Bug windows 10

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Azi dimineata mi-am luat un virus de am simtit durerea pana in maduva oaselor.
Aseara am dezactivat AVG_ul pentru ca aveam ceva de facut si am uitat sa-l activez dupa ce am terminat. Spre dimineata cautam niste tutoriale care ma dus pe un site, unde nu stiu cum am reusit am descarcat fara sa vreau un fisier de 3mb in format iso.

Am vazut asta dupa ce am verificat in calculator.
Imediat am dat sa-l sterg dar fara sanse ca a pornit singur sa instaleze N si N programe. Am incercat chiar cu drepturi de admin sa sterg dar fara succes.

Am scanat calculatorul cu 3 programe si fiecare mi-a gasit la greu trojan si alti virusi, care am reusit sa i sterg dar fisierul nici nu puteam sa`l sterg. Asa ca am setat windows sa faca restart in safe mode.
Aici au inceput problemele mele care m-au tinut in nervi aproape 2 ore.

In windows 10 cand se deschide windows trebuie sa te loghezi cu datele de la contul mucrosoft online si cum in safe mode nu ai net, la revedere posibilitatea de logare.
Cand instalezi pe langa parola, iti cere sa faci un pin care sa fie usor de retinut.
Dupa un an de folosit pin, cine dracu isi aducea aminte parola. Am incercat toate variantele care le stiam sa ocolesc acest pas, dar fara reusita.
Am vazut ca nu sunt sanse am ales recoveri si am avut noroc ca ultima era facuta cu doar 10 ore inainte, lucru care ma bucurat pentru ca nu pierd multe date.
Ma gandeam ca odata terminat recoveri voi reusi sa intru, dar dupa reset tot in safe mode intra si imi cerea parola, care dupa N incercari mi-am adus aminte care era.
Poate va imaginati ca problemele sau terminat aici, dar va inselati. La cautare in windows nu gaseste cmd si chiar da eroare ca nu exista, asa ca trebuie sa mergi personal in windows/system/cmd pentru a deschide command promt.

Scriu msconfig si aleg sa buteze normal in speranta ca va merge, dar nu am eu norocul asta, pentru a intrat tot in safe mode. Dupa alte cateva incercari a intrat pe normal, dar nu mai gasea placa de retea, wifi, audio, etc.
Acest calculator nu este echipa cu placa de retea, wifi, audio si alte, cam asa suna mesajul.

Reboot iar, mers prin bios, incercat toate acele variante de reparare si recuperare date de windows, dar nimic, fara rezultat ca mereu pornea la fel si fara net.

Asa ca inainte sa arunc calculatorul pe geam am incercat inca odata babeste sa resetez totul, sa-i dau sa buteze normal si de data asta am avut noroc, a functionat si s-a deschis cum trebuie.

Poate va intrebati unde bug-ul?

Pai la celelalte versiuni de windows daca ai uitat parola puteai intra in comp si face modificari si toate acestea fara sa pierzi datele. Pe cand la windows 10 daca ai uitat parola, nu ai net la calculator si te-a pus sfatul sa setezi manual butare in safe mode, la revedere date si calculator.

Asa ca este bine sa tineti o copie de siguranta pe un usb sau dvd in caz ca patiti ca mine.

Si pe viitor aveti grija pe ce dati click ca e posibil pentru o secunda de neatentie sa va coste destul de scump.
 
Loading...
Back
Sus