Am un semn de intrebare .

pAuLaND

Member
Registered
Full Member
La sfatul lui AlexH am zis sa postez ce imi trece prin cap legat de ce as vrea sa fac eu in mediul online si cum sa fac .
Sa incep cu inceputul.
Ma gandesc de ceva timp sa fac un site ce sa postez tot felul de tutoriale legate de origami , picturi pe panza , literatura .
De origami se va ocupa prietena si ma gandeam sa si filmez sa pun pe youtube .
De picturi(canvas) pe panza si literatura se va ocupa sora prietenii .
Plus multe altele care nu imi vin acum in cap .
Se merita sa fac ceva de genul ? daca da cu ce ar trebui sa incep ?
a139c64052.jpg
 
Ai incercat inainte sa cauti pe google sa iti vezi competitia ?

Da am cautat mai ales pe Romania ce tine de origami sunt foarte putini si la un nivel mediu adica doar chestii simple facute si explicate .
Pe partea de canvas sunt destule dar is printuri nu pictate in ulei pe panza ca ma gandeam sa le si vanda sora prietenii
 
As recomnda sa iti extinzi un pic aria, si sa cauti pe europa, iar toate posturile sa iti fie in eng. Cred ca ai avea mai mare success pe europa
 
Mi-a trecut prin cap dar am zis sa nu visez prea departe ca s-ar putea sa ma prabusesc inainte de decolare . Oricum ai mare dreptate ca pe Europa sansele sunt mai mari fata de Romania.
PS: As face si altele dar momentan nu imi trec prin cap .
 
Cred ca afacerea se merita pornita mai ales ca este pe o nisa specifica care te poate ajuta mult la promovare si nu exista un pret fix per produs.
1. ai un avantaj ca cineva din cercul tau se pricepe la asa ceva si care poate face, mai ales daca are talent.
2. iti faci un shop online fie pe o platforma gen shopmania, fie self hosting. Shopmania iti ofera totul si chiar app care iti permite sa vinzi direct pe facebook. Magazinul recomand sa fie in engleza pentru ca pe romania nu prea ai multi clienti. Poti adauga in TOS ca livrezi in intreaga lume.
3. iti faci un blog unde faci articole despre produsele tale. blogul poate fi self hosting sau pe platforme gratis, gen blogger, wordpress.org, medium, boredpanda, etc. Pe aceste bloguri, in articole adaugi imagine cum arata, ce reprezinta (da un plus) cat a durat sa-l faci si apoi adaugi link catre pagina unde poate cumpara si video de pe una din platformele folosite.
4. canal pe youtube, dailymotion, ridtube unde faci prezentari la produse si chiar poti filma tot procesul la realizarea unui produs. In acest fel multi clienti pot valora mai mult munca depusa la realizarea unui singur produs. Plus poti castiga si bani din vizionari.
5. conturi, page, grup pe toate retelele sociale

Dupa ce ai terminat toate acestea incepe o campanie de promovarea pe google adword, youtube, facebook pentru a atrage clienti. Pentru adword recomand sa citesti asa:

Cupon google adword - Metoda oficiala pentru cupoane nelimitate
Nu uita ca la fiecare produs adaugat sa incerci sa faci o poveste pentru ca aduce mai multe vanzari, decat un simplu nume adaugat si pretul.

La fiecare punct cand ajungi si ai nevoie de ajutor te pot sfatui cum, unde, ce, etc.
Legat de transport nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca este foarte usor. Faci un pachet demo sa vezi cat cantareste si dimensiunile. Apoi mergi la posta si intrebi cat costa sa trimiti acel pachet in diferite tari din Europa si restul lumii.

La fel daca vrei o versiune fara prea multa bataie de cap, poti vinde direct pe amazon.com sau google shop unde nu ai nevoie de site ci doar de produse. Apoi treaba ta este sa iti promovezi produsele, livrate si distrat cu banii generati.

Ca nota finala, eu iti recomand sa mergi inainte cu aceasta idee pentru ca se merita, dar sa o faci smart din prima, ca de num va fi un esec. Daca nu te pricepi la marketing, atunci te poti asocia cu cineva sau chiar angaja si va intelegeti voi.
origami cranes preturi pe uk
1b9298e9dfc74744ac7633491f55bf46.png
 
Am citit totul cu atentie si in perioada urmatoare voi incepe sa iau pas cu pas fiecare punct mentionat de tine mai sus .
Da sa stii ca am mare noroc ca le am in preajma (la pictura ma pricep si eu , desen tehnic :D) trebuia sa ma laud putin .
Oircum voi incerca sa nu dau gres cu ceva sa fac totul ca la carte .
 
Oircum voi incerca sa nu dau gres cu ceva sa fac totul ca la carte .
Daca nu ai bani de investit acum si doar sa vinzi, atunci iti recomand sa incepi cu amazon si google shop. In acest fel scad cheltuielile si daca produsul tau devine popular, amazon il va promova, asa ca scapi de o cheltuiala.
Dupa ce ai adaugat produsele pe amazon si google shop, incepi sa faci punctele 3-5.
Cred ca este mai usor pentru tine.

Sunt avantaje si dezavantaje daca pui produsele atat pe amazon cat si google shop.
1. ai acces la mai multi clienti
2. majoritatea magazinelor mari au sistemul de price matching, lucru care in acelasi timp te poate ajuta dar si dezavantaja.

Asa ca mai bine incepi cu amazon si apoi te extinzi.
 
Iti multumesc din suflet, da asa voi face sa vad ce iese .
Acum vreau sa fac ceva cu prietena de sarbatori sa vindem ca ar merge zic eu in Romania si cu banii ce ii facem sa investim in proiectul asta
 
Acum vreau sa fac ceva cu prietena de sarbatori sa vindem
Pai trebuie sa te misti repede.
1. iti faci rapid cont pe amazon ca vanzator 2. pagina de facebook
3. incepoi o promotie pe facebook si google adword pentru a ajunge repede la clienti.
4. din ianuarie incepi sa faci planuri pentru a te extinde.
 
Loading...
Back
Sus