Google Search Console si Bing Webmaster tool

jonas

Member
Registered
Full Member
Salutare,
De ceva vreme, ma tot lovesc de o mare problema. Pe google search console, numărul de clickuri a început sa îmi tot scadă de câteva săptămâni bune, in timp ce pe Bing Webmaster a ajuns la vreo 2000 și ceva. Nu îmi dau seama care poate sa fie problema. Site-ul meu este ''Free Mods for Games - Customize your game''. Am verificat pe anumite site-uri de SEO, dar nu am gasit probleme grave in comparatie cu alte site-uri similare. Am încercat pe cât posibil sa respect regulile cu privire la optimizare SEO.

Nu cred ca este vorba de conținut, majoritatea site-urilor care tratează aceleași subiecte, au același conținut, dar schimbate anumite cifre, din ce am observat.

De ce pe google search console îmi scade numărul și pe Bing nu am nici o problema? Ma poate cineva sa ma ajute cu niște sfaturi?

Aceasta este poze de pe Google Search Console

google search console.jpg

Mi se pare tare ciudata aceasta chestie, foarte multe pagini care nu sunt indexate (Status: Excluded).

eroare.jpg

Aceasta este poze de pe Bing

bing webmaster tool.jpg


Știu ca sunt total paralel cu SEO, dar poate cineva sa ma ajute cu niște sfaturi.

Mulțumesc anticipat.
 

Atașamente

  • seo.jpg
    seo.jpg
    17,2 KB · Vizualizări: 8
Ultima editare:
Aceași problema o am și eu cu site-ul de filme,in google webmaster scad iar pe Bing și Yandex cresc,se poate să fie o problema de la Google,o face iar alte updateuri de tot rahatul cum le-a făcut în ultimi 3 ani...Google este din ce in ce mai cenzurat de cei mari și de aceea tot ce tine de hack,stream,streaming etc...este din ce in ce mai exclus din căutările lor,am observat că doar blogurile și site-urile de știri au prioritate.
 
Pe aceeasi nisa am si eu un proiect mai micut, dar motivul pentru care google spune ca sunt excluse elemente este pentru ca HTMLul/meta tag la pagina nu este corect.

Spre exemplu, unde scrie "Excluded by noindex tag" se refera la faptul ca 300+ pagini au meta tag de "noindex" si nu le poate indexa.

La fiecare sectiune unde spune ca ceva nu este ok, trebuie sa mergi manual si sa ceri indexarea si verificarea, iar google va reface verificarea. Deobicei astefel de probleme pot apara doar daca ai meta in paginile HTML care face excludere sau robots.txt nu este configurat cum trebuie.

Motivul pentru care Bing preia majoritatea traficului este pentru ca Bing are focus pe US si nu prea ii intereseaza ca paginile web sa fie "corecte" in plus, daca ai sa te uiti in GA ai sa vezi ca majoritatea traficului iti va venii de pe US. Comparand Bing vs Google este aproape imposibil, fiindca Google se foloseste de geolocation, domain, etc pentru a oferii utilizatoriilor cele mai bune rezultate in functie de locatia utilizatorului.

Am incercat sa iti accesez siteul pentru ati oferii un exemplu dar se pare ca siteul e jos, personal recomand sa verificati paginile in cause si cereti la google sa le testeze din nou, traficul va creste odata ce ati reparat paginile.
 
Loading...
Back
Sus