Omleta cu bacon

Bucatarella

Member
Registered
DSC_00251-1024x682.jpg
Cu toate ca poate parea absurd sa postez o reteta de omleta, here we are. Absurd de ce? Pentru ca e aproape ca si cum as pune o reteta de cartofi prajiti sau oua ochiuri (banalitatea intruchipata) dar sunt cateva detalii de care trebuie sa se tina cont pentru a obtine o omleta pufoasa si gustoasa in locul uneia pline de ulei si eventual semi arsa. Si cartofii prajiti pana la urma, daca nu ii pui in ulei incins si ii lasi la foc mic pana la final nu o sa iasa in veci aurii si crocanti.

Ingrediente
  • oua 4
  • bacon 100 gr
  • sare 1 varf lingurita
  • piper 1 varf lingurita
  • boia dulce 1 varf lingurita
  • patrunjel 1 legatura
  • unt 100- 150 gr
  1. Se taie baconul in bucati mici (cubulete, fasii, cum vreti) si se pune la rumenit intr-o tigaie antiaderenta, amestecand din cand in cand.
  2. Cat se rumeneste baconul se sparg ouale intr-un castron, se adauga putina sare, boia si piper si se bate totul bine cu un tel. Apoi se adauga patrunjelul si se mai bate putin pana se incorporeaza.
  3. Dupa ce s-a rumenit baconul se adauga untul bucati si se amesteca bine cu o spatula pana se topeste.
  4. Imediat cum s-a topit untul se adauga ouale, se amesteca pentru a incorpora bucatile de bacon in compozitia de oua si se lasa putin sa se inchege. Puteti amesteca des in omleta (si o sa iasa pufoasa fara sa se rumeneasca tare) sau o puteti lasa cate 2 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si iese compacta (sau bucati mari daca o fragmentati ca mine).
  5. Se poate presara cascaval deasupra daca doriti, se poate servi cu branza, legume, etc. Eu am optat pentru doua rosii mici si castravete taiat felii care au completat numai bine omleta cu bacon.
DSC_0028-1024x682.jpg
 
Loading...
Back
Sus