Cum poti primi email cand esti sub cloudflare

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Daca ai site-ul prin cloudflare si vrei sa primesti email pe contul tau de genul support [@] domeniu . com urmeaza pasii de mai jos. Fara aceste setari nu poti primi email.

1. login in contul cloudflare
2. alege domeniul pe care vrei sa setezi email
3. click pe dns
4. adauga o inregistrare MX
- in prima casuta adauga @ sau numele la domeniu gen domeniu.com
- in adoua casuta unde click to config, dai click si se va deschide o casuta unde in prima pui mail.domeniutau.com si in adoua la prioritate pui 10
5. acum mergi in casuta ta de email de pe server sau contul de hosting si in cateva minute vei incepe sa primesti mesaje.

Asta este tot.
 
Daca tot mai aveti probleme, faceti cum a zis alex si pe langa mai adaugati si o intrare de tip A pe ip-ul serverului cu numele: mail.domeniutau.com pe care dezactivati cloudflare (dati click pe norul portocaliu), si totul ar trebuii sa fie ok acum. Problema ar mai fi ca daca dezactivati cloudflare pe mail.domeniu.com puteti fi expusi pentru ca se poate afla direct ip-ul serverului.
 
deobicei clooudflare preia mx in dns cand bagi siteul,insa mailurile vin cu delay de 2 minute ,fara cloudflare vin mai rapid,deci are delay
 
deobicei clooudflare preia mx in dns
Nu mereu, mai ales daca folosesti metoda de aici https://www.roforum.net/threads/full-ssl-certificate-cloudflare-pe-wordpress.6493/ sau adaugi manual datele dns.
9.9 din 10 site-uri nu folosesc serviciul de email asa ca acest topic va trece ca neinteresant. :D
Problema ar mai fi ca daca dezactivati cloudflare pe mail.domeniu.com puteti fi expusi pentru ca se poate afla direct ip-ul serverului.
De asta nu am folosit aceasta varianta pentru ca nu vreai expunele la ip real.
delay de 2 minute
la trimis ajung instantat, problema este la primire care uneori are ceva delay, dar nu ma deranjeaza prea mult.
 
Loading...
Back
Sus