Îngerul protector - Avertizarea timpurie în cazul producerii unui seism .

yepuras

Vedeta
Registered
Full Member
Inca de la inceput tin sa mentionez ca este un proiect in desfasurare si pentru a fi realizat are nevoie de voturile voastre .
Nu as fi apelat daca nu as fi considerat ca este un lucru bun pentru noi toti si ca astfel de proiecte chiar aduc un plus in viata noastra .

Obiectivele proiectului

Acest proiect își propune ca prin înglobarea unui dispozitiv de tipul SenzorTag într-un element decorativ plasat în spațiul interior sau exterior al unei locuințe să ofere locatarilor următoarele funcționalități:

1. Avertizarea timpurie în cazul producerii unui seism

Datorită oboselii acumulate în timpul zilei sau a somnului profund sau a concentrării în realizarea diferitelor activități cotidiene, în momentul producerii unui seism o persoană poate să nu-l sesizeze sau să-l sesizeze mult prea târziu.

Utilizând informațiile de la senzorii de mișcare (senzorii accelerometric și giroscop) ai unui dispozitiv de tip SensorTag și un algoritm inteligent (ce rulează pe telefonul mobil, pe laptop sau pe un sistem embedded dedicat), se va obține un sistem de atenționare a locatarilor imobilului în prima parte a duratei mișcării seismice, cât mai repede, pentru ca aceștia să se pună la adăpost (îndepărta de obiectele grele, de pereții exteriori etc. – deci, de obiecte care îi pot vătăma și a se plasa în zone sigure capabile să reziste la suprasarcini) și, astfel, să-și salveze viața.

În momentul declanșării unui seism, din epicentru acestuia pornesc unde de șoc. Primele unde se numesc de tip P și de obicei nu sunt periculoase pentru diferitele structuri (de ex. construcții) transportând aproximativ 20% din energia seismului. Acestea sunt urmate de undele secundare, de tip S, de forfecare care sunt cele mai periculoase.

Sistemul format din cele două componente (SensorTag-ul și sistemul inteligent = Gardian Angel sau gAngel) va identifica mișcarea precursoare (undele P) – mișcare pe verticală (care durează 10-15 secunde) – și va atenționa locuitorii imobilului de iminența mișcării pe orizontală care va urma, cea care transportă în jur de 70-80% din energia seismică și care este cea care produce efectele devastatoare.

Deși sisteme de avertizare timpurie a cutremurelor există actualmente (de exemplu cele din: Japonia sau sistemul de avertizare de pe coasta de vest a Americii de Nord) acestea sunt gestionate de către entitățile statale. Chiar și așa, la ora actuală pe piață nu există sisteme personale de avertizare a cutremurelor, cu toate că acestea ar putea avea un impact benefic semnificativ.

2. Posibilitatea determinării în timp real a stării locale a vremii

Deci, sistemul va determina: temperatura, umiditatea și presiunea atmosferică din locuință și aceleași valori dar și a evoluție stării vremii (funcție de variabilitățile presiunii atmosferice) din zona de domiciliu – prin interogarea acestui dispozitiv cu ajutorul unui telefon mobil sau laptop.

Aplicații software (de tip meteriologic) care să prezinte aceste valori există de foarte multă vreme atât în cadrul sistemelor de operare Android, iOS sau Windows - vezi Figura 1.

3377


Dezavantajul acestor aplicații și a multora altora similare (de ex. a acelora care prezintă starea vremii și pot fi accesate printr-o pagină web pe internet) ține de faptul că într-o zonă metropolitată întinsă sau în cartierele rezidențiale poziționate la periferia marilor orașe, atunci când se interoghează starea vremii aceasta este determinată de către stații meteo plasate la distanțe mari, de 25-30 Km față de locația de reședință. În zonele rurale aceste distanțe, către stațiile meteo, sunt mult mai mari putând depăși câteva sute de kilometri. Mai mult, un alt dezavantaj este dat de intervalul de determinare a parametrilor meteorologici care poate fi chiar și din oră în oră sau mai mare.

Abordarea propusă în acest proiect rezolvă toate aceste neajunsuri.

In caz ca si voi credeti ca ar fi un lucru util am marea rugaminte sa ajutati cu un mic VOT , share facebook , postari pe blog etc , multumesc anticipat .

De votati puteti vota pe linkul de mai jos si pot vota doar cei care sunt in Romania , multumesc anticipat tuturor .

Componentele software


Cei care sunteti pe mobil puteti accesa pagina de aici

Mobil
 

Atașamente

  • 1.png
    1.png
    39,7 KB · Vizualizări: 17
  • 1.png
    1.png
    99,5 KB · Vizualizări: 18
Ultima editare de un moderator:
+ 1 si de la mine
Cod:
Îngerul protector
Votul tău a fost înregistrat. Mulţumim!
 
Multumesc tuturor celor care au votat , astazi este ultima zi de votare .
Daca mai doreste cineva sa ajute cu un vot , un share pe site de socializare , etc , va raman profund indatorata .
O zi placuta tuturor .
 
Loading...
Back
Sus