De ce ar alege cineva produsul tau si nu din alta parte?

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
O intrebare foarte buna pentru toti care vand orice, servicii, produse, iluzii, fantasme, vise, trestii, etc.

Cu siguranta oricare dintre voi ati vandut ceva in viata sau chiar vindeti acum.

De ce ar alege cineva produsul tau si nu din alta parte?

Sunt foarte curios de raspunsuri


Un exemplu de acum cateva zile cand un operator de la o firma telefonica care voia sa ma convinga sa trec la ei.

Cica daca ma mut la firma lor imi da telefonul X cu urmatoarele specificati gratis.
Raspunsul meu a fost:
De ce as alege acest telefon care aceleasi specificatii ca telefonul meu care il am de 3 ani?
Raspunul lui:
Pentru ca este nou.

Cu siguranta nu ma convins si i-am inchis imediat, de fapt la inchid la toti de acest gen la prima secunda, dar uneori ma printre intr-o stare care pur si simplu vreau sa vad ce vrajeala au.
 
Cat am lucrat in vanzari (cativa ani la o firma gen emag), ma ocupam de multe si vindeam produse pana la jucarii de copii. Aveam site-uri online pentru fiecare "tip de magazin" si sediu.

Acum circa 10 ani, lumea avea cu adevarat bani si aruncau prosteste pe orice. Vindeam lucruri atat de scumpe de nu puteam sa cred ca exista cineva in Romania sa cumpere produse de genul ala. Laptopuri de 2000euro, cu hardware de rahat doar ca erau slim, etc. Si tine minte pe vremea aia salariu era cat 200euro?

Daca se cumpara ceva si clientului nu ii placea, nu incerca sa faca retur, ci cumpara altceva direct. Parca bani cresteau in copaci.

Deci acum 10 ani nu trebuia sa faci nimic. Se cumpara orice rahat indiferent de suma.

---------------------------

Dupa ce au inceput problemele cu bani, totul s-a terminat definitiv. Iar totul s-a intors la polul opus fara sa mai poti face ceva. Toti clientii sunau sa cumpere boxe auto de 100lei setul si intrebau daca chiar sunt bune si merita sa le cumpere. Trebuia sa ii conving sa cumpere un set de boxe auto la 100lei. Nu imi venea sa cred. Inainte vindeam dvd-uri auto 2din de 2500lei bucata, minim 10 bucati saptamanal fara sa vorbesc la telefon.

Faceam bani si profit mai mare, din produse pana in 200lei, decat la cele de 2000lei, deoarece lumea nu mai cumpara nimic si trebuia sa scazi drastic partea ta.
Daca vindeam o masca adaptoare de plastic pentru auto, la 40lei si profitul era 20lei, la un mp3player auto de 200lei, aveam acelasi profit de 20lei. Mai bine vindeai plastice, decat electronice auto.

Din 5 siteuri online de vanzare, firma in circa 5 ani, a dat faliment si a inchis absolut tot (3 ani a fost cum a mai fost, dar ultimii 2 ani, a fost dezastru).

Din pacate aceeasi mentalitate a ramas de atunci. Toata lumea vrea perfectiune, la pret mic.
Deci in opinia mea ai success mare daca vinzi ieftin sau ai cel mai bun pret.
 
Nu trebuie sa vinzi ieftin ... lumea nu cumpara ... :)
Nu imi place sa vand insa am impresia ca nu se vand chestiile ieftine pentru ca nu prezinta incredere.
Stiu pe cineva care face vanzari cu produse prima copie, si le aduce in tara vanzandu-le cu adaos enorm.
Daca le-ar vinde cu preturile de acolo nu le-ar cumpara nimeni :) pentru ca sunt ieftine .
In fine asta este nisa lui si vinde la preturi exorbitante produse copiate.
In aceeasi masura, mai stiu pe cineva caruia ii place sa realizeze produse handmade. Le face retetar si le vinde cu adaosuri mici. Din doua tarabe unde sunt afisate aceleasi tipuri de produse (facute de aceeasi mana) se vand cel mai bine cele mai scumpe si nu cele mai ieftine ... :)
Vanzarile sunt ca pescuitul pentru mine ... daca musca ... musca :)
 
La fel am patit-o si eu, cu DIGI. Dar "textul" (nu oferta) lor m-a convins sa trec la ei, dupa ce am folosit serviciile Orange de cand ma stiu.

Daca as vrea sa vand ceva mai scump decat ar fi in alta parte, as "apela" la sensibilitatea omului. Un text/video care ar impresiona, iti poate vinde acelasi produs care poate fi de 2-3 mai scump decat ar fi in alta parte.

Ca exemplu, un astfel de "comportament" m-ar convinge sa cumpar. https://www.facebook.com/bebedream/videos/1691462760973567/

Vorba dulce mult aduce.
 
Păi, din experiența mea, am început să pun preț foarte mare pe vânzători. Dacă merg într-un magazin și omul e de treabă și-mi explică și mă ajută, o să cumpăr tot de la el, chiar dacă poate e mai scump decât în altă parte. Prefer să-mi formez o sursă de încredere. Pot să iau din altă parte cu câțiva lei mai ieftin și să iau țeapă. So, loialitatea costă acum. Și da, totul e ieftin acum, dar nu mai are nimeni încredere.
 
Am urmărit acest topic și am stat in expectativa daca sa postez sau nu. Va zic doar atât. In Romania se vinde discountul.
 
Recent am deschis magazin online si sunt vanzari chiar daca pretul nu e chiar atat de maleabil la unele produse si foarte accesibil la alte produse. Exemplu, un tatuaj temporar e 15lei (dimenisuni mici, nu te gandi ca-ti acopera tot spatele :D:D ) , o agenda pictata manual e intre 80 si 200lei, succesul a depins foarte mult de baza de clienti care erau deja intersesati.
Unde vreau sa ajung... se bate moneda pe incredere, pe calitatea produsului pe relatia seller-client, pe cerere si oferta si mai putin pe pret.
(cel putin asta a observat in ultimul an de cand iau notite)

Am citit comentariile si parerile de mai sus, care, cred ca au la baza propria experienta insa nu tot se aplica orinde, pe orice nisa, pentru orice antreprenor ... s.a.m.d

Interesant topic.
 
Daca cunosti concurenta, stii sa vii cu ceva unic, imbunatatit. Lumea ar cumpara chiar daca pretul e la fel sau mai mare decat la concurenta pentru acea imbunatatire. De ex daca cel mai mare site ar livra de obicei in 5 zile, iar eu livrez in 24-48h, daca la concurenta ai platii la transport, la mine ar fi gratis; daca eu as oferi un produs bonus, daca eu as oferi mai multe informatii, support si multe altele :)
Depinde ce vrea clientul, cati bani are, cat de rapid vrea, cata incredere ii dai.
 
Loading...
Back
Sus