'permise'. Am renuntat si la bere, am inlocuit-o cu vin.

In weekend o mai comit. Bag mai multa carne (porc, vita), mici, cartofi prajiti, pizza, bere, suc etc..
La paste am renuntat, nu pentru ca sunt neaparat nesanatoare, ci pentru ca tot timpul manacam prea multe :))
 
Ultima editare:
Loading...
Back
Sus