Dece diferență mare intre accesari GA si alte servicii de monitorizare

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Cei care aveti server sau vps sau folositi mai multe servicii de monitorizare a traficului ati văzut mereu o diferență uriașă intre sisteme la numărul mare de vizitatori pe site vostru.

Majoritatea acestor sisteme fac diferența intre bot si accesarea de către o persoană, insa tot e o diferență mare.

Problema este la codul preconnect care il folosesc toate rețelele sociale si site mari, ba chiar si unii dintre voi.

Aici nu includem si sisteme de monitorizare, short url si altele.

Sa luam un exemplu când accesezi Facebook sau Twitter.
Trebuie înțeles ca aproape orice site/platforma are un sistem de proxy pentru orice este sursa externa. Si roforum are pentru link si img, chiar daca nu se vede, acesta există si e folosit in special pentru hotlink.

Ai intrat pe Facebook si dai scroll fara sa accesezi nimic, nici un url , nicu macar nu dai click pe like sau sa vezi o poza sau video.

Chiar daca nu ai făcut nicino acțiune si tot ce ai făcut este sa dai scroll, ai accesat mii de url fara sa îți dai seama si cu cat dai scroll mai mult cu atat accesezi mai multe url.

Cred ca va amintiți cand cei de la sucuri au tras un semnal de alarmă, ca un site cunoscut incarca in spate la o simpla accesare de pagina peste 800 url de la firme de publicitate.

Pentru ati face o idee poti accesa o pagină oricare pe desktop si cu inspect element la cookie vei vedea cateva zeci sau sute de url, care daca aprofundezi putin vei descoperi cel puțin dublu.

Daca esti pe trafic mobil ti se duc datele foarte repede si nu ar fi o problema daca doar ar face un preconnect ci si încarca in fundal prin iframe sau alte metode tot conținutul fara ca tu sa stii.

Acum sa zicem ca ai dat share pe un grup sau pagina unde 1000 de persoane au văzut postarea dar doar 10 au accesat.

Pe unele sisteme de monitorizare vei vedea toate cele 1000 de preconnect pe altele doar 10 si pe alte doar 5 daca userul a ieșit înainte sa se încarce pagina.

Asta implica costuri pentru tine si uneori te întrebi cum dracu a cazut site cand azi am avut doar 100 vizite.
 
Loading...
Back
Sus