Cum faci aplicatie pentru site sau afacerea ta online

AlexH

Merg pe strada catre Mine...
Membru personal
Administrative
Freelancer
SEO Expert
O aplicatie la un site sau afacere este ceva obligatoriu daca vrei sa ai succes,, sa iti maresti vanzarile, vizitele sau orice vrei tu.
Sa gasesti un DEV care sa iti faca o aplicatie de multe ori se dovedeste a fi un lucru imposibil, desi sunt milioane de DEV in mediul online. Apoi daca ai noroc si gasesti unul te lovesti de alta problema si anume preturi foarte, foarte mari.


Cred ca toti stiti ca apreciez si respect munca fiecaruia, dar uneori developerii pur si simplu abuzeaza si cer preturi incredibil de mari. Din analiza mea am vazut ca cei care cer un pret foarte mare in general sunt nestiutori, incepatori sau chiar nu au habar cum se face. Asa ca vrea sa te prinda o singura data, sa iti ia bani multi ca apoi sa isi bage ceva in tine.

Sa spunem ca ai gasit un DEV, te-ai inteles la pret si acum astepti aplicatia. Aici este iar alta problema, pentru ca timpul de executie la care v-ati inteles este super depasit, produsul final de multe ori nu are treaba cu specificatiile care le-ati oferit.
Nu mai spun de bug, fara support, update, etc, chiar daca acestea sunt contra cost.


Este acelasi lucru ca la un DEV care face site-uri si taxeaza optimizarea SEO separata. In zilele in care traim optimizare SEO cel putin Basica trebuie inclusa si nu taxata separat.

Am cautat online si am gasit cateva site-uri unde iti poti face aplicatie gratis sau pe bani.

1. paptap.com
Are atat gratis cat si cu bani. Un lucru dragut care mi-a atras atentia este ca planurile cu bani nu costa mult si include publicare pe google play, amazon si apple. Doar daca luam in calcul costul la publicare google play 25$, apple 99$/199$ , amazon nu stiu cat costa, salvezi ceva banuti.
Este bun pentru apicatii simple din ce vad.


2. siberiancms.com
Poti face gratis aplicatia dorita cu optiuni full. Poti chiar sa iti faci propriul site de aplicatii asa cum vezi multe pe net. Cu toate optiunile te costa 500+ euro, iar umatoare versiune este 199euro. Este recomandat pentru cine vrea control total la aplicatie. Pe varianta gratis din ce vad iti permite o singura aplicatie, dars e poate instala pe alt subdirector si faci o allta aplicatie.


3. appyet.com
Recomandata pentru majoritatea userilor. Foarte usor de realizat aplicatia, dupa ce setezi ce vrei tu sa contina aplicatia, in cateva minute primesti pe e-mail fisierul la app, care apoi o poti instala la tine in telefon, tableta, etc. Daca vrei sa cumperi pro, doar daca ai nevoie, costa 49$ pe an.


4. How Much Does an Appy Pie App Cost? | Pricing
5. Sign In FREE App Creator. Create Apps for Android without Coding.
Foarte cunoscuti si au versiune gratis.


Pe net sunt multe site de gen care iti permit sa faci aplicatii gratis. Cele de mai sus, sunt doar cateva, iar pentru mai multe rezultate cautati pe google make app android free.
 
Ultima editare:
De cand a inceput sa apara androidul pe piata mi-am dorit sa ma ocup de aplicatii. Dupa cum bine stii ce urasc cel mai mult e programare. Am incercat eu cu eclipse, java etc. dar e a dracu de urat. Am gasit site-uri care iti permit sa-ti faci aplicatii gratis ( bine aici e ceva de genu incepatorului. Nu e foarte "estetica" aplicatia) . Intr-un final am renuntat. Cu tot ca am creat aplicatie de Radio Online intr-un final :) .
Si da se merita sa ai o aplicatie pe android foarte mult, tinand cont ca majoritatea folosesc telefonul mobil in ziua de azi. Si + ca se poate baga si adsense in ea. ( dar asta e un pic mai complicat pentru ca trebuie sa aplici undeva si doar dupa aia poti baga adsense. Direct din cate stiu e interzis.)
 
La punctul 3 nu trebuie sa faci nimic, decat sa completezi datele si gata. Chiar si ads inclus cu facebook, google si altele.
Cand o termin pe a mea te anunt cum arata.
 
Am asa un demo scurt la aplicatia mea. Arata si se misca bine. Ramane sa aranjez totul cum trebuie si apoi sa reinstalez.
Este facuta cu site de la punctul 3.
Video aici cu aplicatia in actiune.
Reclamele inca nu au pornit, le folosesc pe cele de la yahoo.
 
Daca vrei mai complex va trebui sa alegi alta sursa. Pentru majoritatea cea folosita de mine este super, plus daca acorzi putina atentie poti face chiar ceva misto.
 
@AlexH foarte buna idea, dar mai exista un mic "hack" care poate ajuta pe majoriatea care nu pot creea applicatii native. Iti creezi websiteul responsive si setezi meta tags la pagina correct, iar cand userul face bookmark la website si il deschide din aplicatie, va aparea ca o aplicatie normala.
 
Pai asta am facut eu.
Site meu are varianta mobila, iar in app am adaugat doar link catre site si aceasta il afiseaza bine.
De fapt aplicatia de mai sus ofera un shortcut la site care le detii.
 
Da nu este un hack man. Te-ai uitat la aplicatia Stirile Protv? Incarca absolut tot dintr-un url care poate fi accesat si fara app. E facut ca aplicatie pentru ca la lume este mai usor sa aiba o aplicatie acolo instalata decat sa salveze un link pe ecran care nu ar consuma atatea resurse.

Eu o voi face pe aceasta sa arate bine si apoi o voi inscrie in google play
 
Ba da le accepta in google play dupa ce generezi key-ul ( codul unic al aplicatiei sau cum ii zice) Majoritatea astfel de siteuri ofera obtiunea asta contra cost.
 
Poti pune un baner cu linku de descarcare doar ca utilizatorul trebuie sa dea acces din telefon sa instaleze din surse necunoscute aplicatia. Oricum il anunta daca nu e activata instalarea din surse necunoscute.
 
You can put a banner with a download link only that the user must give access from the phone to install from unknown sources the application. However, it notifies you if it is not installed from unknown sources.
 
Mirajul asta cu aplicatiile a murit cam de 1-2 ani. Adevarul e ca ele nu sunt utile absolut deloc pt 99% din siteuri. Ce ai zis tu cu redirectul catre varianta responsive a siteului e unul dintre cele mai bune exemple. De ce ai instala asa ceva?
Ia uitati-va fiecare prin telefonul vostru si scrieti aici cate astfel de aplicatii deastea aveti. Si din cate aveti cate le si folositi efectiv? Exact.
 
Loading...
Back
Sus