Ce este Realitatea

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Daca ma arunci intr-un grup de copii mici, dupa 5 minute toti vor sari pe mine sa se joace si nu a fost data cand lumea sa se intrebe dece ma iubesc atat de multi cei mici, dece vor sa se joace cu mine, desi m-au cunoscut de cateva minute.

Cu totii am fost mici si stim, asta daca ne mai aducem aminte, cum vedem lumea, care este realitatea care o vedem. Mi-a dat bunul dumnezeu o abilitate sa pot intra in realitatea fiecarei persoane, sa o vada asa cum o vedea EA/EL, fara sa judec sa pun prea multe intrebari, sa spun ca este imposibil. Crede ca de asta la multe persoane le este foarte usor sa discute cu mine, sa ma considere un confident.

Realitatea nu este aceiasi pentru toata lumea. Daca pui 10 persoane intr-o incapare vei avea 10 realitati diferite chiar daca nu crezi acest lucru.
Orice persoana care vede sau se comporta diferit de noi, incercam imediat sa-l vindecam de acea boala, cand ar trebui sa sa-l acceptam asa cum este, sa-i acceptam realitatea si poate ne-ar fi mai usor sa comunicam.
Ca atunci cand un om sufera se schizofrenie si ii spunem ca este bolvan, ca totul este in mintea lui, lucru care este total adevarat, dar asta nu inseamna ca ne face munca, comunicarea mai usoara.

Realitatea ca si timpul este relevant, o iluzie si pentru fiecare persoana este diferit. In momentul cand vei intelege, accepta acest lucru, vei vedea ca totul in jurul, in viata ta se va schimba. Totul va parea mai usor, viata va fi mai frumoasa, comunicarea va trece la un alt nivel.
Odata ce intelegi / accepti realitatea celui de langa tine, iti va fi mai usor sa treci peste orice, chiar sa treci peste o supararea foarte mare, care in mod normal te tinea suparat zile sau saptamani.

Nu stiu daca ati auzit de experimentul cu ochelarii.
Un grup de cercetatori au pus intr-o camera 100 de ochelari identici, apoi au adus 50 de persoane din grupe si varste diferite. Le-au cerut sa aleaga fiecare o pereche de ochelari si la final sa spuna dece au ales acea pereche.
Chiar daca toate perechele erau identice, fiecare dintre cei 50 au vazut ceva diferit in fiecare pereche si chiar au spus ca perechea aleasa era unica.

Viata poate fi frumoasa daca macar incerci sa accepti lucrurile asa cum sunt din jurul tau. Este posibil sa fi chiar surprins.


Care este realitatea ta?
 
Fara Dumnezeu nu exista fericire si liniste sufleteasca. Atunci cand esti smeker fara frica de Dumnezeu te urci cat mai sus ..atat de sus incat in momentul cand Dumnezeu isi va imdrepta privirea catre pacatele tale te va transforma in nimic ..insa daca crezi si versi cel putin o lacrima pentru Dumnezeu te va ridica din nimic.
 
Un nebun care nu a ieșit niciodată din spitalul de nebuni. Aia e realitatea pentru el. Asa și pentru fiecare dintre noi. Nu poți știi ce e normal pana nu vezi și anomalia. Femei abuzate în copilărie au declarat ca asa credeau ca e normal.
Eu încerc sa nu-mi bat capul cu lucruri care ma depășesc. Relativ este totul, nu doar timpul. De mic ma întreb dacă de exemplu eu vad la fel cu ce vezi tu. Poate vedem lucruri diferite. Zic uite ce albastru e cerul. Și tu te uiți la el și spui ca da, e albastru. Dar de fapt albastrul tău e rosu ptr mine.
Faza cu ochelarii.. La mine e cam invers. Probabil nici dacă ar fi diferiți (decât evident), nu mi-as da seama.
 
De Dumnezeu nu trebuie să-ţi fie frică. El te iubeşte aşa cum eşti pentru simplul fapt că faci parte din Creaţia Lui.
Mi-ar fi plăcut un subiect despre frica asta. Pentru unii e binevenită pentru că îi ţine în frâu. Dar frica distruge.

Despre realitate, zici, dară. Păi, realitatea unui om e rezultatul credinţelor sale. Fiecare obişnuinţă/atitudine contribuie la realitatea lui. Se va comporta, va acţiona, va simţi conform credinţelor sale ce le-a dobândit din familie, mediu etc. Dacă ai crescut cu frica faţă de Dumnezeu, toată viaţa te vei căi şi vei trăi cu gândul că eşti un păcătos nenorocit pentru că ai spălat rufele duminica, sau te-ai uitat mai altfel la maşina/femeia/bunurile altuia etc Iar gândirea asta te devorează. În schimb, IUBIREA faţă de Dumnezeu, care implică iubirea faţă de Creaţia Lui, adică a semenilor şi a tot ce există, nu te mai lasă să trăieşti cu teamă din simplul motiv că iubind nu mai poţi face ceva cu răutate. Ai făcut un salt în propria-ţi conştienţă prin iubire, lumea se vede altfel de pe acest nivel.

AlexH, poate ai vrut să scrii că realitatea, ca şi timpul, este irelevantă. Şi, totuşi, fiecare şi-a construit o realitate, realitatea sa. În ea trăieşte, prin ea vede lumea.
 
Dacă ai crescut cu frica faţă de Dumnezeu, toată viaţa te vei căi şi vei trăi cu gândul că eşti un păcătos nenorocit pentru că ai spălat rufele duminica, sau te-ai uitat mai altfel la maşina/femeia/bunurile altuia etc Iar gândirea asta te devorează.
Pedeapsa vine indiferent daca crezi sau nu . indiferent daca esti ateu , budist credincios sau alta religie.
Omenirea intreaga este trupul Domnului. Daca faci rau unui om sau orice actiune negativa se intoarce asupra ta inzecit (ca si cum ti-ai face tie rau). Daca faci bine la fel se intoarce inzecit.
Cei care cred si au citit cu atentie biblia sunt de acord cu mine. Alti credinciosi spun ca este pedeapsa lui Dumnezeu. Budisti sau alte religii sun ca este Karma. Ateii spun ca au avut chinion sau pur si simplu a facut o greseala ca a baut si a ramas fara carnet.
Prin frica de Dumnezeu eu consider ca inseamna sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti. ...Da suntem pacatosi nenorociti cu totii in fata lui Dumnezu. Atunci cand te uiti la femeia altuia incalci una din cele 10 porunci si pedeapsa va veni indiferent daca nu te simti pacatos si cu o gandire favorizata.Va veni momentul cand altcineva se va uita la femeia ta sau pur si simplu in alt mod. Si am sa iti dau cateva exemple:
Becali, Borcea, Bil Clinton, Regele David. etc.etc
 
Atunci e simplu: dacă-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi, nu te mai uiţi la femeia altuia, deci nu eşti păcătos. Problema e alta: ştim să ne iubim? Nu ştim. Nu ştim nici ce-nseamnă iubirea; se confundă cu dragostea. Adică: te iubesc pentru că eşti frumoasă, sau te iubesc pentru că etc
Pedepsele nu vin, le atragem singurei prin frica noastră. Iar dacă suntem toţi trupul Domnului, crezi că El îşi pedepseşte trupul? Eu nu cred. Dumnezeu e IUBIRE, şi atât de mult ne iubeşte încât ne-a dat liberul arbitru: să facem ce vrem cu vieţile noastre. Oricum ne pedepsim singuri gândind rău, iar gândirea asta influenţează corpul, îl deformează, îl deteriorează, iar de aici vine suferinţa. Gândind rău, devenim geloşi, ţâfnoşi, iscăm certuri etc Şi eşti părăsit, sau faci greşeli de rămâi fără carnet, sau dai peste unul la fel de ţâfnos care mai are şi putere de poate face ce vrea cu tine. Legea Atracţiei.

Omul vede în celălalt ce are în el, pentru că nu poate vedea mai mult de atât. Când vedem că unul este rău, e clar că vedem cu ochii unuia care ştie ce e răul, care l-a simţit. Iar când omul simte răul, urăşte, deci are răul în el. Dar dacă pe cel etichetat ca rău îl consideri ca făcând parte din trupul lui Dumnezeu, nu mai ai cum să-l vezi rău, este? E ca oiţa rătăcită, şi-atunci o priveşti cu blândeţe.
 
indiferent daca esti ateu
Cineva a spus: Pune un ateu intr-un ocean singur si inconjurat de rechini sa vezi cum se transforma intr-un credincios. Fiecare crede in ceva, care la moment grele ii da putere.
Desi deviem putin de la subiect o sa continui discutia. :D
Stim cu totii povestea zeilor din olimp. Acestia au disparut odata ce lumea a incetat sa creada in ei, pentru ca de acolo isi luau puterea. Credita pura, adica sa crezi trup si suflet in ceva este o putere mare si cine stie sau are abilitatea sa o canalizeze, poate deveni un ZEU.
Am scis acum cativa ani dupa aceasta teorie cum poti deveni zeu. Stiu ca suna ciudat si poate chiar imposibil, dar nu este chiar asa daca lasi totul deoparte si gandesti la rece.
Asa este si cu Dumnezeul nostru in care credem. In momentul cand vom inceta sa credem in el, atunci si el va incetat sa mai exista, adica sa nu mai poata face nimic.
Dece credeti ca apara religii peste noapte cu zecile? Pentru a slabi credinta in Dumnezu si altcineva sa-i ia locul.
Daca faci bine la fel se intoarce inzecit
Imafineazati ca este in fata unui perete si arunci o minge de tenis. Daca o arunci bine, aceasta se va intoarce la tine si o prinzi, insa daca o arunci rau se poate intoarce cu viteza si te poate rani destul de rau.
 
Pedepsele nu vin, le atragem singurei prin frica noastră.
Vorbe scrise frumos de un baiat citit. Printre alte cuvinte putem face rau si daca avem capacitatea de a ne controla frica pedeapsa nu mai vine. Legea atractie si toate cartile bazate pe aceste teorii sunt doar pentru a ne lua banii. Crede-ma am fost ateu convins si stiu cum gandesti. Am citit numeroase carti de gen .. + carti de dezvoltare personala sau NPL. Iar apoi am recitit biblia.. toate aceste lucruri pe care le gasesti in cartile gen legea atractiei sunt "furate din biblie". De obicei nu intru in polemici mai ales ca suntem si in post ..dar am simtit nevoia sa intervin pentru ca in vorbele frumoase despre iubire ai strecurat si ca putem sa gresim si nimeni nu ne va pedepsi daca nu vom avea munstrari de constiinta. Nu stiu cati ani ai tu insa pe forum sunt si tineri pana in 25 de ani si vor crede ca daca se pot uita la tipa altuia ..de ce sa nu faca si mai mult ca doar "pedeapsa vine prin frica noastra" insa eu sunt un tip destept sicurajos nu-mi va fi frica...in concluzie pedeapsa nu va veni. Te inseli amarnic!
 
Chestiile alea de dezvoltare personală nu funcţionează dacă nu faci un lucru major: curăţenia subconştientului. Asta necesită timp şi multă voinţă. Făcând curăţenia, dispar negativităţile, nu mai ai pofte naşpa. În locul lor poţi băga lucruri minunate.
În al doilea rând, legile sunt făcute ca să ţină masele în frâu uitând care le e esenţa. Adică neagă divinul din ei; doar ai spus că suntem trupul Domnului, deci e divinitatea esenţa. Dacă omul e curat, şi când spun curat nu mă refer la ce face el, ci la ce gândeşte, nu are nevoie de legile alea.
Nu uita că cel care se uită la femeia altuia o face cu şi fără lege. O face că vrea, că aşa-i este firea. În momentul în care o face, va atrage şi reversul medaliei căreia lumea îi spune "pedeapsă". Şi uite aşa aduce în viaţa lui pedeapsa, cu sau fără frica de Dumnezeu.
Am scris că frica e un sentiment negativ ce distruge omul pe toate planurile. Şi am mai scris că, dacă omul se iubeşte, nu va ajunge să facă prostii pentru că va transcende nivelul fricii. Va iubi, pur şi simplu, exact ca Domnul.
Ideea este că noi suntem 2% materie, restul este energie. Mintea creează valuri energetice care interferează cu valurile energetice ale celorlalţi. Noi comunicăm la nivel subtil, inconştient, adică. Fiecare simte ce trebuie să manifeste faţă de cel din faţa lui, fără să se fi cunoscut vreodată.

Ai dreptate, AlexH, cu singura menţiune că noi suntem deja zei, în sensul pe care l-ai dat tu, de creator. Nu devine nimeni zeu, ci este deja. Fiecare e zeu pe vibraţia sa. Joasă, sau înaltă. Aduce în lumea sa frumuseţe, sau urâţenie, depinde ce crează. Cum crează? Simplu de tot. Ceea ce-l stăpâneşte, aia crează. E stăpânit de ură, aia crează, aia emană. Şi va suporta consecinţele, conform legii atracţiei. Va avea parte de urâţenie. În schimb, de e mereu bucurie în sufletul său, aia va atrage pentru că asta emană la acel nivel subtil despre care scriam mai sus.
Probaţi. Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt. Eu am probat fiind mereu şi mereu atentă la ceea ce gândesc.
 
Hai sa ne intelegem putin.
1. in viata noastra singurul lucru care conteaza sunt alegerile care le facem. Nici macar marele Dumnezeu nu poate trece peste alegerea noastra si nu ne poate obliga sa luam una. Ne poate pacali sau forta intr-o oarecare masura, dar in final alegerea ne apartine. Si daca tinem cont de judecata de apoi, esti judecat pentru alegerile facute in special si apoi pentru fapte. Chiar daca ai ales sa faci rau pentru ca au fost obligat, in final decizia ti-a apartinut.
2. Nu este pacat sa te uiti la femeia altuia, pentru ca de asta avem ochi, sa privim, sa admiram frumusetile din jurul nostru. Este pacat sa distrugi o familie, sa iti inseli femeia sau sa incerci sa cuceresti femeia altuia.
3. Nimic nu este alb-negru in viata si daca ne uitam in povesti unde ingerii care au coborat pe pamant au spus ca este imposibil sa urmezi si sa respecti toate regulile impuse.
4. In final suntem oamenii si este normal sa gresesti sa faci rau iar al doilea lucru care conteaza dupa ''decizii'' este sa incerci prin toate puterile sa fii bun, sa faci bine, sa respecti pe cei din jurul tau. Nu iti va iesi tot timpul dar macar ai incercat.
5. Experienta in viata se prinde prin multitudinea de greseli facute pentru ca nu se invata din succes sau doar fapte bune. Mereu trebuie sa existe o balanta intre bine si rau, iar una fara alta nu poate exista.
Daca nu au facut ceva rau nu poti sti ce este bine. Nu poti aprecia un succes daca nu ai avut unul sau mai multe esecuri.
6. Frica este buna dar nu dusa la extrem. Daca traiesti in frica nu vei trai viata care ti-a fost data pe acest pamant si vei muri cu regrete.
Este o vorba veche si multi cu siguranta nu veti fi de acord, dar spune un adevar daca stii sa-l vezi.

Doua surori, una mare curva si adoua virgina. Amundoua mor si curva ajunge in rai, unde isi cauta sora care a fost virgina si cu frica de dumnezeu toata viata. La un moment dat il intreaba pe Dumnezeu unde este sora ei si acesta ii raspunde ca este in Iad.
Ea mirata se intreaba dece Ea a ajuns in rai care s-a culcat cu multi barbati si-a trait viata iar sora ei cuminte a ajuns in iad.
Dumnezeu ii raspunde: Ti-am dat pasarica sa o folosesti nu sa vii cu ea in RAI.

Nu stiu cati veti intelege acest exemplu.

Vrei o viata mai linistita vezi clipul de mai jos si incearca sa-l intelegi.

Recomandarea mea este sa uitati o vreme de viata de apoi, sa va faceti atatea griji. Traiti acum, in acest moment si ar trebui sa va faceti griji pentru asta si nu pentru ceva ce '' ar putea fi''.
Vorba aia: Sa iti faci griji cum treci puntea atunci cand ajungi la ea si nu cu 100km inainte.
Puneti mana si traiti ca viata este scurta si incercati sa faceti cat mai mult, fie bune sau rele, ca asta e viata. O mutitudine de experiente rele si cateva bune.
Perfectiunea nu exista si nu poate fi atinsa de om. Perfectiunea este formata din Entitatea duvina, in cazul nostru Dumnezeu, Natura si fiinta umana. Nici una dintre acestea nu poate atinge perfectiunea singura, iar daca prin absurd acest lucru s-ar intampla totul ar deveni un haos.

Raspunsurile la acest topic sunt dovada vie ca realitatea este diferita pentru fiecare dintre noi si sunt tare curios cat de mult accepati sau sunteti de acord cu realiitatea celor care au comentat. :D
Voie buna si traiti-va viata, ca este frumoasa.
 
Dumnezeu ii raspunde: Ti-am dat pasarica sa o folosesti nu sa vii cu ea in RAI.
Ma gandesc ca aceasta este gluma buna pentru baietii care stau la o bere.
Vorbiti de Dumnezu insa probabil fiecare are Dumnezeul lui calcand iarasi una din poruncile Domnului "Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine." Oameni buni exista un singur Dumnezeu si anume Dumnezeul lui Avram, Moise, ..Iisus. Cititi tot felul de carti, vizionati tot felul de clipuri ..iar Biblia cea care trebuie citita o tineti probabil intr-un colt in raft si asta doar daca o aveti. Vrem nu vrem alege Dumnezeu alege ..dea lungul timpului a facut alegeri si continua sa faca ..mai intai i-au ales pe Adam si Eva ..apoi a ales un popor Israelul.. iar apoi Dumnezu a dat o sansa lumii intregi prin trimiterea unicului Sau Fiu Iisus Hristos pentru a ne salva. Prin cuvintele vostre probabil nu Il recunosteti Iisus ca mantuitor. Sau probabil Il recunoasteti ca Fiu al lui Dumnezeu insa spuneti ca e treaba Lui ce spunea El ca voi aveti ideile voastre. Credeti ca din senin americani apara poporul ales? Credeti ca din senin conducerea bisericilor decid ca cupolele templurilor sfinte sa fie aurite? Credeti ca din senin cu ulei alimentar umplem candela arazandul? etc etc.. Nu intelegeti si probabil nu il veti intelege.. Este sacrificiul facut pentru Dumnezeu. Scrie in Biblie spun cu cuvintele mele pentru a intelege poate mai bine. Chiar ateu de vei fi insa de vei respecta legile domnului sau vei provadui despre Domnul vei fi ajutat. Si cu asta cred c-am spus multe.

Pe de alta parte va inteleg ca si eu am fost ca voi. Am incercat sa citesc biblia si spun asta pentru ca nu mai retin daca am terminat-o si mi sa parut asa.. niste povestiri mai mult fantastice. si in loc sa ma ajute in acest sens m-au facut sa nu mai cred in Dumnezeu devenind ateu.. pana cand am simtit ca Dumnezeu vrea sa Il iubesc.

De ceva timp am inceput sa imi studiez toate actiunile mele pe care le-am avut de-a lungul vietii ..apoi parinti, fratii, surorile, verisori, bunici si strabunici. Am spus ca poate sunt niste coincidente . Apoi am studiat vietile altor oameni din vechime Regele David, Alexandru macedon...etc iar apoi Maichel Jakson, Elvis Presley, Kennedy, Bobby Kennedy, Marilyn Monroe, Bil Clinton, whitney houston etc.. Oana zavoranu ..etc Ultimul pe care l-am analizat a fost Vasile Turcu ..mi-am zis ..trebuie sa existe ceva la vedere. Surpriza!! am gasit acest articol in care fosta sotie spunea :
“Eram gravida in luna a opta si ii mai reprosam uneori ca nu voia sa munceasca sa ne putem mobila si noi casa. M-a batut cu pumnii si picioarele in burta pana a venit Salvarea si m-a luat. A doua zi am nascut, prematur, o fetita moarta… As fi vrut sa o cheme Corinuta, caci la vremea aceea o admiram foarte mult pe Corina Chiriac. M-am intrebat mereu daca el are suflet, daca vreodata a dat ceva de pomana copilului lui mort sau daca i-a aprins vreo lumanare…”

Desfranarea este un pacat in care este amintit in cele 10 porunci. Dumnezeu sa-i ierte pe toti ! ..eu nu ii judec insa incerc sa luminez mintea ca exista o legatura.. Voi credeti ca oamenii acestia cand au pacatuit au avut vreo remuscare? Voi credeti ca au avut vreun moment in care s-ar fi gandit ca ar putea sa se abata peste ei vreo nenorocire.
Atunci cand pacatuesti multi spun ca Dumnezeu iti ia mintile! si aici este o greseala Dumnezeu te iubeste nu iti ia mintile si nu te pedepseste. cel rau o face ..el pune stapanire pe tine daca nu te indrepti la timp sfarsesti prin moarte. Este absurd sa credem ca exista Dumnezeu insa cel rau nu.

Este absurd ca acum 3 milenii si cineva ..un om atat de intelept cum a fost Moise a putut schimba lumea. Dumnezeu alege oamenii lui dragi si contiunu sa alega .. asta este decizia Lui si nu trebuie sa o judecam. Dumnezeu a ales un popor.. nu a ales pe cei din legendele olimpului sau pe altii .. A ales Israelul.
Dumnezeu a dat o sansa omenirii intregi pentru a ne primi in imparatia Lui. L-a trimis pe insusi Fiul Lui pentru a ne transmite legile vietii pentru a fi salvat de cel rau. Pe care le-ati amintit si voi in cuvintele de iubire insa probabil nu recunosteti ca Iisus este Cel care le-a adus pe pamant intr-un moment primitiv asi spune ..o Divinitate in care sa aibe atatea cunostinte la doar 33 de ani.

Sunt bucuros ca m-am nascut ortodox o religie intemeiata de Iisus acum 2000 de ani din care insasi biserica catolica s-a desprins din ea.. iar celelate religii crestine mult mai tarziu .. cele pe care le numiti secte au doar 100 de ani iar ceea ce cititi voi sunt scrise de niste baieti repet doar pentru bani .. lege atractiei si autosugestiile sunt doar niste iluzii. Forta imensa vine de la Dumnezeu prin rugaciune.

Inchei prin prezentarea unui clip de 3 minute cu un mare actor care L-a interpretat pe Iisus in filmul Patimille lui Iisus.

 
Ultima editare:
Printre alte cuvinte putem face rau si daca avem capacitatea de a ne controla frica pedeapsa nu mai vine.
insa eu sunt un tip destept sicurajos nu-mi va fi frica...in concluzie pedeapsa nu va veni. Te inseli amarnic!
Când îţi controlezi frica recunoşti că o ai deja. A fi curajos înseamnă ca, în ciuda fricii, să mergi mai departe. Cu frica în sân decid să merg mai departe.

Eu am insistat pe un singur lucru: iubirea. Când EŞTI IUBIRE, vezi cu iubire, treci totul prin filtrul iubirii. Iar când iubeşti, nu mai poţi face ceva ca să lezezi fiinţa umană de lângă tine, o accepţi aşa cum este, îi dai voie să existe exact aşa cum a ales ea să fie. Restul sunt poveşti, încercări ale oamenilor de a-şi justifica faptele.
În biblie spune să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Ştii care-i neajunsul aici? Că puţini sunt cei care se ştiu iubi pentru a-şi putea revărsa iubirea către ceilalţi. Ca să fiu mai explicită, am să-ţi dau câteva exemple:
1. te uiţi în oglindă şi-ţi aranjezi o şuviţă de păr pentru că nu stă bine. Dintr-odată ai emis nemulţumirea pentru persoana ta. Neacceptarea fizionomiei tale, cea dată de Dumnezeu, este? Dar ia uită-te în oglindă şi spune celui pe care-l vezi: te iubesc exact aşa cum eşti. Şuviţa asta de păr e cam rebelă; dacă o pun aici, cum ar arăta? Ia să mă distrez niţel cu părul. În momentul acesta ai intrat într-un joc de copii, nu mai emiţi nemulţumirea faţă de chipul tău dat de Dumnezeu, ci curiozitatea.
Suntem atât de obişnuiţi cu faze din astea, încât nemulţumirea vine ca un reflex, nici n-o mai simţi că e deja neiubire faţă de Dumnezeu, Creatorul Suprem.
Oare de unde vine nemulţumirea? Din copilărie, când mama, sau altul, îţi spunea: treci aici să te aranjez, că arăţi ca naiba... Şi uite aşa ai crescut cu o stare ce ţi-a devenit automatism, obişnuinţă. Aceea de a nu te accepta aşa cum eşti. Nici nu mai realizezi, nu mai poţi face diferenţa pentru că nu mai ai cum. Sper că m-ai înţeles.
Unde mai pui că unii recurg la operaţii estetice, atât de nemlţumiţi sunt de ceea ce Domnul le-a dăruit.
2. e sărbătoare religioasă, dar nu-ţi dai seama pe moment. Şi te apuci să faci treabă prin casă, să faci ceea ce nu se cuvine a face într-o zi de sărbătoare conform legilor, corect? Faci treaba cu drag, că e casa ta, te bucuri că ţi-o pui în ordine. Sună un amic şi-ţi spune: hai la o bere că şi-aşa azi e sărbătoare. Şi-atunci, dintr-odată, îţi cade cerul pe tine că ai păcătuit. Te simţi mic şi păcătos, te urăşti, toată bucuria a dispărut. Ţi-e teamă că Dumnezeu te va pedepsi, trăieşti cu teamă deja că n-ai repsectat legea lui Dumnezeu de a te odihni în a 7-a zi. E sărbătoare, dar nu e duminică, iar tu uiţi şi-ţi spui: sunt un păcătos etc. Teama asta distruge.
Din păcate, am întâlnit multe persoane care simt aşa. Oameni buni, în zi de sărbătoare să vă bucuraţi plini de recunoştinţă pentru însăşi existenţa.

"Sunt bucuros ca m-am nascut ortodox o religie intemeiata de Iisus acum 2000 de ani din care insasi biserica catolica s-a desprins din ea.. iar celelate religii crestine mult mai tarziu .. cele pe care le numiti secte au doar 100 de ani iar ceea ce cititi voi sunt scrise de niste baieti repet doar pentru bani .. lege atractiei si autosugestiile sunt doar niste iluzii. Forta imensa vine de la Dumnezeu prin rugaciune."

Să ştii că povestea lui Iisus nu e unică. Înainte cu 1.500 de ani, aceleaşi fapte, cu alte nume, au fost consemnate în alte înscrisuri în alte părţi din lume. Care să fie misterul?
Şi în India, şi în America Centrală, chiar şi în Africa Centrală etc. Aceeaşi vârstă, aceeaşi crucificare, aceeaşi înălţare, aceleaşi învăţăminte. Iisus, ca şi ceilalţi de pe alte meridiane, au venit cu dorinţa să ne elibereze din robie. Care robie?

Mai multe nu mai scriu. Consider că fiecare are o datorie faţă de el însuşi şi faţă de lume de a se ridica prin cunoaştere. De a nu accepta un "adevăr" impus cu teamă, ci să descopere bucuria de a fi esenţă divină. Şi repet: esenţa divină e iubirea. Să descoperi în cel care îţi vrea răul motorul faptelor sale, să nu-l judeci, ci să-l îndrumi cu iubire către esenţa sa. Niciun om nu e rău, dimpotrivă. Să vrei să-i dai la o parte vălurile cu care s-a acoperit ca să-i simţi freamătul iubirii din el.

Cu drag.
 
@dani67 Poate cel mai frumos post scris de tine. :D
1. te uiţi în oglindă şi-ţi aranjezi o şuviţă de păr pentru că nu stă bine. Dintr-odată ai emis nemulţumirea pentru persoana ta. Neacceptarea fizionomiei tale, cea dată de Dumnezeu, este? Dar ia uită-te în oglindă şi spune celui pe care-l vezi: te iubesc exact aşa cum eşti. Şuviţa asta de păr e cam rebelă; dacă o pun aici, cum ar arăta? Ia să mă distrez niţel cu părul. În momentul acesta ai intrat într-un joc de copii, nu mai emiţi nemulţumirea faţă de chipul tău dat de Dumnezeu, ci curiozitatea.
Foarte adevarat si imi place cum te-ai jucat aici. :D
Oameni buni, în zi de sărbătoare să vă bucuraţi plini de recunoştinţă pentru însăşi existenţa.
Tare si asta.
Legat de multumirea de sine.
Sa stiti ca este foarte importanta si decide cum vei reactiona, cum va fi viata ta.Daca tu esti multumit de tine, increzator, te crezi frumos, toti cei din jur vor vedea acest lucru.
Prin anul 2000 eram in Iasi si in grupul meu de prieteni erau cateva persoane care nu ma suportau deloc. Nu pentru ca am facut ceva, am spus ceva la adresa lor ci conform lor nu ma suportau pentru ca inspiram prea multa incredere de sine si asta ii inebuneau la culme.

Este si o tehnica care functioneaza foarte bine pentru a creste increderea in tine.
1. dimineata si seara mergi in oglinda complet desbracat/a si incepe sa te adminiri, sa te atingi (poate fi si de tip sexual daca asta te ajuta), sa spui cu voce tare ca fata frumoasa, brate, sani, fund, picioare, maini, etc am.
2. dormi complet desbracat
3. mergi prin casa complet desbracat
Este ceva minor dar garantez ca multi nu aveti curajul sa faceti asta, pentru ca va simtiti ciudat si acest lucru se datoreaza ca nu sunteti multumiti de voi insiva.

Un alt exemplu din viata mea.
Eram in madrid prin 2011 si am mers la o intalnire cu o chinezoaica foarte frumoasa si cu mai mult succes decat mine. Ei bine intalnirea nu a mers prea bine, iar la final aceasta imi spune: Niciodata in viata Ta nu vei mai intalni o femeie ca mine.
Raspunsul meu a fost unul neasteptat pentru ea. M-am ridicat si am spus: Tu vei fi cea care in intreaga ta viata nu vei mai intalni un Barbat ca mine. Apoi am salutat respectos si am plecat. La cateva zile am primit telefon ca si-a dat seama de reactia care a avuto si daca e posibil sa mai dam o sansa.

Eu am o vorba:
O cafea o bot bea si singur fara probleme. Daca vrei sa bei o cafea cu mine, atunci trebuie sa ma accepti asa cum sunt.
Sunt bucuros ca m-am nascut ortodox o religie intemeiata de Iisus
Si eu sunt, dar la fel respect fiecare religie. Chiar zilele acestea am avut o discutie cu actuala prietena, in caz de casatorie in care religie o facem. Eu m-am nascut ortodox, buna/rea, in ea voi muri. La fel nu pot obliga pe nimeni sa isi schimbe religia pentru mine.

Buda, alah, dumnezeu si alte nume de fiinte divine, toti sunt aceiasi fiinta divina in viziunea mea, doar ca ne place sa le dam nume diferite pentru a ne simtit bine.
A fost un scandal acum multi ani in religia catolica, cand un cardinal a fost dat afara sau si-a dat demisia de la vatican. Aceasta a spus ca in arhiva vaticanului sunt multe documente care daca s-ar face publice, religia catolica ar disparea imediat.
La fel a spus ca exista scrieri vechi de la Dumnezeu care spune: Dumnezeu se afla in fiecare dintre noi si nu este nevoie de un spatiu/loc anume pentru a fi aproape de el. Acest lucru ar distruge biserica pentru ca TU/EU nu am mai vedea un motiv sa mergem acolo pentru a ne ruga sau simte aproape de dumnezeu.

Din ceea ce scriu e posibil sa nu par o persoane cu prea mult credinta in Dumnezeu, dar va asigur ca am. Am avut o viata foarte grea, am trecut prin moment foarte grele, odata chiar am fost MORT pentru **** si de fiecare data cand am avut nevoie ajutorul a venit.
Ca a fost dumnezeu sau propria voianta nu prea are importanta, tot ce stiu este ca in momentul cand am nevoie cu adevarat de ajutor, il voi primi.
Era odata in dureri care nu le doresc la nimeni si dupa ce spuneam tatal nostru dispareau pentru 5-10 minute, ca si cum cineva mi le lua pentru ami recapata fortele si sa rezist pana ajung la spital.
Voie buna.
 
"Este si o tehnica care functioneaza foarte bine pentru a creste increderea in tine.
1. dimineata si seara mergi in oglinda complet desbracat/a si incepe sa te adminiri, sa te atingi (poate fi si de tip sexual daca asta te ajuta), sa spui cu voce tare ca fata frumoasa, brate, sani, fund, picioare, maini, etc"

Din pacate chiar daca afirmati ca suntesti crestini tot tendinte ateiste gen legea atractiei si gandire pozitiva "sunt destept si frumos si totul se v aconfirma in realitate conform acestei gandiri"

Si am sa va spun povestea unui om pe care noi cei care ne castigam un banut din mediul online l-am admirat si am incercat sa preluam din convingerile sale.
Steve Jobs - In momentul in care a aflat ca este bolnav de cancer a refuzat operatia crezand ca prin controlul gandurilor ( The Secret, legea atractiei ..etc) va fi complet vindecat si sanatos .

In ultimul moment cand boala se agravase a accept operatia la rugamintea familiei. Deeci aceasta gandire "care functioneaza foarte bine" nu a functionat.
Acum ma gandesc ca voi doi sunteti mai mult decat acest regretat geniu si cu aceasta ocazie ma rog ca Dumnezeu sa-l ierte!

Saracul om a murit nedecis daca exista sau nu Dumnezeu spunand la un moment dat ca sunt sanse 50% - 50% sa existe Dumnezeu. acum saracu a aflat ca exista..insa prea tarziu..

Dupa cum afirmam mai sus asta daca ati citit cu atentie la 19 ani am revenit la credinta unde am avut parte de tot ce isi doreste un om de la viata:
- O sotie frumoasa si inteligenta, o casa , o masina de lux, o firma si nu in ultimul rand un copil superb. ( nu o spun pentru a ma lauda ci pentru a afirma ca daca esti cu credinta Dumnezeu iti da tot ce vrei)
Acum vreo 7 ani am descoperit aceste carti si filme si am inceput sa cred tot mai mult in ele pastand in acelasi timp si credinta.
Acum 5 ani am pierdut pentru todeauna 2 fiinte dragi mie murind in chinuri groaznice ..injumatatind practic familia mea.

In acel moment avand o gandire asemanatoare voua am incetat din nou sa mai cred in Dumnezeu.. crezand tot mai mult in ceea ce ati prezentat voi mai sus. Usor usor am inceput sa ma adancesc in probleme pierzand tot ce mi-a dat Dumnezeu si anume casa, firma, masina. In tot acest timp pentru ca Dumnezeu ma iubeste imi trimitea semne prin oameni si intamplari sa il iubesc din nou. Fiind un tip incapatanat refuzam sa acept forta lui Dumnezeu crezand ca cu o gandire pozitiva pot sa scap de probleme.

Am ajus la punctul de a-mi pierde si viata si in acest fel copilul meu ar fi fost pierdut. In momentul in care viata copilului meu era in pericol am gazut in genunghi plangand si cerandu-mi iertare lui Dumnezeu. In acel moment o forta inexplicabila in cuvinte m-a ridicat. ..si usor usor viata mea s-a schimbat ..am o casa si atat eu cat si copilul meu suntem bine.

Marcat de cele intamplate am inceput sa recitesc biblia cu mare atentie si am descoperit ca tot ce citisem eu in cartile respective scrise de niste baieti isteti in acest secol se aflau deaja in biblie si inca de acum 3 milenii si ceva.

Sunt prea mic sa ma compar eu cu Steve Jobs pentru ca nu am realizarile lui insa atat eu cat si regretatul geniu nu am reusit. Daca voi credeti ca sunteti mai capabili decat el ca prin autosugestie si gandire controlata sa fiti "zei" eu va doresc succes.

Asa cum Dumnezeu mi-a trimis in cale oamenii potriviti pentru a ma lumina ..poate si eu sunt pentru voi omul potrivit trimis de Dumnezeu pentru a va lumina ..pentru ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului si indreptarea lui.

Nu mai vreau sa continui insa vreau sa imi raspundeti sincer la cateva intrebari pe care le-ati ocolit amandoi asta doar daca aveti curaj:

- Credeti in Dumnezeu?
- Credeti in Dumnezeul lui Avram, Moise ..Iisus ?
- Iisus este fiul lui Dumnezeu? daca da ..De ce a venit pe pamant?

..din ce am inteles sunteti de religie ortodoxa..
- Credeti in Sfanta Treime? ce este Sfanta treime?
-Credeti tot ce scrie in Biblie? ..asta doar daca ati citit..
 
Acum 5 ani am pierdut pentru todeauna 2 fiinte dragi mie murind in chinuri groaznice ..injumatatind practic familia mea.
Imi parere rau pentru asta.
- Credeti in Dumnezeu?
- Credeti in Dumnezeul lui Avram, Moise ..Iisus ?
- Iisus este fiul lui Dumnezeu? daca da ..De ce a venit pe pamant?
Am raspuns mai sus la aceste intrebari.
Credeti tot ce scrie in Biblie?
Da, dar nu tot. Am citit biblia si trebuie sa recunosc nu a fost pentru ca am vrut ci pentru ca trebuia.
Alege un pasaj din biblie si aproape fiecare de aici va avea o interpretare diferita.
"sunt destept si frumos si totul se v aconfirma in realitate conform acestei gandiri"
Chiar asa este. Acum nu trebuie dus la extrem acest lucru.
E bine sa ne inspiram din viata si activitatea altora dar cel mai bine, este sa incetam a ne uita in gradina altuia si sa ne uitam in a noastra pentru a avea o viata linistita si plina de impliniri. De asta multe persoane si cupluri nu sunt fericite. Traiesc pentru altii si nu pentru ei.
Asa cum Dumnezeu mi-a trimis in cale oamenii potriviti pentru a ma lumina
Inteleg ce spui aici, pentru ca mi sa intamplat si mie.
poate si eu sunt pentru voi omul potrivit trimis de Dumnezeu pentru a va lumina
Poate fi si invers. :D

Discutia este interesanta si continuati sa spuneti exact ceea ce ganditi. In acest fel putem invata ceva cu totii.
 
Bre, AlexH, citatul ăsta nu-mi aparţine: Sunt bucuros ca m-am nascut ortodox o religie intemeiata de Iisus. E al lui Sacalul.
Eu nu sunt nici bucuroasă, nici supărată, sunt pur şi simplu indiferentă. Nu-mi pasă de religia nimănui.

Chestiile astea cu religiile sunt inventate de oameni. Unii se simt mai presus de alţii. Şi-atunci vine întrebarea: avem noi nevoie să ne simţim mai presus de alţii? Noi nu, dar ego-urile noastre, daaa! Eu sunt mai bun ca acela, eu sunt mai deştept ca celălalt... şi tot aşa. În asta constă întrebarea ta, Sacalul? Asta vrei să ne arăţi? Că o religie e mai bună ca alta? Asta te face pe tine întreg? Nu ai nevoie să crezi în Dumnezeu, ci să conştientizezi în orice clipă existenţa SA. Ş-atunci ai să simţi compasiune pentru cei care se simt întregi prin comparaţie. Compară-te cu tine cel de acum o clipă, nu cu alţii. Când te consideri mai bun decât altul deja i-ai dat în cap unei creaturi de-a Domnului, l-ai considerat mai prejos decât tine, l-ai insultat. Şi asta facem mereu şi mereu. Insultăm, jignim însăşi Creaţia.
 
Loading...
Back
Sus