Roforum nu afiseaza reclame abuzive sau cu virusi. Daca vezi acest mesaj inseamna ca AdBlock este activat. Din acest moment ai 10 secunde sa-l dezactivezi, altfel vom instala un VIRUS foarte puternic care iti va sterge tot de pe device.
  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Continut diferit pe wordpress in functie de conexiunea la internet

Discuție în 'Help - Ajutor' creată de Thomas, 28 Apr 2018.


Anunt

Roforum.net este sponsorizat de Alex11B.


  1. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Salut la toata lumea!
    De doua zile de cand am mutat site-ul si domeniul la alt furnizor ma confrunt cu o situatie foarte ciudata pe care nu o inteleg deloc si nici nu stiu cum sa o explic mai bine dar voi incerca sa fiu usor de inteles.

    Site-ul pe care il administrez mai are un autor care publica articole folosind conexiunea la internet din locuinta sa.
    Orice modificare face, totul pare ok atata timp cat este conectat la conexiunea lui de internet.
    Adica daca publica un articol lui ii apare pe orice device care este conectat la internetul din locuinta sa, insa daca intri de pe un alt device care nu este conectat la aceasi conexiune practic nu s-a schimbat nimic. Chiar si daca intri de pe acelasi device dar folosind alta conexiune la net, la fel nu s-a schimbat nimic.

    Nu stiu daca are legatura cu schimbarea furnizorului de gazduire web, si daca da nu inteleg in ce fel, dar cert este ca problema a aparut de atunci.

    Am sters toate datele din browser, am resetat modemul, m-am logat cu alt user si se comporta la fel. Nici nu are cum sa fie din aceasta cauza pt ca daca folosesc alta conexiune la internet ca sa public un articol de pe acelasi pc atunci are efect. Totul tine de conexiunea la internet pe care o folosesc.
    Poate sa-mi explice cineva acest mister si eventual o rezolvare?
     

    Publicitate

    Oprisan Alina apreciază asta.
  2. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Este in special de la provider cache. Spre exemplu UPC stiu sigur ca sistemul lor de cache este ciudat si uneori face delate la 30 zile si nu face update cand gaseste continut nou.
    Daca e o firma locala de net face acest lucru pentru a salva trafic si viteza. Se intampla acest lucru pentru ca au contractat trafic si viteza limitata si pentru a nu plati extra seteaza un server de cache local unde iti livreaza informatia ca intralan si nu din reteaua externa la net.
    Apoi mai poate fi de la sistemele de cache cum este cloudflare, plugin de cache si alte sisteme de gen.
    Incearca comenzile de aici http://www.roforum.net/threads/fort...ps-si-fara-licenta-ssl.4323/page-3#post-28116 care au functionat in unele cazuri.
     
    Thomas și Oprisan Alina apreciază asta.
  3. xenno

    xenno Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    19 Ian 2017
    Mesaje:
    177
    Aprecieri primite:
    232
    Puncte trofeu:
    43
    Credit:
    $348,37
    Și eu tind sa cred că este o problema de cache....
    Caută să dezactiveze eventualele module de cache și vezi cum merge...
     
    Thomas și Oprisan Alina apreciază asta.
  4. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Va multumesc pt sfaturi, le-am aplicat insa problema persista. Chiar nu mai stiu ce sa fac. E cea mai ciudata chestie pe care am intalnit-o.....
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  5. Cristian G.

    Cristian G. Member Registered

    Înscris:
    29 Mai 2016
    Mesaje:
    28
    Aprecieri primite:
    27
    Puncte trofeu:
    13
    Credit:
    $214,74
    Trebuie sa astepti sa se propage DNS-urile!

    Propagarea DNS este un proces automat de notificare a serverelor din intreaga lume si are loc atunci cand se inregistraza un domeniu nou ( nume.ro ) sau cand se fac modificari la nivel DNS ( schimbare gazduire / host ) .
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  6. xenno

    xenno Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    19 Ian 2017
    Mesaje:
    177
    Aprecieri primite:
    232
    Puncte trofeu:
    43
    Credit:
    $348,37
    Si propagarea asta ar fi trebuit sa functioneze corect ... pana acum ...
    Eu cred ca inca ai pastrat vechea gazduire activa.
    Ai dezactivat vechiul cont? Cel unde a fost site-ul pana sa il muti ?
    Acolo trebuie sters ... altfel vei avea raspunsuri de pe ambele servere cand cineva apeleaza numele site-ului.
    In principiu ... la DNS raspunde cel mai aproape server.
    Ai putea sa verifici cu TRACEROUTE de pe calculatorul tau si de pe calculatorul prietenului tau pentru a observa rutele si unde anume se duce chemarea numelui site-ului.
    Cel mai bine ar fi sa stergi contul vechi ...
     
    Oprisan Alina, Thomas și AlexH apreciază asta.
  7. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Fiindca asta s-a intamplat dupa mutarea site-ului m-am gandit ca poate fi ceva de genu, dar mi-am spus ca e imposibil. Dar s-ar putea sa ai dreptate fiindca vechiul cont inca este activ si mai gazduieste fisierele site-ului. Nu am mai facut asta pana acum si credeam ca in vechiul cont nu va mai fi nimic. Pe seara voi sterge contul vechi si maine revin cu un raspuns.
    Mersi mult!
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  8. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Am sters contul vechi care oricum expira azi. Iar acum cand accesez site-ul de pe acea conexiune la internet apare mesajul: "Cont Suspendat"
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  9. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Oprisan Alina apreciază asta.
  10. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Acesta este primul lucru pe care l-am facut si nu s-a rezolvat. Intelegeam daca asta se intampla doar de pe un singur device, dar se intampla de pe orice device conectat la respectiva conexiune la net. Daca folosesc de exemplu wifi-ul de la vecini pe aceleasi device-uri atunci totul functioneaza normal.
    Ma gandesc ca ar trebui sa se rezolve de la sine daca este vorba doar de cache. Il mai las pana luni asa, poate isi revine. Dupa voi incerca si alte metode, asta daca mai exista solutie. Daca nu atunci schimb provider-ul de net :)))))))
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  11. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Acesta metida din topic a fost folosită de cineva acum câteva zile cu o problema asemănătoare și a funcționat.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.
  12. xenno

    xenno Active Member Full Member Registered

    Înscris:
    19 Ian 2017
    Mesaje:
    177
    Aprecieri primite:
    232
    Puncte trofeu:
    43
    Credit:
    $348,37
    Verifica te rog si inreginstrarile DNS la Registrant.
    De exemplu ...
    Ai un nume.ro
    Intrii la ROTLD sa administrezi numele, sa scrii unde anume se duce numele cand este apelat.
    Ai optiunea sa faci propiriile NS-uri (daca ai un server cu mai multe IP-uri in capat) sau sa delegi alte IP-uri/NS-uri daca gazduitorul site-ului iti pune la dispozitie asa ceva.
    De exemplu ... cumperi de la mine gazduire (nu vand gazduire dar ca exemplu) si iti dau NS-urile : ns1.domeniu.ro, ns2.domeniu.ro.
    Tu le treci la ROTLD si apoi cand cineva apeleaza numele tau (nume.ro) serverul meu de nume (cel care are numele ns1.domeniu.ro, ns2.domeniu.ro) va raspunde si va zice ca site-ul tau este la ip-ul cutare (sa zicem 192.168.1.1).
    Apoi ... te decizi sa schimbi gazduitorul.
    Schimbi la ROTLD destinatiile : ns1.nou_domeniu.ro, ns2.nou_domeniu.ro si apelarea se duce catre un nou IP (sa zicem 192.168.1.2)
    Poti veriffica unde se duce apelarea folosind PING in orice consola.
    ping nume.ro va afisa un mesaj cu IP-ul respondent.
    De la tine de pe calculator vei obtine un IP si de la prietenul tau un altul in situatia de fata.
    Vechiul gazduitor este undeva in setarile numelui de iti raspunde acum acea Cont Suspendat.
    De fapt ... mesajul de Cont Suspendat apare pentru ca nu ai mai platit vechea gazduire. Asa fac oamenii astia, intai suspenda si apoi sterg. In statusul de Suspenda, raman in locatie inregistrarile DNS. Odata cu stergerea (daca sterg si inregistrarile DNS) va disparea serverul care acum raspunde la numele tau de domeniu si se afla la ei in curte.
    Pentru a scapa de problema ai fi putut intra in vechea gazduire si sa cauti sa setezi DNS-ul astfel incat radacina sa se duca in alt IP, in noul IP si in felul asta nu mai conta vechea gazduire.
    Poti sa-i contactezi pe cei unde ai avut gazduirea si sa le ceri sa stearga contul, sau ... poti intra la ROTLD, in setarile numelui si sa treci noile NS-uri astfel incat numele sa nu se mai duca spre referintele vechi ...
     
    Thomas și Oprisan Alina apreciază asta.
  13. Thomas

    Thomas Member Registered

    Înscris:
    24 Mai 2016
    Mesaje:
    42
    Aprecieri primite:
    44
    Puncte trofeu:
    18
    Credit:
    $186,94
    Le-am verificat si sunt ok. Sunt DNS-urile de la actualul provider
    Da, asa ar fi logic dar apar aceleasi ip-uri (ip-ul e shared, daca il introduc direct in browser nu ma duce la site)
    Am contactat si vechiul provider de hosting si mi-a spus ca e problema de la provider-ul de net si sa mai astept ca ar trebui sa se rezolve de la sine cat de curand. In mod normal in 10 zile de la propagarea noilor DNS-uri. Au trecut 12 zile.

    in timp ce scriu acest post mi-am spus sa mai incerc inca o data metoda lui @AlexH si am introdus din nou in cmd: ipconfig /flushdns
    si se pare ca acum a functionat. Desi am mai incercat metoda asta de inca doua ori pana acum, se pare ca doar acum a functionat. Asa ca nu stiu daca a dat asta roade sau a facut vechiul provider ceva intre timp :)))))
    In concluzie problema s-a rezolvat, iar daca mai intampina cineva aceasta problema, recomand sa introduca in cmd
    ipconfig /flushdns + restart router + restart PC pana cand va functiona.
    Multumesc tututor pt ajutor!
     
    Oprisan Alina și AlexH apreciază asta.
  14. AlexH
    Aggressive

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    10.270
    Aprecieri primite:
    9.430
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $10.281,58
    Pentru a functiona de fiecare data, trebuie rulat toate comenzile din postul recomand de mine.
    Flushdns sterge doar cache pe cand celelate fac reset si inregistrare noua la DNS.
     
    Oprisan Alina apreciază asta.

Cititi cu atentie:

1. Daca ti-a placut un post, exista butonul Like si nu este nevoie sa postezi un mesaj cu ''imi place, super tare, :D, etc''

2. Orice insulta sau atac la persoana pe forum sau privat se sanctioneaza.

3. Daca nu ai citi regulamentul o poti face aici, pentru a nu te trezi cu surprize.

4. Post hunting, spam, publicitate mascata se sanctioneaza direct cu Ban.

Încărcare...

Distribuie pagina asta