Deschidere rulotă comercială

Pretul in sibiu pentru spatiile publice:
Tarife
Taxă pentru depozitare de diverse materiale:
– P.F. 1 leu / 1 mp / zi
– P.J. 3 lei / 1 mp / zi


Taxă comercianți ambulanți :
– P.F. 1 lei / 1 mp / zi
– P.J. 2 lei / 1 mp / zi

Terase sezoniere:
– P.F. 1 leu / 1 mp / zi
– P.J. 2 lei / 1 mp / zi

Garaje:
– P.F. 2 lei / 1 mp / lună
– P.J. 5 lei / 1 mp / lună


Sursa: http://spadpp.sibiu.ro/domeniul_public/detaliu/18

Uneori prea multa gandire, planuri nu face bine, cel putin pentru ceva de genul vanzator ambulant. Nu vreau sa fiu gresit inteles, dar de asta un ''prost'' are afacere mai repede si de succes decat un ''smart''. Cautati teoria online cat si studii sa vedeti.

Acum cativa ani un amic a inceput o afacere de gen in Romania pe litoral. Cumpara bere de la market si o vindea pe plaja la suprapret. Apoi cumpara din piata porumb, mergea acasa, il fierbea si apoi vandut pe plaja.
Uneori scoate autorizatie, alte ori face o cinste la cel care-l verifica. De la vanzator ambulant pe plaja a ajuns sa aiba propriul magazin, angajati si acum pe vara chiar pune sageti sa faca acelasi lucru care-l facea el.

Sugestia mea este: Vrei sa faci ceva? atunci pune mana si fa, iar eventuale probleme care vor aparea le rezolvi atunci si nu trebuie sa ta gandesti la ele cu 100 de ani inainte.
Cu un amarat de srl poti face aproape orice, iar contabilul nu trebuie platit lunar. O faci doar la trimestru, cel putin asa faceam eu.
 
Alex, dar cu astea nu mă pot juca. Dacă ies așa în stradă și mă apuc să vând și nu am acte nimic, și zic " lasă că nu pățesc nimic" , o să mă ard rău. Încerc doar să fac o mică cercetare. Nu știu dacă poți compara plaja, unde spre exemplu unui prieten i-a fost furat telefonul și a depus plâgnere la poliție și a zis că ei n-au ce face. Ce vreau să zic este că pe plajă e ca o junglă, și într-un punct turistic e mult mai mult control și verificări,etc. Am înțeles ce vrei să zici că să n-o gândesc prea mult. Asta am și făcut, am ieșit de zilele orașului cu iubita în oraș, am văzut că toți fac cam aceeași chestia și că ce fain ar fi să fie cristalin să putem cumpăra, și nu vindea nimeni și am zis să facem noi. N-am gândit prea mult :)) am zis doar să cer un sfat de la veterani pentru început. Vorba aia " nu te arunca la urs cu mâna goală" :)) Și da, ți-am citit teoria acum câțiva ani și e foarte tare și se baza că ăla care e cel mai încrezător și hotărât are mai mult succes decât unu care calculează și bătaia vântului în firul de păr.
 
@WPMT ..sincer da ..mi de pare neîndreptățit ...că după trei luni in care sa putut...a urmat un Nu mare ...adică tot...școli, piețe,cinema...mai tot....
Dar aici nu era vorba de bani sau metri pătrați...la școli 80% din ei nu mai cumpărau de la chioșcul școli ...la 1 leu clătită mare 45cm..i-am rupt..era ceva nou..
În piețe ..sunt aceleași standuri de sandwichuri , plăcinte, etc etc ...de pe vremea tinereței ...am apărut cu pizza și clătite...nou ....toți care vindeau în piața cumpărau de la noi...aveam comenzi și pt acasă...de strica aluatul de plăcinte la restul..:)))
În fața la cinema ..nu se mai poate ..deoarece incurc circulația...asta după 3 luni...in trei luni nu sa încurcat nimic..
Mi-au dat un loc în Park..zona buna Nu.?..Doar că parcul a fost în construcție vreo 3 ani :)))
Cumpărăm pieptul de pui , de la o saormarie din oras..a venit un control...la pieptul meu de pui sa găsit grad foarte mare de alterație...pe când la saormarie...nici o problema ..:)))
Lumea e rea...ăla ce are plăcintăria de 30 de ani in acelasi loc..va face ori ce că tu sa nu il încurci...
Sper sa se fi schimbat...nu știu...ce am vrut eu sa spun e că ..nu e vorba numai de acte,închiriat, ștampile...sunt neprevăzute multe...

Revenind la subiect....eu zic sa încerci...nu ai ce pierde decât ..câteva fructe...și ceva €€.....dar totuși....dacă merge ?
 
Alex, dar cu astea nu mă pot juca
Faza cu plaja a fost un exemplu pentru ca exista mai multa concurenta si controale peste tot. Nu am spus ca trebuie sa faci asta si nici sa iei totul asa cum spun.
Ideea este ca vrei sa o faci, atunci pune si fa ce ti-ai pus in gand. Atata gandire si analiza pentru o amarata de rulota nu vei ajunge nicaieri. In stilul asta nici peste doi ani nu vei incepe ceva.

Sa nu iti fie frica de esec, pentru ca niciodata nu vei face nimic. Nu a mers, ai invatat ceva si data viitoare ai deja ceva experienta.
Esecul face parte din viata si nu exista succes fara ele.
 
Deci prima dată ce ar trebui să fac?
Prima data, iti faci firma, cumperi totul pe firma si cand ai totul gata, mergi la primarie pentru autorizatii. Si pentru ca este mobila, poti merge din oras in oras si la orice festival din tara, dar nu uita sa contactezi organizatorii inainte de a face deplasarea.
 
Păi voiam să întreb la primărie să văd cu hârtiile, că bănuiesc că durează, și între timp îmi fac și firma și restul. Planul meu măreț era să găsesc pe cineva care se ocupă cu organizări de genul, și când sunt zilele orașului sau ceva concerte moca pe undeva, să mă mut acolo să stau câteva zile. Dacă merge pe câteva zile să stau, e perfect.
 
Păi voiam să întreb la primărie să văd cu hârtiile
Pai dece sa pierzi timp? Cand mergi acolo te intreaba de firma, asa ce bine sa o ai, pentru ca dureaza si asta.
lanul meu măreț era să găsesc pe cineva care se ocupă cu organizări de genul
Pai pui pe cineva sa se ocupe de asta, un amic, cineva din familie si tu doar mergi acolo sa vinzi.
 
Aaa, bine zici. Găsesc pe cineva care urmărește concerte și e pasionat de asta și-l plătesc să-mi zică și mie de evenimente. Așa e win/win :))
 
Pentru tine are merge sa vezi filmul Bucatarul si poti invata cateva chestii de promovare.
 
1: Daca pretul este de 2lei/mp/zi eu te instiintez ca vreau sa ma mut la sibiu si va inchiriez tot sibiul. ( Aici ti-ai dat cu parerea tare rau - nu exista pret fix , se face un fel de consiliu si se decide etc.. , doar in zonele gen garaj de parcat masina si locurile de parcare au preturi stabilite. Pe viitor nu mai sfatui - De curiozitate la 60luna chirie/ de ce nu inchiriezi si tu ceva? Si baloane daca vinzi tot castigi profit )
Aici ti-a raspuns @AlexH mai sus.
Acum: Analiza SWOT - De la numele pompos , se fac doar in cazuri corporative si/sau in cazul companiilor gen Germanos etc..
Costul unei analize SWOT este undeva intre 2150 EURO + TVA si ajunge pana undeva la 70.000 euro + TVA.
Acum dupa mintea ta , da poti faci si o analiza SWOT si daca vinzi cartofi si castraveti in piata . ( HILAR IMI VINE SA MA BAT )
Asa cum am zis si mai sus, multi nu folosesc acest termen (analiza swot), ci "studiu de piata" care de obiecei e inclus in planul de afaceri.
Si da, dupa mintea mea consider ca oricine isi deschide o afacere ar trebui sa faca un asmenea studiu. Nu trebuie neaparat apelat la firme specializate carora sa le platesti sumele vehiculate de tine.
TE POTI INFORMA SI SINGUR. Poti afla care sunt competitorii tai, furnizorii, marja de profit, potential de crestere, interesul din piata, ce poti sa aduci in plus fata de competitorii tai si alte detalii relevante afacerii. Aceste informatii puse cap la cap te pot ajuta sa iti faci o idee si sa iei o decizie. Nu te arunci ca prostul inainte sa pierzi timp si bani.

La restul media este de 1 vizita pe saptamana.
Aici da-mi voie sa iti zic ca minti.
Daca pui o poza din registrul unic de control (stii ce e ala, nu?) si ai controale saptamanal eu imi dau delete de pe forum.

PS: La 700 lei venituri pe zi buticul tau merge pe pierdere.
PS2: Crezi ca s-au inchis atatea magazine mici de bine ce le mergea?
 
Ultima editare:
Păi voiam să întreb la primărie să văd cu hârtiile, că bănuiesc că durează, și între timp îmi fac și firma și restul. Planul meu măreț era să găsesc pe cineva care se ocupă cu organizări de genul, și când sunt zilele orașului sau ceva concerte moca pe undeva, să mă mut acolo să stau câteva zile. Dacă merge pe câteva zile să stau, e perfect.
Nu la primarie trebuie sa mergi.
Primul tau drum trebuie sa fie la ANSVSA.
Le spui ce vrei sa faci si ei te vor indruma ce trebuie sa faci ca sa primesti avizul.
Afla prima data informatiile astea si pe urma vezi pasii pe care ii urmezi.

Foloseste o cautare de genul asta pentru a cauta targuri din judetul care te intereseaza.
 
Ultima editare:
Mulțumesc mult pentru idei și tot. Nu mă așteptam să primesc atâta ajutor și sfaturi. Mă bag până nu trece vara :)) Vă mulțumesc încă o dată și vă urez și vouă baftă în proiectele voastre :)
 
Loading...
Back
Sus