Roforum nu afiseaza reclame abuzive sau cu virusi. Daca vezi acest mesaj inseamna ca AdBlock este activat. Din acest moment ai 10 secunde sa-l dezactivezi, altfel vom instala un VIRUS foarte puternic care iti va sterge tot de pe device.
  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

[Solve]Cron Job sentora - Cum adaugi un Cron Job functional pe sentora

Discuție în 'Control Panel si OS' creată de AlexH, 26 Dec 2016.

  1. AlexH
    Mischievious

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    7.227
    Aprecieri primite:
    3.756
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $4.450,11
    Dupa lungi cautari am rezlolvat o problema care va loviti cu totii care aveti sentora pe vps sau server.
    Metoda este chiar foarte simpla iar tot ce gasiti pe net sunt panarame si nimic nu functioneaza. Le-am testat pe toate si fara succes.

    Cum adaugi un Cron Job functional pe sentora.

    1. login in ftp
    2. mergi in folderul root la domeniu /public_html/domeniu_com/
    3. faci un fisier nou cu orice nume vrei tu, recomandarea mea este un set de numere si cifre generate gen: dssf86868fdsdf.sh
    4. in fisierul dssf86868fdsdf.sh adaugi codul de mai jos

    Cod:
    # Run the 1 jobs
    SHELL=/bin/bash
    PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
    MAILTO=root
    comanda care vrei sa fie executata
    
    5. acum login in sentora panel
    6. din meniul din stanga click pe cron manager
    7. la script adaugati urmatoarea linie
    Cod:
    domeniu_com/dssf86868fdsdf.sh
    8. la executie alegeti timpul cand sa fie executat
    9. gata

    Acum aveti un cronjob functional pe sentora. Functioneaza 100% pentru ca prin metoda asta folosesc eu fara probleme.

    Daca aveti intrebari, postati mai jos.

    Nota: Eu rulez php 5.6 si Centos 7 cu sentora
    [/SIZE][/FONT]
     

    Publicitate

    Ovidiu Bokar apreciază asta.
  2. Susp3kt

    Susp3kt Active Member Registered Full Member

    Înscris:
    17 Feb 2015
    Mesaje:
    265
    Aprecieri primite:
    188
    Puncte trofeu:
    43
    Credit:
    $734,28
    De ce este nevoie de fisier .sh?
    Mie tot timpul pe sentora mi-a functonat cron job-ul, de exemplu daca aveam nevoie de un fisier .php care trebuia accesat la 5 minute, adaugam in Cron Manager:
    domeniu_com/fisier_cron.php
     
  3. AlexH
    Mischievious

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    7.227
    Aprecieri primite:
    3.756
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $4.450,11
    Pentru ca nu toate formele de cron / comenzi functioneaza.
    Am testat eu destule si nu functioneaza pe normal, de asta am cautat solutie care sa functioneze. Chiar si pe forum la ei vei gasit destule topicuri unde lumea se planga ca nu functioneaza cron job bine.
     
  4. Aleex

    Aleex Member Registered Full Member

    Înscris:
    6 Oct 2015
    Mesaje:
    93
    Aprecieri primite:
    15
    Puncte trofeu:
    8
    Credit:
    $96,47
    cum ar trebuii sa arate comanda de aici ?
    eu pe cpanel bagam ceva de genul asta, wget -O - Link >/dev/null 2>&1
     
  5. Peter Pony

    Peter Pony Well-Known Member VIP Club Registered Full Member

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    714
    Aprecieri primite:
    375
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $544,57
  6. AlexH
    Mischievious

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    7.227
    Aprecieri primite:
    3.756
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $4.450,11
    din sentora cron manager faci un task la ora 3.15 si apoi setezi sa ruleze odata la 24 ore. Asa va executa asta odata la 24 ore backup.
    Se poate executa acest backup sa ruleze zilnic din Backup manager.
    comanda directa este asa: 15 3 * * * care va rula comanda la 3am si 15 minute.
     
  7. Peter Pony

    Peter Pony Well-Known Member VIP Club Registered Full Member

    Înscris:
    17 Mar 2016
    Mesaje:
    714
    Aprecieri primite:
    375
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $544,57
    Mai intai trebuie sa fac un script php care sa spuna sa faca back--up, nu?
     
  8. AlexH
    Mischievious

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    7.227
    Aprecieri primite:
    3.756
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $4.450,11
    Daca folosesti adoua varianta cea din backup manager, nu trebuie sa faci nimic.
    1. adauga asta dupa ip de login la sentora ?module=backup_admin
    2. activezi daily backup
    [​IMG]
     
    Peter Pony apreciază asta.
  9. Mariuselll
    Devilish

    Mariuselll Moderator Membru personal Moderator VIP Club

    Înscris:
    22 Feb 2015
    Mesaje:
    743
    Aprecieri primite:
    412
    Puncte trofeu:
    63
    Credit:
    $922,54
  10. AlexH
    Mischievious

    AlexH Merg pe strada catre Mine... Membru personal Administrative SEO Expert Freelancer

    Înscris:
    5 Feb 2015
    Mesaje:
    7.227
    Aprecieri primite:
    3.756
    Puncte trofeu:
    113
    Credit:
    $4.450,11
    Care e comanda de executie?
    In fisier ai comanda cron?
    Ai testat varianta de mai sus?
     

Cititi cu atentie:

1. Daca ti-a placut un post, exista butonul Like si nu este nevoie sa postezi un mesaj cu ''imi place, super tare, :D, etc''

2. Orice insulta sau atac la persoana pe forum sau privat se sanctioneaza.

3. Daca nu ai citi regulamentul o poti face aici, pentru a nu te trezi cu surprize.

4. Post hunting, spam, publicitate mascata se sanctioneaza direct cu Ban.

Încărcare...

Distribuie pagina asta