Cum funcționează reclama/manipularea mascată

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Reclama si manipularea mascată nu este in sisteme de publicitate ci in conținutul care iti apare in fata ca fiind normal cand cauți sau citești ceva.

Exemple sunt multe insa voi discuta doar cel văzut astăzi.

Primul articol in google news.
Titlu: abuz Microsoft - tu nu esti proprietarul calculatorului tau.
In articol se discuta despre o problema actuala unde Microsoft face update cu forta și instalează app de care nu ai nevoie si isi face publicitate la propriile produse sau parteneri.

Puțin mai jos la 2 stiri un alt articol:
Titlul: 5 alternative daca vrei sa scapi de abuzul Windows.

In articol gaseai o mica referire la articolul precedent, apoi cateva versiuni de linux si desigur 5 laptopuri care rulează pe Linux si tu esti proprietarul de drept al acelui laptop.

Firmele sunt alese pe sprânceană, nu o e pusa orice marca in articol, plus ca fiecare link este de affiliate.

Pentru o minte neobișnuită cu astfel de tactici nu pare nimic deosebit si chiar normal, insa cei care pot vedea dincolo de cortina, vad o strategie buna de punere într-o poziție proasta (nu ca i-ar deraja sau aduce ceva pierderi. Sa nu uitam ca Microsoft era sponsor principal la cel mai mare site de anti Windows), apoi recomandarea unor alternative si la final facut niste bani dintr-o situație in care se găsesc milioane de oameni.
Din totalul de useri care folosesc Windows, daca se găsesc <1% creduli si cumpara unul din produsele recomandate, va imaginați cati bani face firma x??

Pentru ca totul se reduce in final la bani si o bucățică din brânza cea mare.

Stiu ca sunt foarte mulți oportuniști aici care sunt sigur ca vor aplica metoda pentru asi mări veniturile.
 
Loading...
Back
Sus