Nu, nu trebuie sa incepeti sa experimentati combinatii de ingrediente din proprie initiativa, experimentez eu si va spun cum a iesit pe Bucatarella Si daca eu pot, oricine poate asa ca luati de aici reteta minunata:
Ingrediente
- Blat: mere 1 kg
- Blat: nuca (taiata cu cutitul) 60 gr
- Blat: stafide inmuiate (in rom si apa) 50 gr
- Blat: zahar 350 gr
- Blat: oua 6
- Blat: ulei 350 ml
- Blat: faina 60 gr
- Blat: praf de copt 2 pliculete
- Blat: sare 1 praf
- Crema: galbenusuri 6
- Crema: zahar 6 linguri
- Crema: cacao 1 lingurita
- Crema: gem de piersici 6 linguri
- Bezea: albusuri 6
- Bezea: zahar 6 linguri
Blatul:
- Se spala merele, se rad si se scurg bine de zeama dupa care se amesteca cu restul ingredientelor: nuca, stafide, zahar, oua, ulei, faina amestecata cu praful de copt si sare.
- Aluatul obtinut se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute sau pana trece testul scobitorii (nu mai mult de atat).
- Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, cacaoa si gemul de piersici.
- Crema obtinuta se intinde peste blatul fierbinte, proaspat scos din cuptor.
- Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana cand se topeste zaharul.
- Bezeaua obtinuta se intinde peste crema, urmand ca tava sa fie bagata inapoi in cuptor la foc minim timp de 30 de minute.
- Dupa ce trec cele 30 de minute se rade ciocolata peste bezeaua fierbinte.
- Prajitura se taie rece cu un cutit incalzit (pentru a taia uniform bezeaua si a evita ca aceasta sa se lipeasca de cutit).