Drepturile de autor

Nicutzy

Active Member
Registered
Full Member
Salut, am văzut acum la știrile ProTV că mâine în comisia europeană se va vota o lege pentru care interzice postarea de conținut ce nu respecta drepturile de autor, iar cele mai mari companii precum google, Facebook și altele vor fi nevoite să plătească o taxă pentru fiecare conținut care se afla pe platforma lor.

Voi ce părere aveți despre asta ? După mine aceasta lege seamănă foarte mult cu ACTA, și cu încercarea care s-a făcut cu ceva timp in urma.

Daca aceasta lege va intra în vigoare sa zicem că ăștia cu site-urile de filme, seariale, desene, emisiuni etc vor avea probleme.
 
Pai si pana acum era voie sa postezi materiale fara dreputuri de autor?
 
că mâine în comisia europeană se va vota o lege pentru care interzice postarea de conținut
Este o diferenta intre a se dscuta, a se vota sau s-a votat. Deci pana nu se spune VOTAT pana atunc nu trebuie sa ne facem probleme.
Apoi exista acel paradox.
X fura de Y continutul de pe site. Y este foarte suparat ca X fura continutul, dar Y la randul lui fura continutul de la z,t,g, etc.
Iti imaginezi cum ar reactiona Y daca continutul care`l are pe site ar fi 100% al lui? Sau cum reactioneaza z,t,g, cand Y le fura continutul?
Atat timp cat o facem noi totul ok, dar altii sa nu ne faca acelasi lucru.

Orice lege in acest domeniu nu va putea ori pirateria de orice natura. Atat timp cat este la vedere, se poate accesa, atunci se poate pirata.
Si un simplu share undeva se poate intra sub incidenta la copyright, de asta ca orice alta lege depinde cine si cum este pusa in aplicare.
Vedem ca deja multe firme abuzeaza de legile in vigoare privind copyright, facand creativitatea tot mai grea pentru cei mici.
 
Legea din ce am citit vizeaza mai mult publicatile de news etc sa apere creatori de continut direct raspunzatoatre fiind motoarele de cautare,facebook youtube etc si nu cel care ''copiaza'' ca si pana acum.Sa interzici anumite materiale pe google,etc e aproape imposibil ca tu google,etc nu prea ai de unde sa sti sau sa intuiesti eu ca creator cum va suna urmatorul meu material....deci cam toata treaba e frectie la piciorul de lemn..o porcarie de lege care nu va schimba absolut nimic parea mea.
 
Pai o vad foarte buna aceasta "lege". Spre exemplu Facebook la secțiunea news din sidebar afișează titlul si 100 caractere din articolul tau. Tu dai clcik vezi scurta descriere dar nu ai intrat pe articol/site sa citesti tot . Facebook a făcut bani din accesarea ta, asa ca dupa noua lege este obligat sa iti dea cota parte din ce a produs. Asta include si continutul care ai dat tu share pe Facebook.
Insa poate interveni o alta problema aici, marile corporații vor putea impune reguli pentru afișare la continut si daca nu esti din gasca lor iti vor spune out.
Per total o vad buna.
 
Este bine ca avem din ce in ce mai multe legi pentru "drepturi". Dar cand acele drepturi sunt rupte de stiri/media/televizuni si vietile unor probabil sunt distruse din cauza stirilor false, nimeni nu pateste nimic.
Dar daca o baba de 80 de ani vinde usturoi la strada primeste dosar penal sau face puscarie.

Ne bucuram pentru legi date, care nu schimba cu nimic, nici macar 0.01% din viata oamenilor de rand. Legi date ca altii sa faca bani de pe urma companiilor mari, care la randul lor fac bani de pe urma oamenilor prin metoda de toata jena. Si tot asa. Trist!
 
Am vazut ca e ACTA mentionata ...
Nu stiu cum e la voi in alte tari insa stiu in in RO legile sunt mai rele ca ACTA :)
Nu uitati, Facebook pune la dispozitie spatiul gratuit. Ei iti dau posibilitatea gratuit de a iti declina indentitatea si inclinatiile. Ei nu iti vor plati niciodata pentru asta. :)
 
Dupa noua ''lege'' google a inchis news.google.com in Spania. Acum pot accesa url doar prin vpn ca altfel ma duce catre o notificare.
La voi merge sa accesati?
Problema o am pe desktop, insa pe mobil imi functioneaza, insa din cauza ca am contul pe uk, daca as schimba pe spania, nu cred ca ar functiona.
 
Dupa noua ''lege'' google a inchis news.google.com in Spania. Acum pot accesa url doar prin vpn ca altfel ma duce catre o notificare.
La voi merge sa accesati?
Problema o am pe desktop, insa pe mobil imi functioneaza, insa din cauza ca am contul pe uk, daca as schimba pe spania, nu cred ca ar functiona.
Mie imi functioneaza si de pe laptop si de pe browser mobil,google news preia doar titluri si
Imagini de la site-uri de stiri,nu vad problema cu noua lege
 
Loading...
Back
Sus