Ce ai face dacă ai destui bani încât să nu mai muncești?

emilascovici

Active Member
Registered
Full Member
Îmi tot pun întrebarea asta de multe ori. Dacă aș avea destui bani încât să nu mai muncesc niciodată, ce aș face? Mie unul primul lucru care mi-a venit în minte e să călătoresc, dar unde, cum, când, cu cine. Vă aștept și pe voi cu un răspuns.
 
1. Daca as avea atatia bani nu as putea sa nu muncesc. Mi-ar permite sa pun in practica orice idee care o am in cap, fie buna sau rea.
2.As calatori in fiecare tara din intreaga lume, unde as sta macar o saptamana.
3. As face o fundatie prin care sa ajut pe toti cei cu daruri speciale de la natura pentru a le pune in practica.
 
Munca o ai sau nu în sânge. Daca as avea banii aia, tot as munci. La fel cum, din nefericire, sunt unii care nu au dupa ce bea apa și tot stau degeaba
 
Stați să ne înțelegem. Prin muncă eu mă refer strict la înmulțit banii. Nu pun în calcul voluntariat pentru tot felul de chestii non-profit pentru ajutorarea altora sau dezvoltarea unor abilități, învățat altă limbă sau ce pasiuni mai aveți.
 
Prin muncă eu mă refer strict la înmulțit banii
Aici intram pe alta directie. Munca nu este doar pentru a face mai mult bani, chiar daca nu ai asa multi bani.
Si cand ai foarte multi bani poti munci sa faci mai multi.
 
Ok ok :)) hai să zicem că ai niște venituri pasive, ai muncit câțiva ani la niște proiecte și ți-au ieșit, acum culegi roadele. De exemplu ai scris o carte și s-a vândut în milioane de exemplare și în ficare lună se mai vând câteva mii.
 
De exemplu ai scris o carte și s-a vândut în milioane de exemplare și în ficare lună se mai vând câteva mii.
Pentru asta trebuie sa faci ceva puscarie si sa mai reduca astia din pedeapsa mai scrii cate o carte :)))
revenind la subiect nu cred ca exista vreo persoana care sa aiba suficienti bani sa se multumeasca cu ce are :) Pana si magnatii care nu mai stiu numarul zerourilor din conturi tot mai se zbat sa faca mai multi :)
 
Am inteles exemplu tau din primul post si ti-am raspuns ce as face eu.
Conform unor studii in Europa suma care iti permite sa traiesti fara frica zilei de maine si sa iti permiti tot, este de 6000 euro pe luna.
 
Am inteles exemplu tau din primul post si ti-am raspuns ce as face eu.
Conform unor studii in Europa suma care iti permite sa traiesti fara frica zilei de maine si sa iti permiti tot, este de 6000 euro pe luna.
Depinde de standard si de ce inseamna sa iti permiti tot. Pe cineva de nivelul sa zicem al lui Tiriac, il vezi cu 6000 euro/luna?
 
Am muncit la un moment dat pana in momentul in care mi-am dat seama ca nu am timp sa cheltui ceea ce produc... asa ca m-am insurat :) si am luat-o mai usor.
Acum sper sa generez pasive insa e o chestie de durata se pare si sper sa culeaga copii mei ceea ce seman eu acum ...
6000 de euro este si pentru o firma o suma cheie in RO pentru ca la un astfel de venit in RO o firma devine automat platitoare de TVA (la 5000 / luna daca nu ma insel)
6000 pe luna aduce un venit de 72000 pe an ceea ce e mult pe la noi insa putin prin alte parti.
Cu cat ai insa mai multi bani cu atat vei primi mai multi (vezi cercetarile conform carora 1% dintre oameni sunt cei mai bogati si continua sa stranga pe masura ce trece timpul)
Zeul ban atrage alti bani si se intra intr-un fel de cerc vicios pe masura ce se aduna bani. Esti vazut altfel, castigi licitatii, contracte etc ... nici nu trebuie propriu-zis sa muncesti tu ci doar sa faci parte din consilii administrative etc ... te duci la munca pentru ca te plictisesti acasa....
Daca nu esti croit pentru munca ... (cum bine se preciza mai sus) atunci intri intr-o spirala autodesctructiva (nu sinucigasa) in care banii tai se duc pe actiuni si produse ce iti fac rau.
Oamenii au tendinta sa traiasca mai mult si mai intens in lipsa resurselor ... iar zeul ban schimba oamenii in doua feluri posibile - Constructiv sau Distructiv - tine de fiecare
 
Am inteles exemplu tau din primul post si ti-am raspuns ce as face eu.
Conform unor studii in Europa suma care iti permite sa traiesti fara frica zilei de maine si sa iti permiti tot, este de 6000 euro pe luna.
E adevarat ca intrebarea e putin ambigua si expresia "sa traiesti fara grija zilei de maine" poate fi diferit interpretata de la persoana la persoana, dar parerea mea e ca suma de 6k euro e exagerat de mare. De ce zic asta? Pai salariu mediu in uk e undeva la 2500 lire, in germania 2500 euro, iar in tarile nordice undeva la 3-4000.
In ultima vreme am mai avut discutii in privinta salariilor si foarte multi sunt intr-o eroare destul de mare. Ponderea celor care castiga +5k euro e de 2-3% in aproape toate tarile europene. Si vorbim de uk, germania, danemarca, norvegia..

Trecand la Romania..Din punctul meu de vedere un salariu de 1500 euro la noi iti acopera toate necesitatile fara sa mai ai grija zilei de maine.

@xenno cei 6k/luna despre care vorbesti tu la firme nu sunt prea relevanti. Pentru ca o firma poate avea venituri de 6k, dar profit de doar cateva sute sau chiar pierdere. In plus de asta, in anumite domenii de activitate nu e avantajos sa fi neplatitor de tva. :)
 
Ultima editare:
Loading...
Back
Sus