Am o problema la sitemap imi apare in asteptare in search console.

Monet

Member
Registered
Salut,
Am o mica problema cu robots.txt si sitemap_index.xml,prima problema pe care o am este de cand detin site-ul intru pe site.com/robots.txt imi apare aceasta eroare :
Uitati si o imagine:

#Begin Attracta SEO Tools Sitemap. Do not remove
sitemap: http://cdn.attracta.com/sitemap/5716050.xml.gz
#End Attracta SEO Tools Sitemap. Do not remove

Am sters tot din attracta, dar problema nu s-a rezolvat nici in momentul de fata. Am modificat si in search console la robots.txt si am trimis, dar degeaba, pe site apare la fel... problema care e, cand intru in search console apare in asteptare sitemap-ul, dar el imi rankeaza in google site-ul, episoadele, filmele etc.
Prima poza: Screenshot
iar in site map apare asa : Screenshot

In robots.txt din search console am asa adaugat: Screenshot

Am modificat in toate felurile, nu ii pot da de cap sa nu imi mai apara in asteptare, nu apare nici o eroare in search console, nimic ciudat, nu stiu cum sa fac sa citeasca site map-ul in search console, ideea este ca in BING apare sitemap-ul fara probleme, dar nu inteleg de ce apare peending.
Vreau sa specific ca folosesc Yoast SEO, iar pe vechiul site am avut aceleasi setari si nu am avut nici un fel de problema legat de sitemap sau de site .
Siteul imi rankeaza tot, doar problema e aici ca nu imi apare in search console trimis, in search console cel nou imi apare asa :

Ajutati-ma va rog frumos sa gasesc o rezolvare, ma chinui de o luna sa fac lucrul acesta. Multumesc ca a-ti citit ce am avut de spus !
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
1, Scrie mare pe prima pagina sa postez img pe forum si nu remote. E chiar asa greu?
2, Este o problema in ultimul timp cu google unde ai sitemap_index. La mine rezolvarea este sa adaug pe rand sitemap gasite in sitemap_index si asa functioneaza fara probleme.
 

Monet

Member
Registered
1, Scrie mare pe prima pagina sa postez img pe forum si nu remote. E chiar asa greu?
2, Este o problema in ultimul timp cu google unde ai sitemap_index. La mine rezolvarea este sa adaug pe rand sitemap gasite in sitemap_index si asa functioneaza fara probleme.
Cum ai facut mai exact? Ai adaugat pe rand site/seasons-sitemap.xml in search console ? Imi poti arata te rog printr-o poza si ascunzi numele site-ului ?
Uite asa imi apare mie daca adaug pe rand
3297
Am citit la Mariusell intr-un comentariu pe forum in care spunea asta:

Daca ai wordpress instaleaza xml google sitemap. Daca nu iti genereaza sitemap instaleaza si all in one seo si activeaza sitemap. Dezactiveaza all in one si dupa ar yrebui sa merga numesite .../sitemap.xml
Cum trebuie facut mai exact, nu vreau sa stric ceva.
 
Ultima editare:

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
  1. Nu poți avea mai multe plugin de site map ca se bat cap in cap.
  2. Din eroare se pare ca Google este blocat. Cand accesezi manual acel url iti funcționează???
Eu in sitemap index am alte 5 sitemap. Asa ca am adăugat pe fiecare în parte.
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Am vazut intr-un topic de la tine ca trebuie modificat din httacces ceva, uite asta am eu in htt.access
Acestea nu au treaba cu problema ta, sunt pentru cache si speed.
Pluginul care il folosesti executa o dexactivare si apoi activare, dupa asta acceseaza sitemap.
Am intrebat si mai sus, cand accesezi sitemap manual functioneaza?
Cand esti acolo click dreapta >> inspect element >>> consola si vezi ce erori iti da sau pe network unde dai click pe link si vezi sa nu iti apara eroare 500.
Daca este trecut prin cloudflare, pentru moment dezactivezi, stergi cache.
La fel daca ai cache pe site, il dezactivezi si apoi incerca.
Se stie ca sitemap uneori nu functioneaza din cauza la pluginul de cache.
 

Monet

Member
Registered
Acestea nu au treaba cu problema ta, sunt pentru cache si speed.
Pluginul care il folosesti executa o dexactivare si apoi activare, dupa asta acceseaza sitemap.
Am intrebat si mai sus, cand accesezi sitemap manual functioneaza?
Cand esti acolo click dreapta >> inspect element >>> consola si vezi ce erori iti da sau pe network unde dai click pe link si vezi sa nu iti apara eroare 500.
Daca este trecut prin cloudflare, pentru moment dezactivezi, stergi cache.
La fel daca ai cache pe site, il dezactivezi si apoi incerca.
Se stie ca sitemap uneori nu functioneaza din cauza la pluginul de cache.
In momentul de fata sunt dat peste cap, nu ii pot da de cap... am incercat tot felul de metode si nu mai stiu nici ce sa le fac sa nu le amestec intre ele... nu stiu la ce te referi tu, daca ai putea maine pe ziua sa ma ajuti intrand la mine in pc, ai putea? te rog frumos
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Pai am explicat cum se face, tu le vei lua pe rand.
Iesi afara, trage o tigara si apoi revii cu forte noi.
Problema poate fi din mai multe motive, pentru asta trebuie să eliminam una cate una.
Apoi cand am găsit problema incercam sa o rezolvăm.
 

Monet

Member
Registered
Pai am explicat cum se face, tu le vei lua pe rand.
Iesi afara, trage o tigara si apoi revii cu forte noi.
Problema poate fi din mai multe motive, pentru asta trebuie să eliminam una cate una.
Apoi cand am găsit problema incercam sa o rezolvăm.
am tot incercat de o luna de zile prin eliminare si nu stiu de la ce poate fi. Poate e vreun coleg pe aici care a avut aceiasi problema si a reusit sa o rezolve intr-un fel sau altul .
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Eu ti-am recomandat mai sus ceva, ai incercat macar ceva din ele?
Nu spune totul ca de intreb daca ai facut, aia, aia, vei spune la final ca nu.
Sau lasa url la sitemap aici si vedem daca sunt probleme, daca tu nu vrei sa le verifici. :D
 

Monet

Member
Registered
In yandex mie imi apare asta la robots.txt si imi arata ca s-a facut update pe data de 06.03.2019, adica ieri? Am scos site-ul din attracta si l-am si dezactivat contul...Eu zic ca problema e de la attracta, dar nu mai stiu ce poate fi de facut.
3304
 

Monet

Member
Registered
Upp, nimeni nu stie ce este de facut? Cum exculd attracta, am pus mai sus o poza cum apare in yandex attracta si era update pe 06.03.2019 :|
Lasa-mi te rog un id de contact in mesaj privat sa pot lua legatura cu tine.
@AlexH
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Intri in ftp si stergi linia cu attracta din robots.txt.
Daca o stergi si reapare in fisier trebuie sa dezactivezi attracta din cpanel.

Ma repet:
Desi ti-au fost recomandate solutii mai sus, faci orice altceva mai putin cele recomandate.
 

Monet

Member
Registered
Intri in ftp si stergi linia cu attracta din robots.txt.
Daca o stergi si reapare in fisier trebuie sa dezactivezi attracta din cpanel.

Ma repet:
Desi ti-au fost recomandate solutii mai sus, faci orice altceva mai putin cele recomandate.
Robots.txt din ftp este editat, am sters attracta si din cpanel.
 

Monet

Member
Registered
Nici in momentul de fata nu a disparut in asteptare de la sitemap, treaba cu robots.txt am rezolvat-o si am pus asta acolo cum au majoritatea site-urilo
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
Am incercat sa pun manual sitemap-ul si nu reusesc, imi da eroare, nu stiu cum a-ti facut voi, dar la mine nu merge.
Am incercat inspect element, dar cand intru in console apare alb, nu apare nimic.
Nu mai stiu ce solutii sa incerc, daca ar intra cineva la mine in pc sau sa vorbim pe discord/skype mi-ar fi poate mai usor. Astept o rezolvare, multumesc anticipat !
 

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
Am incercat sa pun manual sitemap-ul si nu reusesc, imi da eroare, nu stiu cum a-ti facut voi, dar la mine nu merge.
Ai sters inainte vechiul sitemap? Daca ai facut ca la yandex atunci e clar.
Am incercat inspect element, dar cand intru in console apare alb, nu apare nimic.
Asta e bine insa cand esti acolo da un refresh la pagina si vezi daca apare ceva.
Nu mai stiu ce solutii sa incerc, daca ar intra cineva la mine in pc sau sa vorbim pe discord/skype mi-ar fi poate mai usor.
In privat nu cred ca va intra nimeni sa iti explice sau sa faca pentru tine pentru ca timpul este pretios. Ti-au fost date multe solutii aici insa le cam incurci cu intente sau fara.
Putina atentie si ai putea rezolva totul.
Spui ca ai incercat tot ce ti s-a sugerat insa din experienta stiu ca de o luam ''pas cu pas' vei spune ' aaa nu, asta nu am facut pentru ca nu am crezut ca este necesar' . :D
Daca nimic nu merge si site este nou, atunci sterge tot si reinstaleaza, adauga iar in GW site si pe unde mai ai, asa default cum este totul.
 

Monet

Member
Registered
Ai sters inainte vechiul sitemap? Daca ai facut ca la yandex atunci e clar.

Asta e bine insa cand esti acolo da un refresh la pagina si vezi daca apare ceva.

In privat nu cred ca va intra nimeni sa iti explice sau sa faca pentru tine pentru ca timpul este pretios. Ti-au fost date multe solutii aici insa le cam incurci cu intente sau fara.
Putina atentie si ai putea rezolva totul.
Spui ca ai incercat tot ce ti s-a sugerat insa din experienta stiu ca de o luam ''pas cu pas' vei spune ' aaa nu, asta nu am facut pentru ca nu am crezut ca este necesar' . :D
Daca nimic nu merge si site este nou, atunci sterge tot si reinstaleaza, adauga iar in GW site si pe unde mai ai, asa default cum este totul.
Am deja trafic pe site si creste zilnic, nu pot sa il sterg tot dupa ce am muncit la el 2 luni aproape zi de zi, la ce vechi site map te referi ? folosesc yoast, cum sterg vechiul sitemap si il adaug pe cel nou, asta nu inteleg. Yandex l-am sters de tot deoarece am observat ca nu-si are rostul si mai sunt cativa useri aici care nu folosesc yandex, prefer sa nu mai folosesc atatea search console, am lasat doar bing si google search console sa fie totul cat mai clean. Vreau sa stiu la ce te referi cand spui daca am sters inainte vechiul sitemap? Poti detalia, te rog frumos ?

PS: Cand dau refresh nu apare nimic in inspect element.
 
Ultima editare:

adamas

Active Member
Registered
Full Member
cred ca pana la urma are google un bug undeva. eu doar am adaugat posturi pe un site si nu am umblat in GW, si ma trezesc ca din 5000 de pagini indexate imi arata acuma doar 2. si imi arata asta de citeva zile.
 

Monet

Member
Registered
cred ca pana la urma are google un bug undeva. eu doar am adaugat posturi pe un site si nu am umblat in GW, si ma trezesc ca din 5000 de pagini indexate imi arata acuma doar 2. si imi arata asta de citeva zile.
Trebuie sa existe vreo rezolvare, pana nu ii dau de cap nu ma opresc, vreau sa scap de grija aceasta, mereu ma gandesc ca nu am facut ceva bine de tot sta in asteptare, dar am luat tot ce era de luat la rand, nu stiu cum sa fac update la sitemap ca sa incerc si metoda asta sau sa-l sterg cumva sa sa-l adaug iar, poate e vreo rezolvare si asta sau... sa bag alt plugin in loc de sitemap-ul de la yoast, dar acolo nu stiu cum trebuie sa fac mai exact daca nu-mi explica cineva sa pot folosit alt plugin de sitemap decat cel de la yoast.
Daca ar fi cineva dragut de aici sa-mi explice cum fac UPDATE la sitemap ca poate e vreo rezolvare si asta sau sa imi explice cum adaug alt plugin de sitemap dar sa folosesc in continuare yoast.
 
Loading...
Sus