Cinci euro

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Hai sa ne jucam puțin.
Fiecare sa faca un articol pe propriul blog, Facebook, aici despre titlul la acest topic.
Titlu: cinci euro

Fiecare scrie ce intelege si daca e posibil sa aiba macar 300 cuvinte.
La final voi scrie eu la ce m-am gândit.
Nu este vorba cine are dreptate, aproape de ce m-am gândit eu, ci ceea ce intelegi tu cand vezi acest titlu.
Spor.
 
Cinci euro.
Investitia de la care a pornit totul. Primii bani la care am facut withdraw de la link-urile adfly de pe un site ucoz cu hosting free și primii bani investiți în online pe o lună de hosting, ca să apară doar reclamele mele. Cinci euro este suma mea inițială de investiție în 2016 care mi-a adus până acum mai mult decât îmi puteam imagina la momentul respectiv.
Cinci euro este necesar pentru un copil ca să își descopere potențialul, pentru a îi fi stârnită dorința de mai mult, mai bine. Pentru a își stabili la 17 ani o viață cu un venit lunar mai mare decât al părinților care au muncit toată viața.
Cinci euro la locul și momentul potrivit pot avea un impact inimaginabil asupra vieții unei persoane. Această sumă numită de majoritatea ca fiind mică, privită din lumina potrivită poate fi o mină de aur.
În unele cazuri un mic impuls este de ajuns ca să muți un munte.
Adesea stau și mă gândesc cum acea naivitate folosită în câteva zile de plictiseală din cauza vacanței de iarnă din ianuarie 2016 m-a dus la crearea unui site, având 0 cunoștințe în domeniu, cum a ajuns să mă redefinească ca persoană.
Acum in 2019 încă nu mă pot lăuda cu multe cunoștințe de programare, nu am aproape deloc, dar cel puțin, cei cinci euro m-au ajutat să învăț cum să folosesc toate resursele de care dispun pentru a merge înainte, pentru a trage de mine până ajung la ce mi-am dorit, chiar dacă la început pare improbabil de realizat.
 
O mama are 4 copii, 3 fete si 1 baiat care toti sunt plecati in tari straine.
Intr-o zi se gasesc cu totii la unul dintre ei acasa, un fel de reuniune pentru ca nu s-au vazut de mult timp.

Mama lor este singura in tara si foarte rar primeste un ban de la ei. Ii este greu dar niciodata nu a cerut niciodata un ban la nimeni, chiar daca ii este greu si e foarte batrana.

Insa de data asta cum i-a vazut pe toti la un loc mama a zis ca este timpul sa-i intrebe ce face cu ea, pentru ca este batrana si nu mai poate sa faca fata la munca de la tara, plus sa munceasca pe la altii pentru a face rost de bani.

Imediat cum a deschis subiectul au inceput toti sa se certe, sa tipe si la final intr-un glas comun au spus ca nu au bani sa-i dea.

La care mama le spune, uite cum facem, pana plec puneti departe fiecare costul unei cupe (whisky+ cola). La care toti au inceput sa rada, spuand pai ce faci mai mama cu 5 euro?
Pai mama daca am grija pot trai aproape o luna de zile, sau mai muncesc si pun eu 100 ron pentru a plati curentul.

Hai ma mama sunt doar 5 euro, e nimica.

Mama a ramas acolo singurica ei plecand razand si dupa un timp o intreaba daca vrea sa iasa la o cafea cu ei.
Cand ajunge la cefenea fiecare comanda ce vor insa mama spune ca nu doreste. La final cand vine nota de plata acestia trebuie sa plateasca 35 de euro, iar mama se gandea ce ar fi putut face ea cu cei 35 euro, cate probleme si-ar fi putut rezolva.

Una din fete vine si o intreaba de ce nu a vrut nimic, la care mama imi spune, pai nu voiam mama nimic si apoi nu voiam sa cheltuiti bani multi.
Hai mai mama ca e doar 1.5 euro nu e mare lucru (adica o cafea), la care mama ii spune, pai atunci imi poti da mie cei 1.5 euro?
La care fica rade si merge putin inainte sa spune povestea la toti si care desigur incep sa rada in hohote.

Peste cateva zile mama facea curat in casa si gaseste in camera la baiat 10 euro pe jos. Merge repede la si ii spune ca i-a gasit pe jos in camera la el, la care acesta ii spune ca ii poate lua ea daca vrea.
La inceput spune nu, dar dupa ce fiul insista mama ii accepta si imediat bufneste in plans de nu se mai putea opri.
Fiul o ia in brate si ii spune sa se opreasca, ca nu e mare lucru, sunt doar 10 euro, la care mama ii spune:
Stiu mama, pentru tine e nimic insa pentru mine este o avere.

Nota:
Cand aruncati bani pe prostii sa va aduceti aminte ca sunt oamenii care pentru cafeaua ta muncesc o zi intreaga la mina, in conditii care le vezi doar in filme de groaza.
Incearca sa apreciezi ceea ce ai, norocul tau si spune multumesc pentru fiecare cent care ti-a dat domnul putere sa-l castigi/ai. Multi nu au acest noroc.

#truestory asa cum spune @Duco pe pagina lui de facebook mereu. :D
 
Cinci euro.

Cand aud prima data aceasta suma,imi amintesc de inceputul meu in aceasta lume "online",imi amintesc de investitia mea in primul site PPC care a devenit SCAM ulterior iar eu am fost suparat o vreme din aceasta cauza si am renuntat la investii fara rost si am trecut mai departe,era metoda cu PPU si m-a ajutat un prieten sa lucrez cu Vodlocker iar in doar cateva saptamani am ajuns la 4-5$ pe zi,si am tinut-o asa o vreme dupa care a picat aceasta metoda,s-au inchis multe siteuri de acest gen si am renuntat.
Iar acum am trecut de mult de acest prag,dar n-am uitat niciodata primii 5$ pierduti ,poate daca nu-i pierdeam nu aveam atata ambitie sa-i recastig.
 
5 centi.
Într-un magazin care vinde tigari un bărbat si un copil intra.
Tatal cere un pachet de tigari. Pana sa-l treaca prin casa copilul cere o bomboana care costa 5 centi. Tatal ii spune ca are fix de tigari pentru maine la munca.
Copilul se uită la tatal lui si ii spune pe o voce joasa ca ar vrea totuși acea bomboana.
Tatal se uita la el si apoi ii spune la vanzatoare sa renunțe la țigări si sa ii dea bomboana la copil.
Au plecat amundoi fericiti, copilul ca are o bomboana si tatal ca a reusit sa isi faca copilul fericit.

Morala?????

Atunci cand nu'i ai 5 centi poate însemna mult si cu doar acesti 5centi poti face pe cineva fericit.
 
Loading...
Back
Sus